Åktur från Scranton till Clarks Summit

Hojt!

Eftersom det har krånglat med en film så försöker vi igen....Fridens!

Kenny

Bebis blogg

Hej alla glada


För er som känner er manade och inte är rädda för lite naken hud och eventuella detaljerade historier så får ni gärna kolla in våran bebis blogg. En del vet om den redan, men för er som inte vet så kommer adressen här:


http://kennyoalexandra.blogg.se/bebisTack för mig!


/Alexandra

Söndag

Hojt!
Idag blev det en tur med båt och motorcykeln. Inte så tokigt förutom att vi överraskades av ett regnväder på sjön. Vi har haft sol och lite regn. Hojen går bra och det är skoj som tusan att åka runt.

 


Imorgon är det slit och släp i slaveriets tecken :)

Fridens!

Kenny

Midsommarfirande

Hojt!
Idag har vi firat midsommar hos en svensk/amerikansk familj och det är ju alltid gott med mat och som vanligt var man i obrukligt skick efter måltiden.
Det är märkligt hur det kan bli här i livet och att utsättas för olika kulturer tycker jag är mycket intressant. Om man ändå visste och vad mycket det finns kvar att se och göra.
På förmiddagen gjorde vi sysslor, jag tog en tur på hojen och hjälpe en bekant att baxa ut vitvaror från ett hus.
 
Mitt förra inlägg om oljan kanske ska förtydligas lite. Att få 26 miljoner i vinst relaterar till varje investerad dollar. En dollar ger 26 miljoner dollar tillbaks. Det verkar ju helt sjukt men det var så han förklarade det. När vi ses igen ska jag reda ur det där mer. Verkar ju helt sjukt.

Glad midsommar!

Kenny


Olja är guld värd

Hojt!
Idag så gaggade jag med en kollega på jobbet. Han hade tydligen ett förlutet inom oljebranchen men sökte sig därifrån då en kompis till han förlorade tre fingrar då han jobbade med att sätta borrör i ett borrtorn.

Så hur är det då, egentligen.....

Oljefyndigheterna kategoriseras i fem nivåer och syftar till att beskriva hur bra oljefyndigheten är.
Nivå 1 är den hedliga farmtypen då man har en pump som liknar en gammal gårdspump.
Nästa nivå är lite bättre och så håller det på så och nivå fyra och fem är superfyndigheter där man har riktigt stora anläggningar och pumpar.

Det intressanta är att nivå 1 fyndigheten betalar investeringarna på fyra timmars drifttid.

Årliga vinsten på nivå fem fyndigheterna är 26 miljoner dollar även då denna anläggning har extremt dyr drift.

Så det måste svida nåt fruktansvärt att hålla på med olja.

I det här området där vi bor har dom hittat en olje och naturgasfyndighet. Den ligger djupt men med dagens teknologi är det inga problem att komma åt fyndigheten. Dom som äger marken i detta område har skrivit avtal med oljebolagen och dom fick först en summa beräknat arealen och när driften kommit igång får dom ytterligare 18% av intäckterna.

Som sagt, det måste svida nåt fruktansvärt att hålla på med olja.

Fridens!

Kenny

Marinadtipset

Hojt!
Vi försöker grilla så ofta vi kan och förra gången så gjorde vi en hemgjord marinad som blev jättelyckad.

1 msk Chilipulver
1 msk paprikapulver
1 msk krossad rödpeppar
1 msk vitlökspulver

1/2 dl olja
1/2 dl hallonbalsanvinäger
1/2 dl soja

Eftersom man bara slänger ihop nåt så kan receptet behöva justeras men det borde bara "in the ball park".

Låt det ligga och dra med köttet över natten eller gärna längre.Try it vettja!

Fridens!

Kenny

Regnväder

Hojt!
Här i USA så är vädret mer dramatiskt än vad vi är vana vid från vårt hemland. Vid ett besök i Scranton kom det en regn/hagelskur.Fridens!

Kenny

Hoover dam

Hojt!
Ungefär 45 minuter till en timma från Las Vegas ligger Hoover dam på gränsen mellan Nevada och Arizona. 

 

Dammen skapar Lake Mead och är en konstgjord sjö med smältvatten från Colorado och Colorado river. Tyvärr så har det varit dåligt med snö i ungefär 8 år och det har resulterat i låga vattennivåer. I år verkade det som att det fanns lite mer snö så det kanske håller i sig.

På väg till dammen mötte i ett gäng motorcyklar.
Vi löste inträde till den lilla turen och efter säkerhetskontrollen blev det filmtajm!Under byggnationerna förolyckades 2 personer, en far som dog i början och hans son i slutet när dammen nästan var färdigställd. Det är iallafall den officiella siffran. Grejen var att för att få förmånerna för dödsfall utbetalade från staten skulle man dö på sajten. Bara två gjorde det och hundratals dog på sjukhus eller i ambulans till sjukhuset.

  Här ser man vajerspelet som användes under byggnationen och dammväggen i bakgrunden. Spelet används än idag vid underhåll.
  

Vägen ska ledas förbi så att fordonstrafiken inte skall gå över dammen vilket är en förbättring eftersom det blir som en stor propp. Den högra bilden är en modell som är byggd i utställningshuset för att visa brospannet.
 

Första bilden visar ett av rören som leder vattnet ner till turbinerna, bild nummer två är maskinhallen med generatorerna. Den lilla röda generatorn i bildens högra hörn är generatorn som försörjer dammen med elektrisitet.
   

Nersidan av dammen, besökshuset och dammväggen, Lake Mead och tornen för vattnet till turbinerna på ena sidan, sista bilden är översvämmningskanalen och öppningen i det stora röret som leder vattnet förbi dammen.

Fridens!

Kenny

Grand Canyon

Hojt!
Efter våra 2 dagar i Las Vegas åkte vi först till Hoover dam och sen till Grand Canyon. Det är 6 timmars bilfärd till
Grand Canyon från Las Vegas.

 Vårt fortskaffningsmedel blev en Ford Mustang.

Vi passerade Hoover dam igen på väg till Grand Canyon.Bitvis är vägen ödslig och det är bara sand och sten så långt ögat kunde nå.

   

Vid soluppgången lyste landskapet rött av solen

  

Efter den här vägen var det bara öken och då och då passerade vi hussamlingar där det verkade bo människor mitt ute i ingenstans.

 

Vid Grand Canyon National Park betalade man för fordonet och hela veckan, $ 25.

 

Vädret var kallt, 10 grader och kalla vindar. När man åker till Arizona så trodde vi att man inte skulle behöva frysa och det blev lite svalt med shorts.Vyerna var enastående

     

      

   

Det är otroligt vad naturen kan göra om den bara får tid på sig!

Fridens!

Kenny

Resa till USA

Hojt!
Resedagen till USA började vid 5 på morgonen då klockan ringde och eftersom vi hade packat allt och gjort klart så var det bara att skotta i sig morgongröten och trampa plattan i mattan. Då man kör Fååård är det som vanligt svårt att hålla igen.Vi fick in en hel del packning, otroligt vad det går in i en Ford focus.Flygresan kändes nästan kort och vips var vi framme i New York.

   Utanför Newarks ankomst terminal.

Temperaturen var 26 grader och ganska fuktigt.

Efter några timmars bilfärd var vi hemma!Fridens!

Kenny

I Sverige

Hojt!
Även om våran vistelse i hemlandet är sprängfylld med aktiviteter är det naturligtvis skönt att vara hemma. Allt blir så enkelt och kontrasterna mellan Sverige och USA känns tydligare än någonsin. Man inser också hur vackert Sverige är och hur mycket stoltare vi borde vara. 

http://fotoalbum.jimmysvensson.com/displayimage.php?album=8&pos=8

Fridens!

Kenny


Tillbaka i Svea rike

Hojt!
Så, då var vi åter igen hemma i fädernas land. Hemma till det trygga Sverige. Det är skönt att komma hem, vi har det bra i USA men hemma är ju alltid hemma.
Något som kändes tydligt på den här hemresan är att vi svenskar är lite ohyffsade ibland jämfört med andra sidan atlanten och inte visar hänsyn som vi borde. Jag menar inte att alla svenskar är så utan det handlar hela tiden om individer, som alltid. Vi mäniskor verkar då och då glömma bort och falla in i ett beteende där man glömmer bort att ifrågasätta sig själv och försöka se det som skulle kunna förändras till det bättre. Man kanske tycker att man är hyffsad men egentligen bara är god när det passar en själv.

Vi har ett späckat schema och ska försölka hinna med så mycket som möjligt.

Så skit på er nu så ses vi imorgon!

Kenny

RSS 2.0