Your´re an animal!

Tjo!
Att vara ett djur är något som används flitigt här. Om man gör något bra, eller om man bara gör något så hör man ofta: Your´re an animal! Jag tycker om den här berkräftelse grejen som finns här. Det hjälper en att ta nya tag och kämpa på.

Ett annat tillfäle som detta har används på ett annat sätt var när jag en morgon vid 05.45 rumlade in på elverkstan och mötte upp han som jobbat natt. Det var en av dom mornarna som man vaknar av ett oväsen som man inte förstår vad det kommer ifrån, båda armarna har somnat eftersom man legat på båda två och tungan satt fast i gommen. Jag var trött och satt och gäspade käken ur led. Då sa han: Have you been parti´n all night you little animal!?

Heh he

Kenny

BMJ Records

Tjo igen!
Det finns en snubbe på jobbet som spelar i band, trummor och han verkar ha varit aktiv i 50 band genom åren som har runnit ut i sanden. Iallafall så har han fått kontakt med ett annat band som han "jammat" med och dom skriver eget material. Dom hade blivit kontaktade av bmj records för ett kontrakt. Syftet med kontraktet berättade han var egentligen bara att säkra tillgången på en eventuell hit. Skivbolaget har en massa liknande kontrakt med små inte "kända" band. Månadsbetalningen var 2000$ i nedre delen av skalan och toppen låg på runt 10000$. Det berodde på om man var ute och spelade mycket osv.

Ha de!

Kenny

Äntligen ledig

Tjo!
Det är ganska sent, 23.30 kom jag hem från jobbet och det är svårt att komma iväg i tid, en timma övertid idag igen. Det blir alltid en massa gaggande vid överlämningen till nattskiftet och oftast så är det naturligtvis något som går sönder när det är bara 30 minuter kvar och då hör det liksom till god sed att man stannar och hjälper till för att få igång grejerna.
Det beror naturligtvis på individen hur man gör men vi gör så iaf.

Det finns spänningar emellan individer på jobbet. Vissa slingrar sig utan att välja läger och andra utrycker tydligt vad dom tycker och tänker om andra. Det känns som att det har gått så lång tid att vi är förbi det här "vara trevlig bara för att" stadiet nu. Dom flesta har många år i företaget och är påtagligt trötta. Söker förändring utan att riktigt veta hur dom ska göra.
Jag tycker iallafall att allt går till det bättre. Svårt att berskriva men det allt verkar fungera enligt någon trapprincip. När man tycker att det tungt och jobbigt så plötsligt så är det som något knäpper till och så kliver man upp ett steg, det som tidigare kändes tungt blev lätt och vardag. Antar att man aklimatiserar sig "segvis".

Något som jag borde lägga mer tid på är att läsa mera engelska och ta vara på den här tiden och lära mig språket bättre. Det finns mycket att jobba på.Man känner sig som Robert gustavsson när han imiterar Svensk på Royal Albert Hall eller vart det var. Kastar sill till publiken osv.

Tänkte att den här dagen skulle vara lugn och en dag att trappa ner, äta lunch i lugn och ro, iallafall ha en halvtimmes lunch, raster, säkert två stycken och dricka ikapp massa vatten. Men det blev som alla andra dar. Större delen tillbringade jag vid ett kondensat kar. Ånga som slingrade sig upp mellan otäta lock. Fuktigt och hett. Helt otroligt vad man kan svettas. När man väl har börjat där nere vill man gärna göra klart så det är bara att bita ihop. Det måste bero på en defekt DNA stege som gör att man utsätter sig för något dyligt frivilligt.

Iaf så hade jag med mig Kronlundskaka som Alexandra hade gjort till jobbet. Jag tog nog lite för mycket själv men kakan var uppskattad av amerikanarna. Jag tror hon får göra fler nån gång framöver....

Nä, nu lär jag publicera.

Kenny

Vad allt har blivit litet...

Konstigt vad alla våra saker känns små har i USA. Kaffemuggar, soffor, lampor m.m känns pluttiga. När vi bodde i Sverige var allting lagom stort och normalt. Det är väl referenserna som har ändrat sig och förvridet vårat förstånd.

God natt!

Kenny

Lång ledigt och besök i Montreal

Tjo!
Nu är det klart med att jag ska vara ledig fredag och tisdag. Måndag är Labor dag som är sista dagen på sommaren och då stänger dom ner fabriken och vi får vara lediga.
Såå.. vi åker till Montreal på fredag förmiddag och kommer hem tisdag kväll, eller nåt sånt.
Det ska bli kul att se stan igen. Mount Royal, downtown, olympia stadion m.m.

   

Vi ska gå spa på lördag tillsammans med Per och Linda som vi hälsar på. Dom andra dagarna verkar bli slappa vid poolen eller nåt sånt. Ska bli himla trevligt och vi ser fram emot det :)

http://www.manoir-saint-sauveur.com/ENG/spa.html

Det är ju franska som gäller i Montreal så det kan bli roligt. Eller ganska krångligt iaf. Linda får hjälpa oss, hon talar ju flera språk.

Nä, nu är det dags för kvällsgröt och tryna!

Ha de!

Kenny

Amerikanska uttag

Tjo!
Jag alltid tyckt att dom amerikanska uttagen är lite annorlunda. Så därför har jag undersökt dom ur säkerhetssynpunkt.

  

Det konstiga är att dom två stiften som man sticker in i väggen blir spänningsförande då det fortfarande är tilräckligt med plats för att komma åt dom med fingrarna. Märkligt.

fridens!

Kenny

Blandad kompott...

För några dagar sen så gjorde jag egen saft på jordgubbar och blandade bär (hallon, björnbär, blåbär, jordgubbar). Den blev jätte god. Efter vi hade silat klart saften så gjorde vi sylt på resterna. Inget får förgås, som Kenny brukar säga... :)

  
  
Dagen efter så gjorde jag egen apelsinsaft för första gången! Det var lite jobbigt då det var så noga med att borsta och få bort allt skit från skalet... Men efter allt arbete med att få rent dom så var det inte så svårt längre.
Lätt som en plätt. Och gott blev det också! Smakade mer apelsin än köpt apelsinsaft. Smakade nästan som färskpressad saft...!?! 
Gav bort en liten flaska till familjen Furhoff, vilket blev en hit! 
Kanske får överraska dom med en flaska till vid tillfälle.


Igår efter jag och Kenny hade varit på gymmet och plågat oss lite så hade vi myskväll med film och popcorn.
Denna gång så poppade vi en ny sorts popcorn, har aldrig sett dessa i Sverige. Men jäklar va goda dom var! Inge hårda alls. De var lite mindre och vitare.
Mmmm va gott det var. Kanske tar med lite sånna till er i Sverige så får ni smaka våra goda poppcorn!




Har köpt hårfärg för att försöka färga mitt hår själv. Är ju lite för snål för att gå till frissan och få det gjort, så jag tänkte försöka göra ett försök själv. Men Kenny får nog assistera mig så att allt går rätt till...
Sen så har jag även köpt blonderings medel för att försöka göra egna slingor också. Får se hur det går. Om det blir jätte fult så får jag väl gå till frissan då då. Men vi ska göra vårt bästa. 
Får försöka lägga ut lite bilder efter vi är klara.


 

När vi var på semester på Cypern för några år sen så köpte vi denna Welcome skylt. Men det är inte förrän nu som den har kommit upp.
Så passande att den är på "rätt språk".






Lite blandade bilder:


Våran framsida



Flaggan sitter fortfarande kvar.



Vem har byggt bo i våran rabatt?



Grannar.



Mer grannar, mer framsida och våran postlåda.



Mer grannar.



Vårat hem.


~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~


På fredag så ska vi eventuellt åka till Montreal och hälsa på Per och Linda. Det var ju såå länge sen vi träffade dom nu. Och så har vi ju aldrig varit hem till deras gemensamma hem än, så det skulle ju också vara skoj att se.
Per skvallrade om att de har en pool på baksidan som vi kan bada i när vi kommer... Men jag är ju badkruka, så jag tittar nog bara på.
Och om vi åker dit så ska vi följa med dom på spa på lördag eftermiddag. Skulle vara såå skönt att få spa'a lite.



Nä, nu är det snart dags för sängen.


Ha det så bra
Kramis

//Alexandra



Storpack

Jänkarna är ju som ni säkert känner till inte blyga för storpack.

Enjoy!



Smöret är 1362g, ketchupen är ynka 1,81kg och rismjölken är 1.89liter (en halv gallon)

Kenny


Bonustimmar

Tjo!
Natten belev lång, Jag blev uppringd vid 18 och dom hade stora problem och blev tillfrågad om jag kunde komma in tidigare. 19.30 var jag på jobbet och det var en växellåda som hade havererat. Kopplade ur massa grejer och problemet var nu att växellådan satt fast som berget på axeln. Efter mycket trixande var klockan 22 och mekanikern var tvungen att åka hem eftersom han hade fullt upp med sin son dagen efter.
Så... Det började bli roligt värre nu. Vi hade provat massa olika grejer utan framgång. Iaf så hittade jag en mutter som var hyffsat stor. Ingen aning vad det var för storlek men en 75ans slagnyckel passade perfekt på muttern. Hittade tillhörande gängad stång och gjorde en jättebult av stången och muttern. En annan mutter svetsades fast i hålet i växellådan som axeln satt i och "bulten" gängades in och med en meterlång amerikansk rörtång med hela min vikt på kunde jag få växellådan att röra sig.

Haha! Det var roligt.

Nu var det bara att sätta ihop allt igen....

Vid 05.00 var produktionen igång igen. Det är skoj med mekjobb. Iaf när man får till det.

Jag tror det är ett dåligt tecken när man börjar skriva för mycket jobb relaterat i bloggen.

Fridens!

Kenny

Nattjobb..

Tjo!
Nu är det bara en timme kvar tills jag ska iväg och jobba natt. Har jobbat 06.00-16.00 idag och har sovit och kommer göra nattskiftet 22.00-06.00. Drygt att göra en sån här grej men vad gör man inte för företaget.

Idag så har vi haft ett möte där vi har diskuterat ett nytt betalsystem. Vi får se vad det mynnar ut i och det ska bli intressant och se. Mina erfarenheter av såna här frågeställningar är inte så positiva men jag hoppas att det här kan bli något bra.

Over and out!

Kenny

19.99 $ för ett oljebyte....

Tjobaloo!
Ett vanligt sätt att serva sin bil är att man åker in på en verkstad som gör ditt oljebyte och går igenom lite snabbt hur din bil är i för skick. För 19.99 $ ingår ca 4 liter olja, filter och en översyn som är okulär besiktning och däcktryckskontroll. Oljan är vanlig mineralolja och om du vill ha semisyntet så kostar det lite till och skulle du vilja ha helsyntet så kostar det ännu lite till..
Och i det här bilburna landet så verkar det som att dom häller mineralolja i allt. En bil från 2002 börjar dra lite olja... Så verkar det iaf när man lyssnar på kollegorna på jobbet. Det känns ju inte så lovande...

Tänk att täcka kostnader för en anställd i en halvtimme, olja och filter och firman har tur så får dom sälja ett luftfilter och allt kostar bara 140kr + eventuell inkomst för luftfilter. Makalöst.

Jag har gjort oljebyte och bytt bensinfilter på Saaben hemma i garaget och det gick lös på totalt 35 $. Oljan var en värsting Heavyduty supersyntet och lite till.

Fridens!

Kenny

Finns det björnskit i skogen?

Jag har funnit den amerikanska motsvarigheten till "finns det ris i Kina". Amerikanarnas variant är tydligen "finns det björnskit i skogen".

Kul va :)

Kenny


Svensk flagga

image164

Nu har vi äntligen satt upp våran Svenska flagga! Det känns jätte bra.
Det är ju väldigt vanligt att man flaggar här, och vi vill ju inte vara sämre än så...
Jag tycker det ser fint ut!
Kenny skulle egentligen vilja ha en Jämtlands flagga också,
men det är ju lite svårt att få tag på. Kanske vi får köpa det när vi kommer
till Sverige nästa gång.


Ha de


//Alexandra

Framsida

Här är våran brevlåda. Den är godkänd av amerikanska postverket. Mm, inte dåligt. Den är gjord i plast vilket känns lite billigt men den står nog emot det mesta.



Och så har vi fått igång lamporna som ramar in våran uppfart som en landningsbana. Eftersom vi kör Saab nu så hänger ju flygplanstekniken ända in till farstubron ;)




För er alla florister klämmer vi in en bild på några blommor som kantar vår lampförsedda uppfart.



God natt

Nya tag

Tjo!
I förrgår förnyade vi vårt medlemskap på gymet. Vi slog till på ett halvårskort den här gången och det kostade 385 dollar. Kanske inte så farligt för två personer. Det är ju ett bra gym, rent och mycket grejer. OM man skulle vilja så kan man frysa kortet tre gånger. Det är ju bra.
Det känns som metabolismen har fått sig en törn av allt socker och annat skräp dom häller i all mat här.

Såå... Idag gjorde min fru köttfärslimpa. Det blir gott.

  

Vi kommer vila idag eftersom vi fick skaplig träningsvärk efter vårat första pass. Jag ska åka iväg och kolla efter klätterställen i helgen, eller jag hoppas att jag hinner göra det.

 Bild från internet. Andonna i Italien...

Fridens!

Kenny


Klockan är 9 am, det är mulet och vi har 21 grader varmt...

När jag forskade lite om Scrantonområdet när allt började att bli verklighet visade statistiken att Pennsylvania skulle ha en medeltemperatur som var en grad varmare än Sandviken. Det vi har sett hittills är att dom uppgifterna omöjligen kan stämma. Vintrarna verkar enligt uppgift vara lika eller mildare än sverige.
Jag har frågat på jobbet om det här är en mycket varm sommar för dom här trakterna men den här sommaren skulle vara normal, kanske lite fuktig och det är därför vi har så fin vegitation. Gräsmattorna kan vara brunbrända i Augusti.

Ha de!

Kenny

Läste i tidningen

Läste i en tidskrift och artikeln var skriven av en sergeant i amerikanska armen som tjänstgjorde nere bland oroligheterna i mellanöstern. Området som dom befann sig i hade länge klassats som det värsta stället på jorden. Dom patrullerade olika områden varje dag på jakt efter den grupp som säjer sig föra sitt heliga krig.
Krypskyttar var tydligen det värsta och emellanåt möttes dom av tung maskineld och han berättade hur dom låg platt på backen och tryckte ansiktet ner i gruset och efter bästa förmåga kallade på hjälp.
Hjälpen var oftast en Apache helikopter.
Motståndet varierade och det märktes tydligt när dom "heliga kämparna" hade fått hem en last med vapen. Dom sparade inte på krutet utan sköt och bombade tills det tog slut.
Bilbomber och minor detonerade då och då och kunde förvandla en hummer till ett berg med förvridet skrot.

Enligt sergeanten fanns det inte någon värre kick än då alla i gruppen överlevde en attack och alla kom hem i säkerhet. Motsatsen då någon förolyckades var naturligtvis en jobbig situation och alla tog det hårt även om man inte kände personen. 
Lokalbefolkningen som bor i området och försöker leva med sina familjer i oroligheterna stödde de amerikanska soldaterna men tordes inte säga det högt i rädsla för "frihetskämparna". Kämparna verkar vara en grupp som bara slåss för att behålla skräck och kontroll i området. 

/Kenny

Toys`r us

Tjo!
Varje år har jobbet en sponsrad resa till Manhattan. Det kostar 5 dollar ( personalföreningen står för resten) och bussen lämnar Dickson City tidigt och lämnar av en på Time square. Man kan göra vad man vill under dagen och bussen går hemåt vid 7-8 tiden.
Igår fick jag tips om att man kunde åka och se Blue Man Group. Det är en trio som är helt blå och har en humoristisk show. Kostar 70 dollar per person och varar i ca 2 timmar. Teatern är liten och säljer slut på varje föreställning. Det är 3 föreställningar/dag. Åker man till Las Vegas och ser dom så kostar det 125 dollar/person. Det föreställningen är också tre gåner om dan och den säljer slut.
En annan grej man kan göra är att åka till Toys´r us. Dom har en jättebutik som är 4 våningar högt med ett pariserhjul som reser sig upp igenom alla fyra våningarna och en robot som ser ut som en tyrannusaurus rex som varje kvart börjar låta och böjer sig ner mot besökarna och vrålar.

Fridens!

Kenny

Våran nya tvättmaskin

Hojt!
Eftersom inte alla vitvaror ingick i huset har vi köpt kyl/frys och tvättmaskin. Vi ska köpa torktummlare men vi väntar på något bra läge så det inte ska bli så dyrt.
Tvättmaskinen blev en stor rackare och innerdiamertern på trumman har jag mätt till 22 tum. Det är ett riktigt monster och vi får in hela vår tvättkorg  och lite till.

 

Kylen är en kombinerad kyl/frys med ismaskin, tyvärr så tar ismaskinen så mycket plats så det blir inte mycket plats kvar till annat.

fridens!

Kenny

Röker du marijuana?

Tjo!
I veckan så hade jag en diskussion med en på jobbet. Han sa att han skulle bjuda hem oss på middag när allt hade lugnat ner sig.
Efter lite gaggande så kom vi in på röka, alltså han frågade om det var många som rökte marijuana i Sverige, troligen sa jag. Röker du, frågade han. Nä, det gör jag inte och har aldrig gjort.

Han berättade att han rökte sånt för 35 år sedan men rökte inget nu.

In i dimman!

Kenny


Ett halvt kilo...

Tjo!

På min arbetsplats så finns det några som har en bisyssla som tydligen genererar en del pengar. Dom samlar ginseng och säljer till naturpreparatsindustrin. För ca ett halvt kilo får man 400 dollar. Det är skapligt. Roten växer tyvärr där det är bergigt och brant och ofta är det svårt att komma dit.

En annan tråkig grej är att skallerorm och kopparorm trivs på berghällar där dom solar. Så dom brukar ha med sig revolver så dom kan försvara sig. Om dom skulle få med sig en orm hem så brukar dom använda skinnet till att klä något. Man måste dock kapa av huvet en bit ner på kroppen för att inte riskera att något gift är kvar.

Fridens!

Bo A Orm

Grillning

Tjo!
Ikväll så grillade vi efter att vi slocknat i soffan en stund. Det blev i senaste laget.
Vi grillade kött, grönsaksspett och färsk majskolv. Det är en lattjo grej faktiskt. Man grillar majskolven ganska länge på svagare värme för att inte bränna den och sen när man smaskar så gör man det på det viset som Långben och Kalle gör när som åker husvagn på julafton.


   

Förarbetet består av att smörja i kolven i smör och sen pepprar och saltar man.

 

Vi har fått lite ordning på baksidan nu och vi har monterat infödingsfacklor på räcket och grillen börjar bli ganska inkörd.

Vi har tänkt att vi skulle dra ner på allt skräp som vi har slaskat i oss på sistone när vi haft besök. Vi har tänkt att hålla oss i skinnet tills vi får besök igen. Det är svårt att sköta sig när vi har besök eftersom det är så mycket gott vi vill visa våra gäster.

fridens!

Kenny

Våran granne....

Tjobaloo!

När vi skulle flytta in här och allt var klart med kontraktet så besökte vi dom gamla hyresgästerna och gaggade lite med dom. Vi hade pratat med en kvinna tidigare och det visade sig vara dottern. Då berättade dom att grannen verkade vara lite speciell. Han kunde spela musik på högsta volym vi 02.00 på mogonen och ibland så satt han inne i huset och öppnade och låste bilen om och om igen med fjärrkontrollen. Här i USA så är den funktionen kopplad till tutan så bilen tutar varje gång man trycker på kontrollen. Detta kan vara lite enerverande.

Iallafall så är inte grannen hemma nu. Han sitter i fängelse. Tydligen så har han sysslat med bedrägerier och så har han försökt gifta sig med en minderårig.

Hoppas våra nya grannar är trevliga människor....

Fridens!

Kenny

Batting cages

Tjo!
Våra besökare och vi åkte ner till en fun park för att driva igenom det amerikanska brännbollstemat ända in till märgen. Batting cages kallas det. Det är en hönsnätsbur med markering för slagplatta och en bollkastare som slungar bollen mot dig och då slår man allt vad man har. Jag har fortfarande träningsvärk men jag tänker smyga mig tillbaka och köra några omgångar till så fort jag har läkt ihop.



Det är inte så dyrt, 60 bollar kostar 5 dollar. Maskinerna är gamla och ibland var man tvungen att hämta funktionärerna för att sparka igång grejerna och ibland fick man kasta sig åt sidan då bollarna blev lite för närgångna.

Fridens!

Kenny


Baseboll

Tjo!
Vi har besökt en basebollmatch igen och den här gången var det Wilkes-Barre Yankees och Buffalo Bisons som gjorde upp.
Jag hade skrivit upp mig för biljetter på personalföreningen biljettlista men det var tydligen inte min tur den här gången. Det var inte så dyrt, 48 dollar för fyra stycken. Platserna var höst upp bakom slagplattan.
Under matchen smakade jag en Bud Light som serverades i aluminiumflaska som jag sparade som sovunir.

Yankees vann och det blev en klassiker på slutet. Plötsligt stod alla upp och skrek. Tydligen så vann dom... Jaha, vad trevligt.
Från stadium var det bilkö som dirigerades av polis.


Fridens!

Kenny

Tiden som varit..

Tjo!

Nu när vi under en tid har varit dåliga på att uppdatera bloggen har vi hunnit med en del.

Vi har haft besök och med dom har vi varit till Niagara fallen och den amerikanska sidan den här gången. Vårt förra besök var på den Canadensiska sidan och det var för massa år sedan. Det tar ungefär 5 timmar att åka till fallen ifrån oss. Parkerade i centrum brevid fallet och gick ut. Amerikanska sidan har alltid fått vara den fula sidan och alla som sagt nåt om det tycker att den Canadensiska sidan är finare och undrar varför dom inte åkte dit direkt. Jag tycker att amerikanska är lite finare än vad folk beskriver den, man kommer närmare fallet på något sätt. Vi gick ner till foten av fallet och upplevde det på trä trall. Blött värre blev det och det var skoj. Hiss schaktet grävdes för hand under några år runt 1930. Efter vi hade utforskat amerikanska sidan gick vi över till Canada sidan. Man kan göra det men man behöver passet.
 
   

Canada sidan är trevlig och känns gästvänligare, svårt att beskriva varför men det är den känslan man får. Jag tror inte att det är någon skillnad på antal uteliggare eller sociala problem men dom kanske städar bättre.



Kvällen kom och vi såg fyverkerier vid 22 tiden och belysningen som tänds efter mökrets infall.

    

Efter fyverkerierna gick vi igenom canadatullens byggnad där vi var tvungna att betala 50 cent var för att komma igenom över på USA sidan. Det spelade ingen roll om det var canadensiska eller amerikanska cents. 
I tullen fick vi frågan: Var jobbar du någonstans av en vresig tulltjänsteman. Efter vi svarat drog han passet i läsaren och så var det klart.

Vi kom hem sent, tror det var 4 på morgonen och vid 14 var det dags att jobba igen. Eftermiddagsvecka...

Veckan som senare flöt förbi i en hiskelig takt blev det bara mindre utflykter. Jag hade tagit ledigt i slutet av veckan för att vi skulle åka till New York.
Vi bokade hotell via något som var en hotellförmedling. Så här i efterhand så är det inget som jag rekomenderar. Vi fick ett hotell som skulle vara rökfritt och så skulle det ingå kontinental frukost. Vi åkte dit och det visade sig att det var långt ute på Long Island. Så vid 16 tiden var vi vid hotellet. Verkade inte som det blev så mycket tid kvar att utforska Mahattan. Det skulle finnas komunikationer enligt hetellförmedlingen. När vi frågade herrn på hotellet berättade han att det fanns... Om vi tog bilen i 20 minuter... Hoppade på tåget... Bytte till tunnelbana så skulle vi vara framme i Mahattan om dryga timmen.

Vi hade ju också blivit informerade om att hotellet hade frukost och rökfria rum. Nja, han skulle kunna fixa en kopp kaffe på morgonen åt oss och rökfritt... det fanns inte. Han sa dock att han skulle fixa fram såna åt oss tills vi kom tillbaka senare på kvällen.

Vi satsade på Long Beach och det var en fin upplevelse. Long beach är verkligen lång. Vi gick några timmar efter strandpromenaden som var en 7 meter bred trall som hade cykelfil och kunde bära en polisjeep.

    

Sanden på stranden var som salt och en stor del av stranden spelades beachvollyboll. Solen var på väg ner och i skyn kunde vi se magen på flygplan som med jämna mellanrum lyfte från John F Kennedy international airport.

  

Vi slaskde i oss kvällsmat på Taco Bell och det var en lagomt kladdig upplevelse. Det var kaos bakom disken och alla fick mixade ordrar men totalen blev nog rätt för oss på våra tre brickor. Inte roligt när det saknas personal..

Väl tillbaka på hotellet skule vi få våra rum. Rum fanns det men inte rökfritt. Det var en ny förmåga bakom disken.... Han förstod inte hur vi kunde ha blivit lovade något sådant,. det fanns ju inte! Vi kollade på rummen som fanns och det var ett som inte var så tokigt och som inte luktade vm i kedjerökning.
Vi ville att han skulle kansellera ett rum, ge oss pengarna tillbaka för det och så skulle vi dela dom sängar som fanns på oss fyra. En queen size är 150cm bred och det är inga problem för oss.
Det var inget han kunde fixa utan då var vi tvungna att ringa förmedlingen. Skulle ni vilja ringa åt oss och reda ut detta åt oss, frågade vi herrn.
Visst, han ringde och efter han fått ton tryckte han ut luren under fönsterrutran som var åvanpå hotelldisken och ville att jag skulle prata. Telefonlinjen lät som man var i Bagdad eller nåt land i Asien ute på landsbygden. Efter ett tag när jag inte kunde höra något för allt knaster och skrap ringde jag från min egen mobil. Fick allt ordnat och vi hade vårat rum och pengarna skulle sättas tillbaka på mitt konto.
För att ständigt försöka hitta förbättringar tänkte jag att det var på sin plats att föreslå ett telefonbyte eller ringa telefonbolaget och det gjorde jag åt han bakom disken.
Nä nä sa han då. Den där telefonlilnjen går på faxlinjen. Det är därför det inte går att höra nått...
Bra jobbat, nu var det inte så roligt längre.

Vi slocknade direkt och frukosten blev lite smått vi köpt kvällen före.

Mahattan here we come!
Trafiken var hyffsat lugn och vi parkerade nere i Battery Park igen vid färjorna som går ut till Statue of Liberty. Vi åkte färjan ut till Liberty Island där vi gick ett varv runt henne, tog bilder och drack lemonade. Vid souvenirshopen fanns en del av den gamla facklan som dom hade sparat då dom bytte ut den.

   < Ellis Island

Färjan hem gick förbi Ellis Island som var den första anhalten för emigranterna då dom kom med båtar för att söka lyckan i det stora landet. Om du reste i tredje klass blev du föremål för hälsokontroll och om du inte hade några läskiga sjukdomar var du välkommen in i det stora landet. Om du var sjuk fick du åka hem på fartygets bekostnad och det blev en del som fick göra det.

På mahattan besökte vi Empire State Building, Chinatown, Little Italy, central park, Grand Central Station och strosade runt bland skyskraporna i massa timmar.
      
Man får se hela spekrumet av materiellt överflöd och social misär under en såndär dag. Enormt fina hus, bilar och välbärgade människor till sopbergen i Chinatown som blandas av tiggare och påtända knarkare som drar sina ägodelar i en gammal resväska. Ibland håller man lite extra hårt i Alexandra och plånboken....

Vi hann åka en massa resor med tunnelbanan och till skillnad från förra gången så aktade jag mig för att ta kort då det skulle kunna innebära böter. Det är inte alltid så självklart hur man hittar i tunnelbanan och skyltnigen är inte komplett och kräver lite lokalkännedom för att lägga pusselbitarna till rätta. Vid Time Square var det ett himla liv och det en samling människor som hade släpat ner plashinkar och trummor ner i stationen och spelade samba. Lattjo att se :)

När vi lämnade Manhattan blev det ett åskväder och det passerade precis över Mahattan, blixtarna slog och lyste upp skyn. Empire State Building är dimensionerad som åskledare och årligen så slår blixten ner några hundra gånger i "spiran". Regnet blev den klassiska jätteskuren och avloppen hade fullt upp med att transportera bort vattnet och vissa gator blev som floder.

Det blev sent även idag och vi kom hem på morgonsidan. Även denna resa var det Alexandra som körde den längsta biten...


Fridens!

Kenny

Crazy wheels...

Tjo!

Efter ett uppehåll pga en period av full sysselsättning ska jag försöka bidra lite till bloggen.

Idag efter att vi lämnat av våra besökare vid Newark åkte vi till IKEA på New Jersey sidan och tänkte komplettera hushållet med vissa inventarier.
Dom har kundvagnar av svensk modell och som ni kanske inte har tänkt på så är alla hjul snurrbara i den led som dom är monterade på vagnen.
Den amerikanska motsvarigheten har fasta hjul bak och rörliga fram. När vi nu styrde våran vagn stötte vi på en amerikan som hade problem med den svenska modellen. Detta blev naturligtvis ett laddat känslotillstånd som beskrevs med några väl valda fraser och i finalen av hans verbala angagemang sa herrn: This thing got crazy wheels!

Hi hi,

Efter vi hade fyllt vagnen och betalat styrde jag vår svenska stolthet ut mot bilen. Hur än jag letade gick det inte att ta sig ut till bilen! Efter ett tag hittade jag ett par gallerbås där man kunde låsa in vagnen medans man gick och hämtade bilen. Det var lite magstarkt och jag väntade in Alexandra så hon kunde vakta vagnen då jag hämtade bilen.

Jag antar att det beror på stöldrisk av den svenska vagnen som det är gjort på det här viset. (eller så det för att dom inte vill att någon som inte har körkort på grejerna ska utanför inhängnat område)

Fridens!

Kenny

NY egen bil!!

Nu har vi äntligen köpt en egen bil. Det blev en svenne bil. -En SAAB 9 5
årsmodell -02. Skönt med egen bil faktiskt. Hoppas att den håller bara!
Nån som har något namnförslag på denna dam?

image114

Idag ska vi åka till New York och Manhattan med våra besökare Micke och Veronika. Ska bli skoj. Vi har ju varit där tidigare men åker gärna dit igen. Det finns ju alltid mycket att se där!



Ha det så bra.
Kramar, Alexandra

RSS 2.0