New York igen

Hojt!
Jag och våra besökare har besökt New York och vi hade en bra dag. Min fru stannade hemma och vakade över vår dotter. Vi parkerade i närheten av Time Square.



Vi vandrade runt och tog en av turistbussarna som guidade oss runt på Manhattan.

   Empire State Building

  Ett gammalt kulturminnesmärkt hus lutar så mycket så dom har fått stötta med stålbalkar.

Efter halva turen med bussen hoppade vi av i Battery Park och tog färjan ut förbi frihetsgudinnan och vidare mot Ellis Island.

   Det är fint omkring battery park.

 På väg ut till Ellis Island blev vi eskorterade av kustbevakningen

  Dom föredrar att ha kulsprutan bemannad.

 Och när Manhattan sakta avlägsnade sig bakom oss...

 Sträckte frihetsgudinnan på sig och välkomnade oss.

  Ellis Island är den plats där dom flesta emigranter skrev in sig, blev testade och om dom blev godkända, insläppta i landet. Mellan åren 1892 och 1954 passerade 12 miljoner människor Ellis Island.

 Så kunde deras baggage se ut.  Inskrivningssalen där alla passerade. 


 

Om dom släpptes in i landet gick dom ner för trapporna och ut till antagligen tåg för att åka vidare in i landet eller färja till Manhattan. Det är en mäktig känsla att gå i denna trapp som miljoner emigranter har passerat som kom till detta land.

   Här står vi utanför huvudbyggnaden och väntar på att få åka till land och fortsätta bussturen tillbaka till Times Square.

  

Bussresan fortsatte och tog oss förbi Manhattan bridge, lägenhetshus och FN skrapan.

 Kvällsbild Manhattan.

Slutdelen av vår busstur på Manhattan.



Fridens!

Kenny

Deacon William Clark

Hojt!
Vi har haft besök och en dag så gick vi runt på geocaching. Aldrig provat det förut och det går ut på att leta skatter med hjälp av gps och koordinater.
En skoj grej var att vi fick veta varför Clarks Summit heter Clarks Summit.

Dom första koordinaterna ledde oss till en monumentliknande sten som jag har sett sedan vi flyttade hit men aldrig vetat vad det har varit för något.

 

Texten säger att Herr Clark var född på Rhode Island och var med i det revolutionära kriget och slaget vid Bunker Hill. Flyttade hit från Connecticut och var den förste som bosatte sig vid dom här bergen/kullarna. Så därför heter Clarks Summit Clarks Summit.

Instruktionen var att efter stenen subtrahera 900 från dom första koordinaterna och nästa ställe belv en kyrkogård.

 

Där låg den gamla krigaren.



Här var skatten.

 

Så var det med det.

Kenny

Måndagstur till Philadelphia

Hojt!
Idag åkte vi till Philadelphia för att fylla på med inventarier från IKEA, äta köttbullar och sen besökte vi en saluhall i centrala Philadelphia för att strosa runt och äta glass.

Hösten är fin som vanligt och vi hade 22 grader varmt idag. Otroligt när det är 13 oktober. 

 

Här syns höstfärger, en skylift och betalstation för en betalväg.

  

Utsikten från restaurangen och krubbet. 

 

IKEA har redan börjat att sälja julpyntet.

  

Som vanligt i storstan så är trafikenbelastningen hög och det var en olycka och brandkåran hade ryckt ut.

 

På väg till vårat mål åkte vi igenom china town. Undra varför det alltid är så skräpigt och rörigt i såna stadsdelar?

  

Utanför saluhallen som heter Reading Terminal Market. Skumt namn....

   

Inne i röran... Ser ni varifrån dom har reklam för en viss saluhall i ett visst land?

 

Bassets glass. Skulle vara otroligt god och med hög kvalitet, det var ju gott men inte bättre än något annat.

   

Vi åkte vidare till Chestnut Street för att gå omkring på trottoarerna och se oss omkring men det var omöjligt att få en parkering. Eller ska vi säja en parkering för en kostnad under 50 kr halvtimmen.
Så vi åkte vidare mot ett köpcentrum istället. 

 

Fint med solnedgångar.



Fontän vid köpcentrumet "King of Prussia"

God natt!

Kenny

En glad gris!

Hojt!
I onsdags så hade vi sista teorikvällen på motorcykelkursen och jag klarade det skriftliga provet. Och så
igår och idag så hade jag sista delan av motorcykelkursen och idag var det utvärdering, eller om man ska kalla det uppkörning. Vi fick göra undanmanöverprov, snabbstopp-prov, kurvtagning och köra i 8.

Man fick poängavdrag för misstag och det gick att ha upp till 21 poäng innan man blev kuggad. Jag fick inga avdragspoäng och det var ju skoj.

 

Motorcykelkursen syftar till att utbilda, belysa vad som är viktigt och göra det säkrare i trafiken.

Vi har strålande höstväder och det är fortfarande varmt på dagarna.

   

Fridens!

Kenny

Motorcykelkurs

Hojt!
Det har varit en händelserik helg med många aktiviteter. Jag hade privileget att åter igen få tillfället att ha jour och det resulterade i 3 utryckningar och 15 timmar slit. Olyckligtvis så blev en på natten när vi låg och sov som skönast, den andra när vi precis såg förtexten till en film kl:21.00 och den sista medans jag hade motorcykelkurs. Eftersom jag fick förfrågan om jour efter jag redan var anmäld till kursen fick jag vara otillgänglig under den tiden.

Motorcykelkursen var skoj med massa övningar och det hände några incidenter under dom två dagarna och den ena var en omkullvält motorcykel och det andra var en herre som körde in i en byggnad. Alla överlevde så instruktörerna var ganska nöjda verkade det som.
Vi blev ivägsläppta en halvtimme tidigare varje dag så vi var väl inte för mycket trubbel iallafall. Det är förresten 30 minuter för er med det metriska systemet.



Den ena instruktören var en pensionerad fångvaktare som var van att prata högt, tydligt och gav direkta instruktioner. Han sa att det hade att göra med hans förra jobb.

Det var en var en fin hösthelg med kallt på morgonen och soligt och klart på dagarna.

   
 

Fridens!

Kenny

Höst!

Hojt!
Hösten är här i nordöstra Pennsylvania och det blir kallare och kallare på nätterna. Så det är väl snart slut på det sköna vädret. Imorgon bitti har jag motorcykelkurs från kl:08.00 och det lär bli friskt.

  

God Natt!

Kenny

Grundkurs i att köra motorcykel

Hojt!
Igår närvarade jag vid en motorcykelkurs som "vägverket" i pennsylvania står för. Kursen är gratis och vänder sig till alla som har eller vi ha körkort på motorcykel. Tanken är att sprida kunskap och göra det säkrare i trafiken.
Bra ide och ett fint initiativ.
Kursen är två teorikvällar och fyra tillfällen med köring på bana. Om du klarar alla prov, teoretiska och praktiska räknas detta som en uppkörning och du får ditt motorcykelkörkort.. Kursen började med en teorikväll med frågor och diskussionsgrupper.
Det är alltid skoj att blanda sig med urbefolkningen och så fort man öppnar truten så utmärker man sig. Innan jag åkte ner funderade jag på vilken strategi jag skulle välja med tilltugget som skulle inmundigas under lektionen. Väljer man att dricka vatten och äta frukt som ska vara bäst under den tidiga delen av lektionen blir man även där ensam i skaran. Amerikanare glider oftast omkring och dricker Cola och äter godis. Skulle man välja att ha fruktstund och dricka vatten och dessutom som i mitt fall ha "heavy swedish accent" blir man ut-tittad som en apa på zoo.

Så jag gick den gyllene medelvägen och drack is-te och åt powerbars.

Jag skulle ha gjort det här tidigare men det har inte blivit av.

Så, det ska bli skoj att få köra lite.

Fridens!

Kenny

Har hon, eller har hon inte trosor?

Hojt!
Jag känner ett stort tyck från läsarna och att det är dags att förklara och sprida budskapet om dom försvunna trosorna.
Våran granne, en dam i sådär 45-50 år visade sig på altanen för några dagar sedan med tröja på sig, enbart tröja! Min fru satt och ammade och ropade på mig att jag skulle skynda mig in i vardagsrummet. Tanten hade gått in och jag slapp se eländet och jag försäkrade min fru att hon såg nog kanske inte riktigt och det var förmodligen byxor som hon hade sett fast det var nära hudfärgade byxor.
Det gick en stund och sen skrek mig fru igen. Nu var granndamen på gång igen och den här gången så bekräftade vi båda det min fru såg första gången.
Hon såg lite risig ut så hon hade nog konsumerat det som dom kallar för "adult beverages" (dryck med alkohol) här i USA.

Eller så var det något annat.

Jag tänker inte fråga så det förblir en gåta.

Fridens!

Kenny

En investering för framtiden?

Hojt!
Iförrgår så åkte jag och investerade i en gitarr. Så nu ska jag plinka och se om jag kan få till något. Jag har skaffat tabluatur för diverse låtar. Det är en Cordoba, spansktillverkad nylonsträngad med mic och går att koppla in till en förstärkare.

 

Ambitionen är att spela lite spanskt framöver.

Fridens!

PS: Jag handlande bara vinterdäck så det är inte så upphetsande. LIte för breda för att vara vinterdäck enligt min smak DS.

Kenny

RSS 2.0