Las Vegas

Hojt!
Nu har vi varit i Las Vegas och det var inte så tokigt faktiskt. Vi flög från Wilkes-Barre Scranton airport klockan 06.00 och landade i Las Vegas vid 11 tiden. Las Vegas har 3 timmars tidskillnad och total tid i planet blev 5.5 timmar. Det är ett stort land.

  

Lite kallt för årstiden, bara 13 grader, åska och regnskurar. Vi hänger inte läpp för det, man turistar ju bra då det inte är så varmt.
Vi bodde på ett hotell som heter Sahara och det kändes som ett bra alternativ med tanke på pris och läge.Vi smaskade i oss buffé medans vi väntade på att få tillgång till rummet. I Las Vegas är det överkomligt att bo och äta. Hotellen vill locka dit gäster som skall spendera pengarna på att spela istället. Det är där dom stora pengarna rullar in.

   

Som vanligt så grisade man i sig för mycket. Buffé kan man äta hela tiden på alla hotell och är populärt.

Vädret var som sagt svalt och på himlen var bitvis täckt med mörka moln.

    

Las Vegas är arrangerat så att man går genom alla casinon om man ska ta sig fram. Man kan spendera en vecka och bara se shower och bara ha skoj men det gör en ganska barskrapad. Showerna är allt från topless till städade musikaler.
På kvällen öppnar sig en ny vy över staden och det måsta vara miljontals lampor som pryder alla byggnader.

    

Utanför hotellet Bellagio har dom en fontänshow, varje kvart är det en ny låt och ett nytt fontänspel. Riktigt fint :)

Enjoy folks!Downtown Las Vegas är det gamla där allting började. Det lättaste sättet att ta sig dit är att åka buss. Man löser ett dagskort för $5 och man får åka hela dagen. Downtown är täckt av ett tak och varje kväll har dom ljusshower tillsammans med livemusik och bufféer och spel.

  


   

I staten Nevada är prostitution lagligt och det finns mycket klubbar som erbjuder sådan underhållning. Det görs mycket reklam för det och det verkar vara omfattande.
Det finns ett yttryck: What happens in Vegas, stays in Vegas" det ligger nog lite i det..
I Las Vegas är det som jag har fått berättat för mig ganska städat men i en närliggande stad, Rino ska det tydligen vara många kvinnor med registrerad firma som går efter gatorna och utöver det som ibland kallas världens äldsta yrke.
Det finns shower/tillställnigar för damerna också med halvnakna män som dom till exempel kan fotograferas med.

fridens!

Kenny

Semester tripp!

Hojt!
 
En gång i tiden fick jag höra en historia. (Det är autentiskt material som jag avser att förmedla)
Det börjar med att ett företag någonstans i Sverige har kundbesök. En representant från företaget har genomfört en rundvandring och lyckas klia sig i ändan med ena handen (hela krattan) och på huvudet med den andra, medans hela kundskaran står och tittar på. Efter en stund tar en kund mod till sig och frågar: hur många jobbar här? Han får svaret "ungefär hälften".
 
Så var det säkert också.
 
Idag fredag åker vi till Las Vegas och kommer hem på tisdag. Vi kommer att göra dom vanliga turistgrejerna och det inkluderar Grand Canyon och Hoover Dam.
 
Fridens!
 
Kenny

Hard to handle (låt-tipset)

Hojt!

Hard to handle med Black Crowes. Ursäkta "filmvalet" men den hade bäst ljud..
Jag vet inte så mycket om gruppen Black Crowes.

Fridens!

Kenny

Surf 'n turf (middagstipset)

Hojt!
För en tid sedan så provade vi något nytt. Det heter surf 'n turf och det är kött med skaldjur. Vi åt vi stek med hummer. Hummern doppas i smält smör. Lite annat och gott. Om man äter denna rätt på restaurang och dom serverar räkor så anses man blåst eftersom dom valt lite billigare ingredienser.Här ser man hummern som den skall vara om den tillagas rätt. Hummern skärs upp längs med och bryts isär. Köttet blir fluffigare och får en fin konsistens. Med hummer så tycker jag att det mest handlar om konsistens för det är inte så mycket smak.

Surf 'n Turf är en lek med ord och kommer av kombinationen med kött från hav och land. Surf är det från vågorna och havet. Turf är den del av stranden där vågorna möter land och får symbolisera land. 

Smaska på!

Kenny

Bronx zoo Del 4

Hojt!
Många djur fanns det och från säldammen strosade vi till småaporna.

 

Den vithövdade örnen var inte så fri som det den symoliserar.

 Fin fågel men inte skulle jag vilja sitta i bur....Även om hela arrangemanget var bra så fanns det mer att önska av maten. Det var inte billigt och det var inte varmt eller gott. Ljudnivån i restaurangen var i klass med skolmatsalen i årskurs tre.


Utanför restaurangen vankade flamingo runt om en ö i vattnet. Visste ni att den rosa färgen kommer från deras diet. Räkor och en viss algsort.

Fridens!

Kenny

Bronx Zoo Del 3

Hojt!

Då vi var inne på området gick vi direkt mot säldammen eftersom det skulle vara matdags. Tyvärr så dröjde det så länge att vi tröttnade. Dom var ganska roliga iallafall.Bronx Zoo öppnade sina dörrar till allmänheten 8 November 1899. Vid den tidpunkten hade dom 22 utställningar och 843 djur. Det har vuxit och idag finns det över 4000 djur och deras utställingar skall vara i världsklass.

Over and out!

Kenny

En dag i solen

Hojt!
Idag efter jobbet så åkte vi iväg och tömde en hink på en driving range. Skoj fast man är ju så kass :)

Se och begrunda!Sen så åkte vi till Walmart och rotade runt i deras röra, dom bygger om.Eftersom jag behövde träna inför uppkörningen med hojen så passade jag på att ta en tur innan maten.När jag kom hem så grillade vi och oturligt nog så tog gasolen slut och jag fick ränna till butiken för att köpa mer. 20 dollar för en tub. Räckte ett år för oss.Inte så tokigt för en latmask!

Fridens!

Kenny

Hockey

Hojt!
Idag så var vi på hockey igen och den här gången så var det Philadelphia Phantoms vs Wilkes-Barre Scraton Penguins. Penguins vann med 3-1.

 

Idag så köpte min fru mjukglass och den serverades i en hjälm. Jag offrade mig och hjälpte henne äta så mycket jag kunde :)Rolig idé!

Fridens!

Kenny


Drive until it smokes and back again

Hojt!
Ett uttryck som jag och andra i min bekantskapskrets har brukat en del är: "drive until it smokes and back again"
Tydligen så är det inget yttryck som kommer från staterna men dom verkar förstå konceptet.
En amerikanare skulle använda frasen: drive it to the wheels falls off eller drive it down/in to the ground. Beroende på vilken man frågar så verkar yttrycken vara olika populära.
 
Enjoy!
 
Kenny

2000 besökare

Hojt!

2000 besökare sedan 080120. Ganska bra jobbat!

Vi tackar ödmjukast för intresset ni visar för våran blogg!

Kenny & Alexandra

Bronx zoo Del 2

Hojt!
Bronx är en av fem stadsdelar som tillsammans bildar New York. I Bronx finns det mycket av historiskt intresse och en terori är att stadsdelen är uppkallad efter en svensk (kanske dansk/Holländsk) sjöman och bosättare, Johan Bronck. Huruvida detta är sant spekuleras det friskt om.

New York stadsdelar - Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn och Staten Island
I Bronx finner man bland annat Yankee Stadium, Bronx zoo och New York Botanical garden.
En stor del av människorna i Bronx är latinamerikanska och detta skall märkas på musiken och maten.       

Det finns fina exempel på rebellisk konst och butiker som tillämpar en variant av gatuförsäljning.Husen är ibland inte i något vidare skick. Det måste ju bo folk i husen men det ser inte ut som det om man ser på skicket. Många lägenheter verkar det som att det aldrig har gjorts något förutom att möjligtvis varit hemma arena åt något hockeylag som nyligen haft match. Trasigt glas i fönstret, en gammal ac som hänger i några få skruvar osv.Den stora byggnaden på den här bilden trodde jag var en gammal övergiven fabrikslokal. Ack så man kan bedra sig. När vi rundade huset visade det sig att det var en "public school". En public school är en skola som är finansierad av staden och ingen privatskola. Det kändes inte så bra, skolan skulle ju kunna vara bra, vad vet jag, det verkade inte vara hög prioritet på lokalerna....

Vi anlände vid Bronx zoo klockan 10 vilket var 30 minuter för beräknad ankomst.Framme!

Fridens!

Kenny

Bronx zoo Del 1

Hojt!
Eftersom vi är svaga för pensionärsnöjen följde vi med på en familjeresa till Bronx zoo i New York.
Man åker över Manhattan och in i stadsdelen Bronx.
   

Lastbilar finns det gott om och dom kör ganska hårt.

     

Första bilden är när vi närmar oss New York och när det börjar bli grönt så är vi vid Bronx zoo.

Over and out!

Kenny

Close but no cigar

Hojt!
Eftersom det finns så himla många olika uttryck så är det lika bra att vi skyndar på att reda ut ett till.
Close but no cigar är ju ett uttryck som man hör då och då. Det förekommer i musikala arrangemang, filmer osv. Det kommer från den tiden då man på olika marknader hade lekar som vi har idag, t.ex bollkastning, skjuta med gevär och sånt. När uttrycket myntades var det svårt att få tag i cigarrer av olika anledningar och vad kunde locka ärelystna lyckosökare bättre än något så dyrbart som en cigarr.....
Så naturligtvis blev svaret när man nästan slog omkull alla burkar: close but no cigar...
Uttrycket användes i filmsammanhang första gången 1935.
 
Enjoy folks!
 
Kenny

Besikta bilen

Hojt!
Här i Pennsylvania så måste man som i många andra länder/stater besikta bilen en gång per år. Man gör det på en auktoriserad bilverkstad. Vi gjorde det på en i Clarks Summit och tyvärr så tror jag att kostanden för besiktningen var i det övre registret. Inte riktigt så dyrt som på SAAB men nästan. Det finns ställen man kan få det gjort för 10 dollar men det känns som att dom tar igen det på reparationer istället...

image1066

Man skulle ju kunna berdra sig och tro att någon vill vara hygglig men den källan börjar så sakteliga ta slut.

Bilen och vi klarade oss och det är bara att tuta och köra!

Fridens!

Kenny


Smaska lungt

Hojt!
Vi har i kolesterolets namn grisat i oss grillat och kladdkaka till lunch idag. Vi borde köpa aktier i nåt läkemedelsföretag då vi tror att kolesterolmedicin kommer att sälja bra om våra matvanor inte förändras :)

Vi la kött i marinad för några dar sedan och idag var det upphåll i en annars regnig vecka.

  

Det var jättegott och vi kommer köpa hem mer av den där marinaden eller så kanske vi kan hitta ett recept och göra den själv.Kladdkaka och glass i efterrätt.

Fridens!

Kenny

RSS 2.0