Ett inlägg

Hojt!
Det har varit svårt att skriva något på bloggen eftersom vi inte har gjort så mycket. Dagarna rusar förbi som vanligt. Jag jobbar nätterna igen och det går ganska bra. Första natten säger vi att det är bara den här och fyra till, sen är det över... Nästa blir det är bara den här natten och tre till, sen är det över.... Det är ju drygt att vända dygnet men efter några dar går det bra. Det tråkiga är att när man har vänt allting är det dags att vända tillbaka.
Igår var vi och kollade på MC kläder. Det var rea men vi handlade inte. Ska kolla runt lite mer innan jag slår till. Man är ju helt ny i dom här sammanhangen och det är lite att utforska innan man börjar få på kläm på det. Jag har inte hunnit kolla stiften på hojen heller. Man är nog inte så effektiv, egentligen.

Vi handlade igår igen och jag dokumenterade lite från hyllorna.

   
Annas pepparkakor och Gille havrekakor. Pepparkakorna hade citronsmak, mint och choklad. Lite annorlunda men inte så tokigt.

  Slarvskadd och amerikansk rörtång

    Hundfoder

         Lite smaskelismask grejer


 Vi investerade i frysta bär. Blandbär, jordgubbar och min fru gjorde saft och sylt. Det är himla gott med jordgubbssaft. Saft finns inte i USA. Tråkigt men sant.

Nu ska vi iväg och träna, köpa en packning till sur Saaben och klippa mitt hår kortare. Det är utom all kontroll nu. :)

Fridens!

Kenny


Den startar fast bara på en...

Hojt!
Idag så gjorde jag ett till startförsök och den här gången startade hon men det vara bara på en cylinder. Ska kolla på det imorgon.



Nåväl, alltid något.

Nu ska vi iväg på middag hos några bekanta. Det blir lattjo. Det är inte helt omöjligt att det blir prat om motorcyklar :)

Fridens!

Kenny

Vinter?

Hojt!
Vi har fått vinter igen. Igår efter jobbet fick jag erbjudande om att följa med ner till Scranton och skotta snö. Sånt går ju inte att motstå och efter utfört arbete åt vi munkar och kaffe. Klockan var efter 24.00 så det är första gången jag har smaskat munkar så sent. Vid 01.00 skottade vi våran uppfart och sen var det bara att knoppa. Något som är underligt är att om man lägger sig vid 24.00 och ska börja jobba klockan 14.00 dan efter är man trött och kommer knappt ur sängen vid 9-10 tiden. Är man ledig och lägger sig vid 02.00 vaknar man 09.00 och är klarvaken. Märkligt.

    

Jag klarade uppskrivningen igår och jag har ett driver learners permit nu och det innebär att jag får övningsköra motorcykeln. Dom restriktioner som finns är att jag får inte ha passagerare, det måste vara ljust ute och hjälm. Så fort snön försvinner ska jag ta mig en tur. Det blir skoj :)

 Pennsylvania learners permit


 Eftersom det snart är påsk är det naturligtvis nya prylar på hyllorna i affärerna.


 Vi hittade en låda med något brännbart i (vi köpte inte). Tydligen så är det "kaffesmak" och ska ge fina effekter och förmodligen lite kaffedoft.

Den 17 mars är det Saint Patricks day och det är Irlands nationaldag. Dagen firas till minne av landets skyddshelgon Saint Patrick. I USA och Irland är det tradition att bära gröna kläder. Naturligtvis kan man handla alla möjliga tillbehör för detta ändamål...

   

Jo, och så en annan liten grej. Vi har tackat jag till att stanna ett år till :) (eller vad det blir...)

Over and out!

Kenny

Vår?

Hojt!
Idag har vi himla fint väder, 5,5 minusgrader och strålande sol. Vädert börjar sakta likna vår.



Jag har läst klart motorcykelmanualen och ska imorgon rumla ner till körkortskontoret för att göra uppskrivningen.

   Uppskrivningskontoret..

Bilder från Scranton

              
 Polishus

Undra om man kan publicera en egenproducerad film på bloggen där man hör musik som spelas på radion utan att bryta mot några regler?

Fridens!

Kenny



Greenwich Village Del 2

Hojt!
Tunnelbanan tog oss norrut på Mahattan och vårat nästa besök var faktiskt Svenska kyrkan. Det finns en svensk kyrka och den ligger i närheten av Rockefeller center och General Electric building. Svenska kyran har huserat i lokalerna sedan 1978 då den köptes och byggdes om för att passa kyrkans aktiviteter. Det är svenskar som jobbar och ligger på utlandskontrakt som vanligtvis är på 3-5 år.

   

Vi stannade till och gaggade en stund i kyrkan, det fina var att dom sålde fika, kanelbullar och choklad passade fint till våra frusna kroppar.

 Det kostade $3 / person. Billigt för Manhattan.

 

När vi kom ut från kyrkan räknade vi till 6 brandbilar. Brand i en restaurang.

  Drag på Kinesiska

  Nedfart till tunnelbana...

Manhattan distrubierar värmen till husen via ångledningar. Tydligen evakuerar dom ånga på det här visat då det är läckage eller reparationer.
Min fru ville besöka Mahattan Mall och det blev våran sista anhalt innnan vi skulle åka hem. Tunnelbana igen.
Det var som att zoo på Manhattan mall och som tur va blev det bara en kort visit.

 På väg hem i Holland tunnel.
Det är alltid trångt att knö sig fram när man ska ut från Manhattan men det brukar gå ganska bra. Polisen närvarar alltid och dirigerar trafiken.

Fridens!

Kenny

Greenwich Village del 1

Hojt!
Vi hade planerat att åka mot New York tidigt sådär klockan 07.00 men det blev först vid 08.30 som vi var på väg. GPS eländet hade beräknat oss att vara framme på Mahattan 10.43.

   

Det stämde bra och vi cirkulerade runt i "The village" och så småningom hittade vi ett parkeringshus som debiterade $30 för 10-24 timmar. Det är normalt, dom flesta har dom priserna. Det finns några parkeringshus som debiterar $19.95 om man kommer dit mellan 07.00-10.00 och åker innan 16.00.
Det kallas för early bird specials.

  

OM man inte har några utsvävningar utan kör bil in och parkerar, löser ett tunnelbanekort och äter på slaskiga snabbmatskedjor klarar vi en heldag på drygt $100 dollar. Det är exklusive eventuella inköp... Vi ligger ganska lågt, försöker iallafall.
Greenwich Village ligger ungefär mellan Central Park och Manhattans sydspets och omges av Chelsa i norr, Soho i söder och East Village i öster.
Greenwich Village var en tillflyktsort för dom som stannade kvar i staden under gulafebernepedemin 1822. Som namnet antyder var det från början en by med gårdar. The village har ett oregelbundet gatnät och skiljer sig från stora delar av Manhattan där vägarna är strukturerade som ett rektangulärt nät.
I området bor olika berömdheter som författare, artister, studenter som studerar vid New York University och  det är populärt bland gaykretsar. Det finns t.o.m en gata som heter Gay Street.



Det är svårt att beskriva Manhattan eller en amerikan. Eftersom det finns så mycket olika människor från hela världen med olika bakgrund formas allt runt omkring dem efter detta och vår uppfattning revideras ständigt av våra intryck och erfarenheter.



Området sjuder av liv på kvällarna och det finns nattöppna Caféer, krogar, jazzställen.

 Triumfbågen på Washington squares norra sida.

  New York University

Efter The Village strosade vi vidare mot East Village, vid det här laget behövde vi besöka en viss inrättning och det naturliga var att köpa något på ett snabbmatställe och passa på att låna deras "lokaler".

  
Det var ju en himla gemytlig inrättning..... Trist utan dörr och spåren avslöjade att det hade varit skarp läge vid ett tidigare tillfälle....

East Village som är det angränsande området efter man har passerat Broadway. Här finns New Yorks första religionsfria, avgiftsfria samskola specialicerad på design, ingenjörer och arkitektur. Cooper Union högskolan är fortfrande avgiftsfri och har hård konkurrens om platserna. Skolan grundades av den självlärde Peter Cooper som var en rik industriman. Vid Astor Place finns en 4,5 hög stålkub kallad Alamo som roterar om man knuffar den.

 

Mcsorley´s old ale house är en pub som fortfarande brygger sitt eget öl och serverar i samma miljö som när stället öppnades 1854. I New York finns det mycket gjutjärnsstaket och gjutjärnsdetaljer som pryder arkitekturen. Tro det eller ej så finns det faktiskt bestämmelser om oljud. Det är inte alltid det efterföljs.

     

East Village är likt intilliggande Greenwich Village och har små teatrar och experimentella musikklubbar.

 

Vid sekelskiftet 1900 flyttade dom rika och välbärgade norrut och gav plats åt invandrande irländare, judar, polacker, ukrainare och puertoricaner.
Alla dessa har satt sin prägel på området och här finns olika etniska restauranger som skall vara stans billigaste.

Nu var det dags att åka vidare norrut och det gjorde vi med tunnelbanan. Det är ofta olika musikanter som spelar på vagnarna och man får gärna ge donationer...



Fortsättning följer!

Kenny

The Village

Hojt!
Idag åker vi ner till det som kallas The Village på Mahattan i Ney York. Den lilla ön med 9 miljoner invånare har ju många stadsdelar som är i ständig förvandling. Grennwich Village som det egentligen heter har förändrats från ha varit slum till ett dyrt område med kostnärar och flotta butiker. I Central Park var är det -4 grader C nu och sol på morgonen , vinden kyler något och det skall kännas som -9 grader C.

The Arch in Washington Square Park










Återkommer med mera ikväll!

Kenny

En bukett med rosor till...

image750


...Anita för den underbara annonsen på family.se igår. Du gjorde mig jätte glad.
Tack för att DU finns!!!

http://www.family.se/vi/1054227.htm?ca=6_a




/Din vän Alexandra


Happy Valentines Day!

image749

Hoppas alla får en riktigt trevlig Alla Hjärtans Dag!


//Kenny & Alexandra

Biltur

Hojt!
Idag har vi filmat en biltur. Vi hade tänkt filma ända från vårt hus till affären nere i downtown Clarks Summit men vi hade inte minneskapacitet för det :) Enjoy!




Vi har fått en del snö och väglaget var riktigt smetigt på väg ner till butiken.

     

När det blir så här så kör dom långsamt, ibland blir det överdrivet men dom har ju säkert sommardäck.

I affären är det sista rycket inför Valentines day :)

  Chokladdoppade jordgubbar och Valentines kakor.
  Tårta i tårtkylen. Det är egentligen bara sockerkaka med sockerglasyr.
 Dom säljer lingonsylt men det är inte billigt.

Det är fortfarande för kallt att göra ett försök med hojen. Förhoppningsvis kan det bli av imorgon.

Kenny

Ljusshow på rådhuset i Östersund

Hojt!
Ljusshow på rådhuset i samband med skid VM och vinterfestivalen...



Kenny

-11 grader

Hojt!
Idag har vi det kallt, -11°C  grader. Dom flesta klädde sig som eskimåer och på vägarna sprider dom ut ca: 1100 ton salt. Alla vägar har ett vitt lager salt och bilarna är vitrosiga. Det är lite mera salt här än hemma. Det är inte så vanligt med kallare än -10 i dom här trakterna.



Den 23 Januari 1971 i Endicott bergen i norra Alaska kröp temperaturen ner till -80F. (-80°F= -62,22°C  ) Nordamerikas rekord är -81.4F och mättes den 3 Februari 1947 i Yukon territory i Canada.

Ikväll visar dom ett reportage från ishotellet i Jukkasjärvi på Discovery. Det är en timme långt och vi tänkte göra iordning popcorn och hela köret.

Sparkar utanför ICEHOTEL

Fridens!

Kenny

Startförsök # 1

Hojt!
Idag gjorde jag ett försök att få liv i den amerikanska frihetssymbolen som fram tills nu haft vintervila.
Det gick väl sådär på första försöket...



Jag tänker skaffa lite grejer så gör vi ett till försök ikväll.

Kenny

Fram tills nu

Hojt!

Vi har fram tills idag skrivit 232 inlägg, publicerat 736 bilder och ni ( några har vi skrivit) har skrivit 438 kommentarer.

Det är en del :)

Kenny

Vi tänkte att...

Hojt!
Idag hade vi en del ambitioner och vi klarade nästan hela vägen. Vi gjorde mat, köpte ramar och ramade in bilderna med autografer från OCC. Handlade huvtröja åt mig, köpte pysselgrejer åt min fru och gjorde en runda på Walmart. Subway ligger inne i Walmart och det är lätt att slinka in där och slaska i sig en macka. Eftersom det är Valentines day här på torsdag så laddar dom för fullt. Det finns en del.
Subway, inne på Walmart, Valentines bakelser och Beef Jerky. Torkat kött i påse. Här är det smaksatt med olika smaker.

      

Utanför snöade det och flingorna var stora som lappvantar.

  

Vi hade ju egentligen träna som nästa punkt på schemat men det blev för sent och så var vi hungriga.
Eftersom det är lördag så kan man dricka whiskey. Tyvärr så havererade korken på Speyburn flaskan så det får bli någon annan gång. Som tur var så har jag ju fler.

  

Jag kommer att starta hojen imorgon. Tanken är fylld och batteriat har varit på laddning i några dar nu och verkar inte ta mer laddning. Det som ska göras är installera batteriet och sen är det bara att starta.

Kenny

Rövarverktyg till kvalitetspriser

Hoj!
Igår morse gjorde jag mitt sista nattskift och det kändes bra. Det finns inget bättre än att köra hem efter sista natten.

 

Efter några timmars sömn åt vi frukost och jag gick ut i garaget för att fixa till Saaben inför vårat verkstadsbesök som var inbokat till kl 14.00. Jag hade lite pyssel med att reseta limp modet och släcka check engine lampan. Det kändes som man var en gammal pensionär som städar hemma innan hemhjälpen kommer. Man vill ju inte få massa oanständiga förslag om att det ena och det andra måste bytas.
Vi har fått ett brev hemskickat från Saab i USA och det var ett safety recall. Dom ville montera en extra hållare på en bränsleledning vid bensinfiltret. Det tog en kvart och dom berättade att vi har fram till april att göra den årliga inspektionen och att vi har taskiga bakdäck och en spricka i framrutan.
Inget nytt alltså.
Vi hade fått reklam hemskickat och det var försäljning och kvalitetsverktyg till rövarpriser på ett ställe, bara fredag mellan 7am-11pm.... Rövarverktyg till kvalitetspriser kanske. Iallafall så köpte jag ett kit med "extensions" det är förlängare till spärrskaftet. Jag har brist på såna och man måste ju vara förberedd om man någon gång skulle behöva en sån.

 

Sen åkte vi och tvättade bilen, jag använde det där skummet som smakar och luktar som hubba bubba. Det är skoj men ett elände att skölja av.



Efter bilen var skinande blank åkte vi till gymet och motionerade lite. Det blev mormorsgympa så vi åker ner idag igen. Efter träningen trånade min fru efter pizza så vi köpte en sån. Jag borde inte äta såntdär skit men jag slaskade i mig jag å.



Här lägger dom pizzan på ett bakplåtspapper och placerar en trebent grej i mitten så inte locket ska kladda fast i pizzan. Den hade en tunn botten och var god. Tyvärr så var den inte billig. $ 9.22. Lite i överkant kan man tycka men det var ju god.

 Freznos pizza.... Heter något annat egentligen men vi säger så den här gången.

Vi var sugna på att se film och vi besökte Blockbusters och köpte 3 filmer. Det kostar $ 5 att hyra en film och man har 5 dagar på sig innan den ska vara tillbaka. Det roliga är att dom säljer redan uthyrda filmer, antingen 3 för $ 20 eller 4 för $20. Vi köpte tre. Det är ju nästan samma pris och så äger vi dom sen. Nåväl, när vi kom hem så slaskade vi i oss och såg på film. Chuck & Larry & Ice age the meltdown. Dom var underhållande.



Det blev inte så mycket mer. Jag slocknade efter halva Ice age, 5 timmars sömn gör en trött....

Fridens!

Kenny

Fixa Saab, meka Harley, mata hund och äta semla

Hojt!
Jag har gjort några försök att starta Harley'n men tyvärr så är det lite för dåligt drag i batteriet. Som tur är har jag fått låna en laddare och nu sitter batteriet på laddning och om några dagar ska det bli start. Jag ska också tanka i lite ny bensin, oktan booster och sånt.

   

Vi har ett läckage mellan spjällhuset och insugsröret på Saaben. Packningen är lite trött och fungerar inte så bra efter jag tog isär den för att rengöra. För detta har jag investerat i en o-ringspackning.

 

Nu är det bäst att jag träder fram och berättar att min hud har blivit blå. Det syns på bilden. Den blev blå efter jag tog på mig skyddshandskarna. Det är ett bra trick att tillämpa om man ska meka i kyla. Det är ungefär samma teori som man använder då man diskar i kallvatten på fjällvandringen. Packningen är den runda o-ringen som syns på den högra bilden.

Efter jag hade mekat skulle vi åka och träna och mata hundarna åt några bekanta eftersom dom var bortresta över dagen och skulle komma hem sent. Vi åkte och matade djuren och på väg till träningen tändes check engine lampan och bilen gick inte bra... Då när jag öppnade huven hade bilen hoppat i Limp mode igen och det var orsaken till stoppet... Jag hade glömt att sätta ihop insugsröret med slangen från intercoolern. Det luktade inte så gott under huven och det rök skapligt. Iallafall så satte jag ihop allt men då var det för sent att åka och träna. Check engine lampan och limp modet får jag jobba lite mer på imorgon.

Vi hade ju en semelsammankomst planerad med en annan svensk familj.

Semla, kaffe och sen var det bara att åka att jobba.

fridens!

Kenny


Semlor och film

Hoj!
Igår hade vi semlor och film. Vi bakade själva och jag gjorde sista finslipningen på den nya projektorinstallationen. Om jag ska vara helt sanningenlig så har vi köpt en ny projektor. Det blev en Mitsubishi HC 4900. Det är en HD projektor så jag tittar efter något som spelar HD upplösnig nu. Får se vad det blir. Ska vänta in någon deal som inte går att motstå :)

   

    

Jag är volontär i den blommiga skruden och poserar glatt får kameran......

Fridens!

Kenny


Om vi ändå visste

Hoj!
Ibland kan man tyvärr glömma bort hur bra vi har det. Det är ju naturligtvis svårt att inse ibland men vi har det hiskeligt bra. Igår pratade jag med en på jobbet som ska sluta, han ska börja som manager på ett pizza ställe. Dom hade kravet att en ordinarie vecka skulle vara 50 timmar och de undrade om det var ett problem. Han var väl inte överförtjust men eftersom det skulle bli 30 timmar kortare vecka än det han jobbade nu med sina två jobb så var det inte så tokigt ändå... Lönen var ju ett positivt steg i rätt rikning och det är ju alltid välkommet.
Erfarenheten att jobba som manager var också strategiskt bra då han hade planer att någon gång öppna ett eget ställe.

Vi önskar honom all lycka och framgång!

Lönen i det här området är det vanligt med en lön på $ 9 i timmen för folk som jobbar i produktionen. Det är svårt att försörja familjen om man bara gör 40 timmar i veckan. Det företaget jag jobbar på betalar mer och är väl inte så tokigt. Många klagar naturligtvis ändå.

Så då kommer jag att tänka på herr Reinfeldt som har lite mer än $ 9 i timmen, han blev ju attakerad med en vattenpistiol av en trix reporter. Det är ju ett brott att göra något sådant och det kallas säkert politiker förakt. Han uttalade sig om händelen och det var naturligtvis blött och sen måste det ju varit hiskeligt otäckt, tänk er, glassar omkring, fuskar med traktamenten, äter gratis på nobel middagen, har kostresättning och fria taxiresor, gör strategiska beslut för att metodiskt försvaga och avveckla fackföreningar. Att stå där med sina tre livvakter och få vatten på sig måste ju varit fruktansvärt. 
Hi hi, hälften av dessa anklagelser är säkert falska men han har ju bevisat att han gärna omger sig med individer som har vissa svårigheter att betala TV avgifter och ser lätt på sveriges lagar om hemhjälp och om man ska betala skatt på arbete utfört av hantverkare.

Dessa individer har ju sonat sina brott. Det som återstår är att tänka igenom vad det är för land vi vill leva i vad som är viktigt. Sen måste vi alla dra vårt strå till stacken och göra det som är rätt. Skatteverket gjorde en undersökning i syfte att avgöra varför folk fuskar med deklarationen. Det främsta anledningen var att ledande politiker föregår ej med gott exempel. Så, kan det verkligen vara så eller använder folk detta faktum som ursäkt bara för att snylta åt sig några extra slantar.
Alla förändringar börjar hos en själv och det är aldrig försent att bättra sig.

Bäverhojt!

Kenny

Pälsbeklädd terrorist

Hoj!
Det är en pälsbeklädd terrorist som har vandaliserat vårat utfodringshus. Idag så ertappade vi den usle gärningsmannen.

      

Så vi hoppas att det smakade bra åt den uslingen.

Kenny

Giants och Patriots i Superbowl

Tjo!
Ikväll möts New York Giants och New England Patriots i amerikas fotbollshögtid, superbowl. Dom jag har pratat med på jobbet beskriver detta tillfälle som likvärdigt med julafton och här i USA är det allvaliga grejer :) Matchen spelas i Glensdale, Arizona.



Jag har köpt lott där man spelar på resultatet i andra halvlek och högsta vinsten är $1500. 
Har vi tur så blir vi rika! Några andra som blir rika är tv-kanalen Fox som har rättigheterna, naturligtvis finns det reklampauser och varje sekund av reklam under detta evenemang kostar flera miljoner dollar. Prognosen säger att det kommer att bli tittarrekord och ett normalår har finalen 93 miljoner tittare. Ett annat tillfälle är Nascar racet Daytona 500, där kostar 30 sekunder reklam $500 000 - 575 000 och det är ju i förhållande till Superbowlen rena kapet då det är 20 miljoner tittare.

Nä, nu ska vi iväg och köpa skruv!

Kenny

Vinter?

Tjo!
Igår förvandlades våren till vinter och vi har fått lite snö och sen lite regn.

    

  

Det smälter nog bort snart.

Iallafall så åkte jag till doktorn och en syster tog blodtrycket. Det var bra. Jag vet inte vad jag ska tro. Det är nog lungt men jag kommer att fortsätta gå på tester nu ett tag bara dom hör av sig. Det är lite stökigt här med doktorer, man måste hitta en som är i ett speciellt nätverk som försäkringen samarbetar med och sen måste dom acceptera nya patienter.

Nu över till något helt annat. Vi befinner oss i en lite obehaglig situation nu. Faktum är att jag har öppnat den näst sista lingonsyltburken. OM vi har tur så hinner vi få in en leverans innan vi blir helt utan :)

Ett annat sätt att bota krämpor ska vara att åka Harley. Det ska tydligen räcka med 5-10 mil om dagen för att återställa ohälsa :)

Kenny

RSS 2.0