På Manhattan.

Hojt!
Manhattan är alltid skoj och jag tycker det är svårt att säga att man har sett Manhattan. Möjligen så har man sett och upplevt delar av den. Varje område har sin egen atmosfär, historia, människor och framtid. Vädret var perfekt för ett besök, en varm dag med svalkande vindar. Som många gånger förr parkerade vi super Saaben nere vid Battery park där färjorna kontinuerligt transporterar glupska turister ut till frihetsgudinnan och Ellis Island.

Ett av målen tillsammans med Little Italy och China Town var att besöka en munkfabrik (doughnut plant)
som är känd för sina munkar. Vi fick gå många kvarter men det var mödan värt. Denna munkfabrik använder inga konserveringsmedal och allt måste konsumeras samma dag. LIte annorlunda koncept för att vara i USA. Munkarna var matiga och inte lika dessert sliskiga som dom brukar vara. Naturligtvis var dom glaserade med choklad och dom fanns med fyllning. Till munkarna drack vi blåbärslemonad.Vi trodde att det skulle vara större.


Återkommer mer mera snart!

Kenny

På förlossningen

Hojt!
Vi har besökt förlossningsavdelningen några gånger och det är verkligen en mycket fin inrättning. Tydligen så har dom länge tänkt på hur man ska föda och vad som är bäst för barnet och familjen. Alla förlossningsrum har panoramafönster ut mot staden och det finns alla möjliga bekvämligheter för familjen.Observationsrum för mödrar som känner värkar men inte är redo för att föda.Förlossningsrum, säng och babyvärmare med våg.Säng och droppställ och pump för ryggmärgsbedövningen.Det här är ganska high tech, dom här lamperna styr man med en fjärrkontroll med ett pulserande ljus. Där du placerar fjärrkontrollen riktar lamporna sig automatiskt.

I USA är dom lite aggresivare med medicinering och vaccin.Våran barndoktor har sagt att USA ligger 4-5 år före sverige inom sjukvården. Kanske det, jag vet inte. Sverige var först i världen med att spädbarn ska sova på rygg. Australien började med detta efter sverige och sen härmade hela världen.

SÅ, over and out!

Kenny

100% beläggning

Hojt!
Jag ber om ursäkt för mina urusla prestationer vid denna blogg. Vi har haft mycket på schemat och det har helt enkelt inte funnits tid. Det ser ut som det kommer att lugna ner sig framöver (trodde jag :) ) så det ska bli mera inlägg. Det finns ju så mycket att berätta men ack så lite tid.
Var det verkligen så här det var tänkt att livet skulle vara? Jag tror inte Eva förstod innebörden av att äta av den förbjuda frukten.

Nä nu ska vi iväg och få lite saker gjorda!

Fridens!

Kenny

Ledig lördag (för en vecka sedan)

Hojt!
Imorgon är jag för ovanlighetens skull ledig och då tänkte vi passa på att åka till Manhattan. Det börjar närma sig slutet på det livet som vi lever nu så vi passar på att göra några sista äventyr.Jag har fått många frågor på jobbet om någon svensk som slängde iväg brons medaljen. Jag har inte haft tid att kolla på OS men tydligen så är det en brottare som gjort sig känd på världsscenen OS.

Återkommer med mera sen!

Fridens!

Kenny

Datorn behover ga till doktorn

Det blir lite tunt med inlagg nu ett tag, for varan dator vill inte som vi vill.
Vi har tankt att installera om hela datorn och se om det hjalper. Om inte sa maste vi lamna den till dator-doktorn.For att lite snabbt uppdatera vad vi gor sa kan jag beratta att igar (lordag) sa akte vi till Manhattan och hade skoj, sen efter det sa akte vi till IKEA och shoppade lite. Det blev sent innan vi var hemma igen.
Idag sov vi lange, at frukost ute pa verandan med underbart vader. Sen har vi bara handlat lite och tagit det lugnt.
I skrivandets stund sa badar Kenny i poolen hos de bekanta som vi ar hos.


Aterkommer val sa snart varan dator vill fungera igen :)


//Alexandra

Länge sen sist

Hojt!
NU var det länge sen jag publicerade något. Det har väl varit mycket antar jag. Jag håller just nu på med slutspurten i pengarsamlar racet inför Isabellas ankomst till världen. (här i staterna så finns det inga pappadagar och ska man vara ledig får man se till att ha pengar) Så ännu en gång så är jag uppe i några veckor utan någon ledig dag och det är ännu en vecka innan jag får ledigt. Hittills har jag skrapat ihop 60 timmar den här veckan (5 dar). Förmodligen kommer det sluta med 80-90 timmar eftersom jag har jour den här helgen. Burkar alltid bli något och tyvärr så är det production nattetid i kristiska produktions applikationer.

När man inte kan prata om något annat än jobb så har man inget liv och det har varit lite tunt på sistone. Jag har inte kört hojen och vi har inte gjort så mycket annat.

Men iallafall, i Amerika finns det indianer eller som det korrekta uttrycket lyder: Native American. Jag får då och då höra från folk att dom har nära indian släktingar. En herres mormor var en "riktig" shawnne indian. Dom har som dom flesta andra indianer drivits på flykt från sina områden och varit inblandade i alla möjliga och omöjliga oroligheter. Hans släktingar har sitt ursprung från Ohio Valley.

Native American movement across the US

Dessa indianer trodde på sin gud som kallades Moneto. Tron är att den goda guden Moneto en dag kastar ett nät ut över jorden och alla som har gjort gott fångas in nätet och dras in i Monetos himmelrike. Dom som däremot inte har gjort gott lämnas åt sitt lidande kvar på jorden.

Dom har sitt eget språk och "bezon" uttalas "bay-zone" är en vänlig hälsning och "nehw" uttalas "nay-aw" är tack.

Shawnee krigare rakade ibland sina huvuden i Mohawk stil.Nä, nu lär jag knoppa påfall dom ringer inatt och behöver hjälp.

Fridens!

Kenny

RSS 2.0