Wyalusion

Hojt!

Om man åker route 6 från Clarks Summit där vi bor skall det vara en fin biltur så här års med vackra vyer. Man åker igenom små samhällen, byar och vi har blivit tipsade om en liten stad som heter Wyalusin.
I den staden finns en kulturmärkt hotell som skall vara något alldeles extra. Hotellet grundades på den tiden när fortskaffningsmedlet var häst och vagn.

  

Det har inte alltid varit ett trevligt ställe men en ny ägare som förresten äger det mesta i staden har gjort det trevligt.

Det ser ut som en västernstad och hotellet är byggt 1894 och det är ungefär då som det mesta av husen byggdes.

I Wyalusin bor förresten 535 personer och det är en förändring med -5.1 % sedan år 2000.

En kollega berättade att hotellet brukade vara ett roadhouse. Man var tvungen att slåss för att komma in och när man var färdig där inne fick man slåss för att komma ut.
 
Fredag och lördag efter klockan 15.00 serveras buffe som skall vara mycket god och till bra pris.
 
För att göra allt lite bättre finns det en historia om detta.
 
Samma kollega som brukade tillbringa mycket tid i området hos en släkting hade på morgonen varit nere på floden med sin släkting och fiskat. Det nappade dåligt så dom bestämde att dom skulle åka upp till hotellet och äta och dricka några öl.

På hotellet satte dom sig i baren, beställde sina öl och tittade i menyn. Efter en stund hörde dom ett gäng motorcyklar närma sig som sedan stannade utanför hotellet.
Motorcykelåkarna kom in och visade sig vara tre par.
Kollegan tyckte att det var något som kändes bekant med en av herrarna i herrskapet men tänkte inte så mycket mer på det.
Dom tre paren spelade jukebox, biljard, drack öl och några drinkar. Efter en stund bjöd dom tre paren kollegan och hans släkting på en omgång också. Dom tackade och bjöd senare dom tre paren på en omgång å.
 
Medans allt detta utspelade sig gick bartendern till telefonen några gånger men verkade inte får svar dit han provade ringa.
 
Dom tre paren lämnade sedan baren och fortsatte deras resa.
 
Nu frågade bartendern kollegan och hans släkting om dom visste vem det där var?
 
Det visade sig att det var Bruce Springsteen som hade bjudigt dom på en omgång och bartendern hade försökt att ringa hem till sin fru för hon var tydligen en stor beundrare men inte fått svar.
 
Bruce Springsteen ska tydligen ha tillbringat varje sommar där uppe som barn eftersom hans familj hade en stuga vid floden.

Varje år åker han på motorcykelsemester åt det där hållet och stannar till vi det där hotellet.
 
Fridens!
 
Kenny

Duct tape (silver tejp)

Hojt!

Jag tror att det är ganska uppenbart att jag har haft för mycket tid att sitta vid datorn nu ett tag.

MEN i utvecklingens och förkovringens namn är jag skylldig att sprida kunskap till alla er vetgiriga läsare.

Filmen visar hur man gör en produkt som är mycket populär på den här sidan atlanten och är enligt många det enda du egentligen behöver för reparationer.

Det är från världens största 3M fabrik i Ontario, Canada (enligt filmen) där dom gör silvertejp.

Jag tyckte den var underhållande och samtidigt bra för att hålla tillbaka kunskapstörsten.

Enjoy folks!
Kenny


Redneck, en livsstil....

Hojt!

Eftersom en bild säger med än tusen ord tänkte jag att det är bäst att utreda redneck breppet med
en film eller två.


Ha en god helg!

Kenny


Washington DC

Hojt!

Som tur så finns det ju roliga saker som händer å. Vi hade besök från Sverige och då åkte vi en sväng till Washington DC och tog kort på Obamas hus.

Visste ni att det finns bowlingbanor i Vita Huset?

 

Vi har ju varit där förut men inte hunnit med allt och jag är glad att vi gjorde ett andra besök.

Eftersom Washington är uppbyggt för regeringens behov är den mycket annorlunda jämfört med en stad som t.ex New York som är uppbyggd av ekonomiska intressen och kommers.

I den här staden finns sedelpressarna för dom amerikanska dollarna, oändligt många museum, monument och ett oräkneligt antal secret service anställda.Gamla presidenter har avbildats som statyer och staden är fylld av historia.

     

Capital Hill

  

Jefferson mermorial

   

Lincoln Memorial

  

Union station är ungefär som ett resecentrum, där man knyter ihop tåg bussar och våran turist-guide buss startade där. I källaren finns en galleria där dom förutom mat och biograf hade skapliga munkar.

    

Vi trynade på ett hotell inte långt från Capital Hill och det var trevligt.

Vår dotter försökte knäcka koden till kassavalvet, hon spelade klockradio och ringde till receptionen.

  

Over and out!

Kenny


Redneck

Hojt!

Något komiskt är begreppet redneck, för att officiellt kvalificera sig som redneck måste man uppfylla vissa kriterier. Eftersom vi här i blogg teamet inte vill slösa er tid mer än nödvändigt återkommer vi med en närmare beskrivning i ett annat inlägg.

Det här är en guide till "The great outdoors", eller som det heter på svenska, campa.

Enjoy folks!Ha de!

Kenny


Ännu ett besök...

Hojt!

Idag var jag inbokad för att få svar på nervundersökningen. Svaret är att det finns inga nervskador. Så att jag är bortdomnad i vänster häl och att foten känns konstig är något annat.

Att detta blev efter olyckan och att det blev betydligt värre efter fys testet har alltså inget med detta att göra enligt dom.

Jag har ju svårt att förstå allt det här men jag är ju ingen läkare heller.

Ingen är ju gladare är jag om det inte finns några problem som är relaterade till ryggen men man blir ju skeptisk när en allmänläkare får sätta diagnos som dessutom är dom med det lägsta budet till försäkringsbolaget.

Så vi kan väl enas om att detta är en intressant situation.

Läkaren bestämde att dom ska kolla på min arbetsbeskrivning och beroende på det så får vi se om det blir någon mer rehabilitering eller hur det kan bli.

Jag vill ju bara bli bra och jag kan ju säga att jag inte är så sugen på att ha en bortdomnad häl för resten av mitt liv.

Alla länder, ideologier och kulturer har ju sina nackdelar och fördelar, jag har aldrig haft ett så rött sosseblod i mina ådror som jag har nu.

Det här kapitalistiska träsket lämnar en bitter eftersmak i min mun.

Over and out!

Kenny


En intressant situation

Hojt!
 
Att ekonomi påverkar oss på det ena eller andra sättet är ju känt och konstaterat i ett annat inlägg.
 
Nu har jag haft privileget att få uppleva det på ett lite annorlunda sätt.
 
Som säkert alla vet så är USA ett strikt kapitalistiskt samhälle och alla aktörer på marknaden är i princip privata initiativ med vinstintresse. Det finns en del frivilligorganisationer som syftar till att hjälpa människor, djur osv med speciella behov. Dom organisationerna är ju väldigt välmenande men ack så begränsade och kan inte fylla det behov som egentligen finns.
 
Varje person som vill ha det tryggt för familj och sig själv måste antingen ha t.ex. sjukförsäkring genom sin arbetsgivare, en livförsäkring och sen tillkommer alla andra försäkringar med hus, bil , båt, motorcykel osv.
Om man inte kan betala/jobba så har man ingen försäkring och ingen säkerhet.
 
En annan försäkring är någonting som heter Workmans Compensation, det är en försäkring som arbetsgivaren har hos ett försäkringsbolag och täcker dom behov som finns efter en skada på arbetsplatsen.
Det aktuella försäkringbolaget har förutom en brinnade glöd och välvilja att hjälpa människor ett nätverk av läkare som den skadade har till sitt förfogande och som behandlar efter bästa förmåga. Man skulle kunna använda termen försäkringsläkare om dessa läkare. Tråkigt nog så brukar dom flesta assosiera den termen med något negativt och så här långt så stämmer det in precis.
 
Jag gjorde illa ryggen i sommras och jag gick länge med ryggont och efter en dryg månad så började jag bli orolig och gick till en doktor. Eftersom detta var arbetsrelaterat fick jag vända mig till en workmans comp läkare och jag har gått där länge nu. Allt hade börjat ordna till sig och läkaren bokade in mig på ett fys-test.
 
Halvvägs under testet började jag få problem men jag fullföljde testet. Redan samma eftermiddag blev det riktigt illa och jag ringde ner till dom förbannad som ett ilsket bi. Dom konstaterade att det var inte mycket dom kunde göra och uppmanade mig att åka till akuten om det blev värre och om det inte var bättre imorgon bitti så skulle jag komma ner till dom igen och få prata med en läkare, igen.
 
Nästa morgon var jag inget bättre och lika förbannad, jag åkte ner och skällde på dom igen.
 
Nu har jag fått nerfunktioner testade idag och ska få träffa en ryggspecialist den 3 december.
 
Så med det svaret så blev jag inte så glad. Vänta i över EN MÅNAD på en specialist!
 
Det finns ett litet trick med allt det här och det är att efter 90 dagar kan man åka till vilken doktor man vill för att få en utvärdering av en annan läkare. Så det är bara en månad kvar nu och det är bara att hålla ut och hoppas att dom inte förstör mig totalt på den tiden.
För att vara riktigt säker ska jag forska lite mer om det går att kringå 90 dagars gränsen på något sätt.
 
Allt under workmans comp är betalt av försäkringsbolaget och är man fortfarande inom dom magiska 90 dagarna kan det bli problem med vem som ska betala räkningarna. Det jag är rädd för är att man hamnar i ett vaccum mellan den privata försäkringen och workmans comp försäkringen. Det skulle kunna bli så att man står där med räkningar för magnetröntgen och diverse annat.
 
Sjukvård är inte billigt i det här landet.
 
Vi skulle kunna konstatera att det är en mycket "intressant" situation.
 
Så helt plötsligt så ser vi samma sak igen, ekonomi påverkar oss på många olika sätt...

Nu är det bara att bita ihop och jag måste ju faktiskt erkänna att jag har återhämtat mig ganska bra efter testet så jag är nog på god väg och kommer att vara bra snart.
 
Ha de!
 
Kenny

Crankshaft position sensor

Hojt!

Jag är innerligt lycklig att vi behöll saaben, vad skulle man annars ha gjort?

Saaben har ju varit lite nyckfull och det senaste som hände var att hon inte ville gå alls. Hon startade och jag kunde köra till jobbet. Om jag åkte en extra sväng började det bli problematiskt. Symtomen var att om motorn blev för varm stannade den eller gick väldigt ryckigt.

Efter ett tag kom ett felmeddelande som pekade på en lägesgivare i motorn.

Jag googlade detta på nätet och symtomen stämde in på det som hände med bilen.

Tydligen så expanderar lägesgivaren då den värms upp och efter ett gäng år är det utsliten och fungerar inget mer.

Så näste steg var att hitta en givare. Den lokala bildelsaffären ville sälja mig en för 161 dollar. Saab ville ha något liknade och 75 dollart i timmen för att utföra jobbet.

Kul kul.

Som tur va så hittade jag en givare på nätet för mycket mindre än det med frakt.

Den kom efter ett par dar och så här såg den ut.Och här sitter den monterad på motornEftersom jag har lite krångel med ryggen var det en kollega på jobbet som hjälpte mig med bytet och det gick bra. Det är ju inte mycket plats runt motorn.

Nu går hon som en dröm igen!

Ha de!

Kenny


RSS 2.0