Biotekniskt labb säkerhetsnivå 4

Hojt!

Jag läste i en amerikansk tidskrift om ett labb som i skrivandets stund byggs i en stad i USA. Labbet är något som dom kallar ett biotekniskt labb med säkerhetsnivå 4. Det innebär att labbet byggs för den högsta säkerheten och verksamheten riktar sig mot forskning på virus och sjukdomar som vi idag inte har botemedel eller vaccin mot.

I labbet installerades det nyaste inom teknik och forskarna ska nu kunna följa sjukdomsutvecklingen ur alla perspektiv och få en mera säker och samlad bild om sjudomarna.

Som exempel ska forskning på febersjukdomen ebola göras i labbet.

Labbet, som ligger i en skyskrapa där dom inte berättade vilken våning på grund av risken för attacker.

Det skall finnas ett liknande labb utanför Stockholm. Om det har samma inriktning vet jag inte.

Fridens!

Kenny


Nu är den här!

Hojt!

Häromdagen besökte vi en hårdvarubutik för att köpa ett vägguttag med integrerad jordfelsbrytare. Till min stora förvåning hittade jag en modell som var petsäkrad och enligt den nya standarden för 2008.

I Sverige har vi haft petsäkra uttag i några sekel eller mer.

Vi är otroligt glada att få vara med om detta i detta land.




Fridens!

Kenny

Helg

Hojt!

Nu har det äntligen blivit helg. Det kändes extra fint efter den här veckan. Det har blivit allt för många timmar, 62 på fem dagar för att vara exakt. Sen så jobbade jag 12 timmars skift förra helgen och lite övertid veckan före det. Veckan som var före den veckan var också en övertidvecka på 55 timmar.

Så få se nu... Det blir 55+65+62 och massa dagar i sträck.

Här i USA bryr dom sig inte om det där med viloregler men det brukar stoppas av företaget när man har jobbat sju 12 timmars dagar i sträck. Dom tycker att man behöver vila lite. Många arbetare på min arbetsplats tycker att det inte finns ord som beskriver hur fel dom har.

Faktum är att man blir inte så produktiv efter en sån vecka och man behöver vila ibland.

Som ni förstår så har det inte varit någon prioritet på bloggen nu och det hoppas jag ni tycker är förfärligt :)

Vi har planer på att åka till ett vinbryggeri som ligger en halv timma bort ifrån vårt hus. Dom ska tydligen ha gott vin.

Får väl se om det blir något. Kan ju vara skoj att titta i allafall.

Nu ska vi se på film och sen ska vi sova!

Ha de!

Kenny

RSS 2.0