Svensk frukost

Hojt!
Idag masade jag mig ur snarkofagen lite före fru och dotter och hade en svensk frukost. Det kan man kosta på sig en regnig söndagsmorgon.
Det blev gröt med lingonsylt, svensk rågrut med hushällsost. Jag tror jag rundar av det hela med en kopp svenskt kaffe.

Igår medverkade vi i Earth Hour. Släckte alla lampor och eldade ljus. Man märkar hur beroende man är av elektrisitet och vad bra vi har det med alla bekvämligheter.

Nu på morgonen tittade jag på TV och den där Gör-Det-Själv kanalen. Dom visade en bordssåg som kunde detektera om man skulle råka kapa sig i fingret. Sågen stannade på en tio tusendels sekund och bladet drogs in i bordet lika snabbt.

Det var ju bra!

Kenny



Fredag

Hojt!

Skönt med fredag och efter en slitsam vecka har det äntligen blivit helg. Det blev att jag ska ha jour imorgon och det är ju finasiellt bra, tråkigt att få åka ut om det blir några problem.

Jag tänkte att vi skulle bjuda till och berätta en historia. (Det är autentiskt material.)

En dag för inte så länge sedan hade en verkstadsbas besök av en grupp kunder.

Under rundturen fick han frågan om hur många som jobbade på firman.

Han svarade: Ungefär hälften

Vi har förresten bröllopsdag idag. Min lillasyster grattade (och påminde oss). Jag måste hitta på något till min fru imorgon.

Nu ska vi se på Hellboy 2!



God natt!

Kenny

New York

Hojt!
Vi besökte New York igen med våra besökare. Det blev en heldag och vi valde en svår dag att vara i New York då det var St. Patriks parad och många gator var avspärrade.

  


Och så strosade vi runt och tittade, på den högra bilden ser man några som försörjer sig som fönsterputsare.

 

I Battery Park spanade vi in monumentet från 9/11, skraporna och frihetsgudinnan.

 

Vi avslutade dagen med en promenad i Central Park.



Det var trevligt och vi bestämde oss för att åka tillbaka snart och då
tillbringa några nätter på hotell och bara gå runt i Central Park med omnejd.

Ha de!

Kenny

Ta värvning


Hojt!

Det hände något oväntat häromdagen. Medans min fru var på en aktivitetsgrupp med vår dotter besökte jag och våra besökare ett fik, där stötte vi ihop med en Sergeant som jobbade på ett rekryteringskontor i samma byggnad.

Dom behövde översättare från Svenska till Engelska.

Då vi hade fikat klart besökte vi rekryteringskontoret och diskuterade erbjudandet. Nu ska det väl sägas att det är omöjligt enligt rekryteraren att ta värvning i amerikanska armén när man inte har permanent uppehållstillstånd eller medborgarskap.
Jag bad att få lite mer information och han beskrev dom "enorma" fördelarna med att vara militär. Det verkar ju som en skaplig deal:

  •  Lön $81000/år 
  •  Försvaret betalar räkningar för hushållet samt ger ett mycket   förmånligt lån för husköp.
  •  Betald högskoleutbildning.
  •  Livstids fri sjukvård och tandvård.
  •  Pension efter 20 år 

Sen en möjlighet att se världen och allt sånt. Sergeanten gav oss lite souvenirer.



Armén har en reklamslogan som man ser på tv. 



Länk till US Army   >>>> Armystrong

Tyvärr så är jag allergisk mot bly så det passar inget bra.

Jag diskuterade det inträffade med en del ex militärer på jobbet och dom trodde att tjänsten skulle vara ett skrivbordsjobb i Washington.

Tänk vilket karriärbyte det skulle vara, ganska oväntat.

När jag diskuterade på jobbet protesterade en om att jag säkert kunde ta värvning om jag ville. Han hade nämligen gjort det utan några som helst tillstånd att stanna i amerika. Tydligen så blev han skickad från England till släktingar här i USA när han var liten. Han bodde i en liten stad och alla kände alla. Så körkort och andra id handlingar utfärdades av vänner och släktingar som jobbade i respektive instutiotioner och hela livet flöt på.
Han tog senare värvning och gjorde sin grundutbildning och åkte sen till Korea, Japan och sedan Vietnam. Där blev han skadad när han var placerad i stridszon. Han kom till sjukhuset kollade dom upp hans papper och dom underade vem han var.

Vem är du? Hur kom du hit?

För det första har du inte tillstånd att vara här och sen så kan du inte ta värvning om du inte har upphållstilstånd eller är medborgare!

Vad gör vi nu???

Han berättade sin historia och dom bara skakade på huvudet. Kasta inte ut mig nu när jag bara har några månader kvar till att få pension från försvaret vädjade han till dem. Dom flyttade honom ur stridszon och han gjorde sina 20 år. I flera år efter det kämpade han mot systemet och det hela kostade honom $12 000 i advokatarvoden.

Så för några år sedan fick han sitt medborgarskap.

Fridens!

Kenny


Äta mat och besöka OCC

Hojt!

Vi har besök från Sverige nu och det är som vanligt en hel del att göra och se. I förrgår besökte vi en buffé och som vanligt så blir man sprängmätt. Jag har ju faktiskt tyckt att jag kan sätta i mig ordentligt med mat men man ligger efter när en del amerikaner går för fullt.

Här är efterrätten iallafall.



Vi var på det nya OCC stället igår och det såg fint ut.

 

Återkommer med mer bilder sen, kameran (som är full med bilder från igår) är ute på vift och dokumenterar en parad..

Fridens!

Kenny

Vårare

Hojt!

Vi har haft en del fina dagar här nu och det känns nästan som att våren är här och kommer nog få snö igen snart. I förrgår hade vi 17 grader varmt. Det var skönt.

Så här såg det ut när det var sol.

  

Vi har även ätigt pizza. Det var gott den här gången å.

 

Vi har köpt en bok som ger en massa rabatter på olika ställen och vi fick två jättepizzor till priset av en. Det var ju bra.

Jag fick ett tips om ett annat pizzaställe av en jobbarkompis och det smakade nästan som hemma hos egenföretagarna i Sverige.

     

Det var en ganska dyr pizza och hade det här oljiga kladdet som flöt uppe på osten. Vi tog med oss skapelsen hem och föll för frestelsen och smaskade i oss halva pizzan redan på parkeringen. 
Där hade vi privileget att få höra på däckskriken från snorungarnas rejsande vid rödlyset och doften från dieselpickups som körde runt på parkeringen med sina nya 4 tums avgasrör.

Så eftersom det var så mycket teststeron i luften patrullerade polisen runt i sina bilar.



Soppan kostar nu $1.99.

 

Fridens!

Kenny

Tävling



Är med och tävlar i Majbebis blogg.
Man kan få 50 % rabatt på hela köpet hos
www.fridolina.se.
Var med och tävla
HÄR du också!

Tävlingen avslutas den 16 Mars och
Fridolina har just nu FRAKTFRITT på alla ordrar över 100kr!

RSS 2.0