Åskväder

Hojt!

Idag blev det värmerekord inne på jobbet. Alexandra berättade i sitt inlägg att det var 23 när jag åkte till jobbet och det blev varmare och varmare. Efter ett tag så regnade det inomhus. Det var kondensfukt som droppade. Alla vattenledningar och annan metall såg ut som flaskan på en Coca-Cola reklam.
Så fort man skulle göra något så svettades man som en gnu.
Det enda man kan göra är att besöka ett luftkonditionerat kontor eller operatörshytt.
Jag jobbar mest ensam nu på dagarna och det känns lite ensamt ibland, för att bryta tristessen brukar jag dricka kaffe med ingenjören Charlie i presshytten och det piggar alltid upp. Det brukar alltid urarta i någon konstig diskussion. Idag så blev det precis som jag förutspått.
När vi skulle gå till hytten kom Ingenjören på att han var skitig och skulle tvätta händerna. Han gjorde det och när det var dags att torka händerna var pappret slut. Han sprang iväg efter en ny rulle och började trä pappret i pappershållaren.
Efter ett tag då han hade krånglat nog tipsade jag hopnom att man kunde lyfta en rulle i grunkan för att det skulle gå lättare, jag sa: Try to lift it!

UUEH, sa ingenjören, You are discusting!! I will not lick it!

Det var roligt...

Vi började med att dela på slumpen i kannan och det var ingen härlig upplevelse men man kan ju iallaafall skratta åt det. Det blev bara en halv kopp var så då passade jag på att brygga en stark kanna åt jänkarna..
He he...

Det är en konstig bryggare och den brygger på 12 koppar på 20 sekunder. Märkligt men det blir ganska bra drag ändå. (det kanske beror på att jag öser i lite extra)

Vi satt och gaggade och då rumlade det in en herre från driften och började krångla med Charlie om att det var för varmt på dass, han påstod att han fastnade på ringen och att det alldeles för otäckt att göra sina behov i det här klimatet. En stark kopp senare gick vi ur hytten för att leta efter en AC som Charlie hade räddat från förra röjningen. Charlie är en sån som absolut inte kan slänga något, det är helt omöjlig för honom. Han spar på allt från gamla skruvar till använda packningar och då när det var städdags så hade han gömt en gammal AC som var "för fin" att slänga. Vi begav oss iväg och i en hög med bröte låg miraklet. Vi baxade fram skiten och skörde iväg den till dasset. Nu klättrade vi upp på taket till dasset och projekterade vårat AC montage. Det slutade med att jag fick äran att göra konsoller och förbereda montaget.....

Jag undrar om det var så här dom hade tänkt att vi på underhåll ska använda våra timmar....

Lite senare på dagen så drev ett åskväder in och det ösregnade, jag har aldrig varit med om något liknande. Det är som att himlens alla portar öppnas. Åskan slog ner och det blev svart i fabriken 4 gånger. Det blev att himla springande för att få igång allt om och om igen.

Efter mina 9 timmars springande i fabriken försökte jag att få tag i någon från Social Security Administration i Scranton eftersom våra SSN kort är på vift någonstans. Ingen lycka, dom vägrade svara och det slutade med att jag fick hjälp från HR avdelnngen och dom fortsatte åt mig. Nu var klockan 16 och 10 timmarsdagen gick mot sitt slut.

Nu tog vi Jeepen ner mot Scranton och en volvohandlare för att pruta på bilar. Fick ett hyffsat bud men det går nog att pressa mer.

På hemvägen åt vi på Old Country Buffet igen och jag kommer nog att bli som en boll om jag fortsätter att äta så här...

Fridens!

Kenny

Varmt!!!

Igår hade vi det jätte varmt här. Det var säkert 34 grader och fuktigt. Idag skulle det bli ungefär lika varmt. Nu när Kenny åkte till jobbet vid 05.40 så var det 23 grader ute... Shit asså. Idag kan jag lova er att vi kör AC:n här hemma. Den funkar bara på nedre plan, så uppe där sovrummen ligger där får vi stå ut med värmen.

Igår var vi och kollade på ännu mer bilar. Vi måste ju bestämma oss snart, men det är ju såå svårt. Vi hade funderingar på en Dodge Magnum, men den är inte så bensinsnål, och sen eftersom den har så många hk så blir den så dyr att äga i Sverige...  Så igår så åkte vi faktiskt förbi en Volvo handlare. Volvo är ju faktiskt bra bilar.... Kanske inte lika "rolig" bil som Magnumen men kanske bättre i långa loppet. 
Förstår ni att vi har svåra beslut att ta framöver?Vi har inte varit till körskolan än, för vi läste oss till att man måste ha Social Security kortet för att kunna ta körkort. Och det var ju nu säkert flera veckor sedan som vi fick själva numret, sen så skulle de skicka själva kortet med posten. Men inget kort har dykt upp än, så vi håller på och försöker att spåra det nu. För utan kortet kan vi inte ta körkort, och utan körkort kan vi inte köpa bil. Så vi har bråda dagar framför oss.


Idag är det exakt 3 veckor kvar tills vi får flytta in i huset. Jippiii!  *längtar*


Hoppas alla som läser har det bra i sommarvärmen  :)//Alexandra


Frukost på säng IGEN!!!

Ja, igår morse så kom Kenny upp med frukost på sängen igen!! Andra gången på kort tid. Det är inte illa!  Kanske är det för att vi såg en gammal gubbe på mataffären i lördags som hade handlat en blombukett åt sin fru. Och då kom Kenny på att det var ganska längesen han gav mig blommor. Så det kanske var därför han uppvaktade mig med frulle istället? Han är bra go min man!

Och sen så har jag bakat igen också. Inte illa det heller.
Denna gång blev det muffins. Så när Kenny jobbade så gottade jag mig med nybakta muffins och en kopp varm choklad. Mmmmmums va gott det var.
För er som undrar så är den ena muffinsen inte bränd. Jag gjorde några med lite kakao i... Ville få till tigermuffins, men det blev inte så bra. Men ack så goda de var! Kul att man kan baka lite iaf.
image83


Nu är det inte så lång tid kvar tills vi får flytta in i huset. Ca 3 veckor bara. *längtar*Idag så ska vi kolla mer på bilar. Får se vad vi hittar... Sen så ska vi även in på Weis (lokala stormarknaden) och få oss en läkarundersökning som man behöver för att ta körkort här. Sen efter det så bär det av vidare till Dunmore där trafikskolan är, för att boka uppskrivningstid. Så får vi väl se när vi får skriva upp. Snart hoppas jag, så man får det ur världen nån gång. De sägs att det inte är så svårt test. 18 frågor och man ska ha 15 rätt för att klara sig. Men det ska vi väl klara hoppas jag. Det som kan vara trixigt är väl kanske språket... Tänk om man missförstår eller inte alls förstår några frågor... Jaja, då är det väl bara och skriva upp igen. Det får man tydligen göra nästa vardag om man vill det.


Nä, nu får det vara bra för nu.

Hej å hå

/A

Det är väl detsamma vad man gör....

Tjo!

Igår jobbade jag lite övertid. Jag hade fått lite arbetsupgifter och jag började med att byta en rulle. Det är ju inte direkt eljobb men det är väl detsamma vad man gör antar jag. Det var roligt iaf. Skruvade, tog fram avdragarna och drog av lager, kladdade  och nu när jag sitter och tänker på det så glömde jag att smörja lagret.......

Ooops, det är inget bra. Jag får smyga dit ikväll och pumpa i lite.

Sen efter jag hade städat upp så gick jag till ett annat ställe och röjde, det finns mycket prylar som vi inte riktigt har koll på. Det tog nästan hela kvällen och det blev många turer till soptunnan.

Ja ja, vi får se hur det blir ikväll.

Kenny

6 veckor idag!

Hej

Tänk att det har gått 6 veckor redan. Jag har en vecka kvar på introduktionen och jag vet inte riktigt vad som kommer att hända efter det.
Imorgon och på söndag ska jag jobba övertid och det innebär att jag kommer att göra 13 dar. Det blir mycket timmar. Den här veckan kommer det att bli drygt 65 timmar. Alla jobbar mera övertid här och det är inget ovanligt att man jobbar mycket.

Dagarna rullar på och jag tycker att man hinner knappt stiga ur sängen så är det dags att sova igen och då slocknar jag direkt.
Idag har vi letat bilar igen och vi har inte riktigt klart för oss hur vi ska göra. Efter jobbet åkte vi ner till Dunmore som är en del av Scranton för att undersöka hur man gör när man ska ta körkort. Det var gratis att hämta körskoleboken och den var som ett häfte och hette Pennsylvania Driver´s Manual.

Tidigare i veckan så gaggade jag med en som kom tillbaka till jobbet efter att varit borta i 90 dagar. Han hade varit på grundträning för marinen och han beskrev tiden ungefär som dom flesta beskriver lumpen. Roligt när man tänker tillbaka på det men man skulle inte vilja göra om det. Det lät som han var positivt inställt till allt och han kanske skulle kunna tänka sig att göra om det. Grundutbildningen hade varit ute i bushen nånstans men massa förnedrande och kränkande övningar. Dom hade börjat med 80 deltagare och 60 hade fått fullgjort kursen.
En övning som dom hade var att dom blev utkörda ut i skogen och där blev dom utspridda två och två. Paren grävde en grop och fick sedan krypa ner där och gömma sig. I två dygn blev dom liggande i gropen och hela tiden  sprang befälen omkring och kollade så dom inte sov och sköt i luften.

Han berättade att dom försökte sova i tvåtimmarsskift där dom vaktade åt varann.

Två dygn i en grop utan mat låter ju inte så kul.

Vi diskuterade USA´s aktiviteter i mellanöstern och enligt han så verkar regeringen minska på bidragen till trupperna och deras närvaru i området kommer nog upphöra. Bush kanske sitter lite löst och det uträttas nog inte så mycket där nere nu. Den utbildningsstrategi som skulle vända allt verkar till hälften utbilda extreminister som uppger sig vara mot terror men som vänder utbildningen till något negativt.

Veckorna som har gått har varit bra men det finns dagar då man tycker att det är ganska tungt och det tyngsta är att dra information ur folk. Vissa pratar gärna och fyller i med sånt som dom tycker är viktigt och det är mycket givade och bra medans andra knappt svara på tilltal och det längsta dom klämmer ur sig är ja eller nej.

Situationen i övrigt är helt under kontroll men det är naturligtvis fullspäckade scheman då man ska fixa med bil, körkort, hyra av hus osv.

Ha de!

Kenny

Midsommar

Hej

Vi har inte någon midsommarkänsla men försöker vara lite svenska genom att äta lite svenskt, då blir det naturligtvis köttbullar med brunsås, potatis och lingonsylt.Ikväll kommer vi att ta det lungt, se på lite film, smaska efterrätt, någon delikatoboll och havreflarn.

Glad midsommar!

Kenny & Alexandra

Möte hos mäklaren...

Idag efter att Kenny kommer hem från jobbet så ska vi åka till mäklaren för att gå igenom något i kontraktet. Undra vad det kan vara? Hoppas bara att det inte skiter sig med huset. Vill ju sååå gärna ha det!! Det verkar vara svårt att få tag på fräscha hus som är uthyres här. Men vårat på Pondview Dr är ett sånt!
Och det enda som vi har sett. Vi blev ju snuvade på grannen till detta huset som vi ville ha från början.

image19
Man ser lite av grannhuset på den här bilden (den som vi blev snuvade på...)
Detta är ju ett parhus, så vi ska (förhoppningsvis) bo i den vänstra delen på bilden. (Där det står en bil på uppfarten)


Om allt går som det ska så ska vi få flytta in i huset den 18 Juli. De som bor där nu ska vara ute före den 15:e är det sagt. Men när vi åkte förbi där i helgen så höll de på att packa för fullt. Undra om de flyttar tidigare?? Nä, det är nog bara jag som önskar det... Vi får väl stå ut här i lägenheten en stund till.

Får se vad vi ska göra efter mäklaren... Jag vill nog åka och handla lite. Ska köpa kyckling, så att jag kan göra kycklinggryta. Det är en gryta som vi blev bjudna på hos Tobias och Carola. Mmmmmums fillibabba! Tack Carola för receptet.
-Du är bäst!
Har ju ätit köttfärs i all sin form nu snart. Det är väl för att det är enkelt antar jag, men nu vill jag ha kyckling. I love chicken!!!

Snart börjar det ramla in besökare från Sverige. Skoj skoj. Kanske ni kan ta med er lite gosaker från Sverige hit??

Nä, nu får det vara nog för denna gång.


Kram

Alexandra

Bilar...

Nu under de senaste dagarna så har vi varit runt till en massa bilhandlare för att leta efter en bra men billig bil. Det räcker med en liten som går bra.
Och det är svårt ska jag tala om för er. Amerikanarna är inte så försiktiga med sina bilar, de bilar som är 5-10 år gamla kan kännas som de vore
dubbelt så gamla.
Och även när bilarna står hos bilhandlar'n så är det vanligt att bilarna inte är städade. De kan vara full i skit. Och då blir ju vi som köpare inte så sugna...
Eller iaf mindre sugna.
Vi har fortfarande inte hittat något än, så letandet fortsätter!


Det är många som vill komma och hälsa på oss nu i sommar.
Väldigt skoj tycker jag.
Tror att vi behöver göra ett schema där vi skriver upp när alla vill/ska komma. Så att det inte krockar med andra besökare. För visst är det väl smidigast med ett sällskap åt gången? Jag tror det iaf.


Har hört från nära och kära att ni där hemma hade en värmebölja (var det förra veckan tro?). Och jag kan tala om att det har vi här också. Nu när jag sitter och skriver på förmiddagen (ca 10.30) så har vi 30 grader ute. Igår när jag gick och la mig vid 22.30 så var det 20 grader ute. Igår var det väldigt fuktigt också, men det kom lite åska som gjorde det lite behagligare.
Man känner inte för att tvätta när det är så här varmt. För vi kan bara torka tvätten genom att torktumla den. Och att torktumla då blir det värme! -Mer värme.  Men ska inte klaga, vi har faktiskt AC här inne i lägenheten. Men av någon konstig anledning så har vi bara använt den någon enstaka gång. Kanske är det för att man som svenne inte är van att ha AC hemma....?


För några dagar sen så förlovade sig Kennys syster Angela. 
  ~~~STORT GRATTIS TILL ER BÅDA!~~~
Nu ska jag gå och äta lite sen frulle.
Tack och hej för denna gång!

//AlexandraFrukost på säng...

Ja, idag så blev jag väckt med frukost på säng av min underbara make.
Jag är ju inte lika morgonpigg som Kenny, så han smög upp omärkt, och kom sen upp med rostade bagels och varm choklad. Mmmm va gott det var. Det är alltid lika roligt att bli uppvaktad! :) Tack Kenny för att du är den du är! 
.:JAG ÄLSKAR DIG:.

Så idag så har min dag startat alldeles utmärkt. Får hoppas att den fortsätter i samma anda.


Jag längtar tills vi får flytta in i vårat hus. Tänker på det varje dag. Men det är bara drygt en månad kvar nu, så nu är det nedräkning!Jag längtar tills vi får besök av nära och kära. Det är sååå kul att få besök.
Får se vem som hinner först? Kanske syster Antonia och hennes kille Mattias?


Igår så var det lördag, så då fick man äta kakor! Så vi hade köpt färdig kakdeg som vi gjorde kakor av. Mums va gott det var. Det är så man får göra när man inte har utrustningen för att baka "på riktigt".Vi har strålande väder och varmt. Nästan lite för varmt vissa dagar, men hellre det än att det är kallt.
Många stora kramar till alla som lägger ner energi på att kommentera
våra inlägg.
Tack!


Kram till er andra också för den delen.//Alexandra
På jakt

Hej!

Idag har vi letat ett ställe som hette Falls eller nåt sånt. Hittade väl inte riktigt dit, åkte lite på måfå och efter ett tag så hittade vi ett fall. Området runtomkring var fint och det finns möjligheter till fiska, åka båt.
Nu när vi har kommit hem och forskat lite mer vet vi att det är Ricketts Glen State Park vi ska till. Där skulle det finnas 22 vattenfall mellan 11 och 94 fot höga.Byggnaderna som man ser när man åker omkring skiljer sig väldigt mycket vad gäller standard. Några fina blandas med ett hus som liknar en fallfärdig barack där allt är risigt.

Nu senare mot kvällen har vi åkt ner till Wikes-Barre för att titta på WBCG (Wilkes-Barre Climbing Gym), det är ett klätterställe. Det var inte så stort.
Hela Wilkes-Barre är risigt och gamla industrilokaler och rostiga stålskelett reser sig högt i staden men även här finns det naturligtvis fina hus.

På tillbakavägen har vi tittat på bilar hos bilhandlare. Det är svårt att hitta något och vi har tittat runt en hel del. Alla olika amerikanska märken har ungefär samma utbud. Priserna ligger ungefär lika och vi har tittat på några modeller som liknar en liten SUV. Det konstiga är att kupe´n är stor och rymlig men lastutrymmet blir litet. Så vi har tittat efter en kombi och då finns det inte mycket. Vi har totalt sett 3 kombibilar.....
Vi letar vidare.

Fridens!

Lite reflektioner....

Tjo!

Jag uppfattar det som att amerikanarna i allmänhet är mera troende än vad t.ex svenskar är, dom gifter sig tidigt och har en mera gammaldags syn på familjen, amerikanarna har också ett öppnare sätt i relationer och för sig på ett mycket vänlig sätt. Det vänliga sättet blir som ett smörjmedel i relationerna och så blir det så trevligt.

Allt färgas sedan på olika sätt beroende hur personen är och så fungerar ju olika personer olika bra eller dåligt ihop.
En annan sak som amerika har mer av än sverige är strippklubbar. Som exempel så kan jag berätta om en diskussion som vi hade i fikarummet under min första vecka. Allt var skämtsamt men iaf så blev jag tipsad om ett ställe man skulle gå till. Jag visst inte vad det vad så dom berättade att det var en strippklubb.
Kenny:
Jaha, mm nja tackar för tipset men jag har fru...
Amerikanen:
Det gör inget! För det första så måste man ju få titta på menyn, det säger jag alltid till min fru. För det andra så tycker klubben om om du har med dig frun och ger dig och frun gratis inträde. För det tredje så kommer din fru att få en lap dance innan du får det.

Jaha, så det är så det är.....
OM man någon gång skulle behöva gå på muggen. Det är ju troligt, och då kommer ni se att herrtoaletten kan vara lite olik sig om man jämför med Sverige. Det kommer vara ett rum, ni kommer att hitta ett gäng vägghängda porslinsurinoarer och lite skiljeväggar emellan porslinsfotöljerna. Skiljeväggrna börjar ca 40 cm åvanför golvet och slutar 200cm ovanför golvet. Spalterna som är mellan dörr och skiljeväggar är dryga centimetern. Toaletten på jobbet är en riktig rysare, om man sitter och har kopplat i fyrhjulsdriften och det kommer in en annan som ska urinera är det oundvikligt att man röjer sin identitet vad man har för ärende. Njaaaa, jag kanske är lite känslig men lite privat är det ju när man har stängt in sig.....

Det här är kanske inte så rumsrent att tala om men jag föredrar svenska lösningen med "eget rum"

Om du ska på muggen så är det lite direkt att säga att man ska dit. Man ska använda mensroom eller restroom och när man väl är där inne så är man nästan blottad till allmän beskådning genom springera mellan dörrar och skiljeväggar.

/någon annonym skribent

Återbesök hos ögondoktorn

Hej
Idag har jag varit på ännu ett återbesök hos doktorn. Jag har blivit bättre och bättre i ögonen men igår kändes det som något inte var riktigt rätt. Jag tog upp det på jobbet och dom fixade tid hos en ögonspecialist direkt.

Doktorn skannade ögonen igen fast den här hade ett annat instrument och han beskrev det som han kunde titta bättre i ögonen med den grunkan än dom tidigare hade använt. Jag vet inte om det var mera förstoring eller nåt med upplösningen.

Han sa att jag hade en liten infektion kvar i ögonen och jag fick ögondroppar för infektionen och sen droppar för att smörja ögonen.
Känns bättre nu och så är det lugnande att höra specialistens bedömning. Allt verkar vara lovande iaf.

Fridens!

Kenny


Köttbullar på IKEA

Tjo!

När vi besökte Philadelphia tillbringade vi några timmar på IKEA. Vi åt "svensk" lunch och handlade svensk mat.

Medium menyn var 15 köttbullar med tre små potatisar och en liten klick linginsylt. Som vanligt fick man säga till om en extra skopa lingonsylt. (min fru gav mig hennes lingonsylt å) Efterrätten blev en blandning av svenska godbitar. Alexandra åt Dajmtårta till efterrätt.

  

Den svenska maten vi handlade var: Köttbullar, Lingonsylt, Havreflarn, Delicatobollar, Singoalla, Ballerina, Sirap, Center, Pärlsocker, mjölkchoklad och vaniljsocker.

Det var inte billigt.

Det var skönt att för en kort stund få känna lite av sverige. Konstigt hur man kan reagera på en gul och blåmålad dalahäst, möbler med svenska namn osv.

Hej svejs!

Kenny

Scranton/Wilkes-Barre Yankees

Hej!

Vi har varit på baseball och sett ett farmarlag till Yankees. Arenan ligger 20 minuters bilresa ifrån oss. Biljetterna får man från aktivitetsgruppen på jobbet, det går till så att man skriver upp sig på en lista och så drar dom en vinnare på varje match. Den lycklige får 4 biljetter och eftersom vi bara är två i hushållet frågade jag runt och en jobbarkompis nappade.
Vi inledde kvällen med middag på Longhorn Steakhouse nära arenan och vårt sällskap började med en förrätt. Huvudrätten var stor och efter det så satt vi och stånkade på varsin sida bordet. Då ville vårt sällskap ha efterrätt. Jag och min förtjusande fru delade på en glass och sällskapet beställde in varsin stor....

Man var mer än bekvämt mätt....

Nu rullade vi vidare mot matchen och när vi gick ur bilen kunde vi höra livebandet i puben spela Glory Days med Bruce Springsteen. Jag vet inte om det finns någon tanke bakom det men Glory days är det ju lite Baseboll början på.

Se själva...

Glory Days
I had a friend was a big baseball player
back in high school
He could throw that speedball by you
Make you look like a fool boy
Saw him the other night at this roadside bar
I was walking in, he was walking out
We went back inside sat down had a few drinks
but all he kept talking about was

Chorus:
Glory days well they'll pass you by
Glory days in the wink of a young girl's eye
Glory days, glory days

Well there's a girl that lives up the block
back in school she could turn all the boy's heads
Sometimes on a Friday I'll stop by
and have a few drinks after she put her kids to bed
Her and her husband Bobby well they split up
I guess it's two years gone by now
We just sit around talking about the old times,
she says when she feels like crying
she starts laughing thinking about

Chorus

Now I think I'm going down to the well tonight
and I'm going to drink till I get my fill
And I hope when I get old I don't sit around thinking about it
but I probably will
Yeah, just sitting back trying to recapture
a little of the glory of, well time slips away
and leaves you with nothing mister but
boring stories of glory days

Chorus (repeat twice)

Ja ja, kanske nåt att tänka på...

Vi rumlade in till våra platser, bra läge och om vi skulle bli hungriga så gick korv och öl försäljaren upp och ner i trappen brevid oss hela tiden.

 
  

Lagets maskott stojade och hade trix för sig och det var välldigt underhållande. Om det är någon som är sugen på en film när maskotten stojar så mejla.

  

Vi smet tyvärr hem lite tidigare eftersom det drog in ett åskväder och vi hann precis till bilen innan det brakade igång. Det är härligt med varmt sommarregn.

Enjoy!

Kenny


Lista...

Läste Katrines blogg där jag hittade en lista som jag snodde. Så här kommer mina svar:1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
...1625 upprättade handelsstationen Nieuw  (ur våran New York reseguide som vi fick av Jonas & Sara)
2. Sträck ut din vänstra hand så långt du kan, vad rör du vid?
Sitter i soffan, så inte så mycket då. Iofs rakt fram så är ju datorn...
3. Vad var det senaste du såg på tv?
WYOU (lokalt nyhetsprogram här i Pennsylvania)
4. Utan att se efter, gisa vad klockan är
16,47   (16,39 var den...)
5. När var du utomhus senast och vad gjorde du då?
Igår pyttelite mellan hemmet och bilen, mellan bilen och gymmet...
6. Drömde du något inatt?
Kommer inte ihåg...
7. När skrattade du senast?
Igår när Kenny sa en rolig sak.
8. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Faktiskt INGENTING. -Helt tomt!
9. Har du sett något konstigt på sistone?
Nja, inte vad jag kan minnas.
10. Vilken var den senaste filmen du såg?
The Lake House med Sandra Bullock och Keanu Reeves
11. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Oj, bra fråga. Jag skulle vilja göra såå mycket. Men jag skulle nog köpa ett (eller flera) hus med allt lyx därtill, mm
12. Berätta nått om dig som folk inte vet om
Vet inte riktigt vad det skulle kunna vara. Är dålig på att hålla saker för mig själv.
13. Om du skulle förändra EN sak i världen, vad skulle det vara?
Inga mer krig
14. Tycker du om att dansa?
Nä, det kan jag inte påstå. Men tycker om att se på andra när de dansar...
15. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Bra fråga. När väl den dan kommer så har vi nog kommit på nåt. Men för att försöka svara på frågan så tycker jag Gabriella kanske?(har en lista på 24 flicknamn hittills, så det är svårt att välja) och Dominic kanske (inte lika lång lista med pojknamn)
16. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Hmm, bor ju redan utomlands. Är att rekommendera för den som funderar på att göra det!
17. Vad har du under sängen?
Inget alls.
18. Vad åt du senast?
Ris, köttbullar och ketchup
19. Vad ska du göra i sommar?
Det är väl sommar redan. Men hoppas på att utforska USA lite mer, och kanske prova på att paddla kanot. Plocka jordgubbar på en bondgård ska vi göra också.
20. Har du några piercingar?
Bara vanliga hål i öronen
21. Har du några tatueringar?
Nej, men man vet aldrig om det blir
22. Te, kaffe eller läsk?
Läsk för att svara på frågan, men gillar inte kolsyra så mycket heller. Så saft eller lemonade är en favvo. (Dricker varken te eller kaffe. )
23. Bästa årstiden?
Alla årstider har sin charm
24. Hur många kuddar har du i sängen?
Jag har 2, Kenny har 1
25. Senaste inköpet?
I klädväg så är det ett par byxor, annars så är det mat...
26. Vad vill du ha just nu:
Vårat hus!!! Jag längtar såå tills vi får flytta in i vårat parhus!
27. Hur svarar du i telefonen hemma:
-Alexandra
Kul med listor tycker jag!

Kram, Alexandra


American Pie

Tjo!

Min fru har gjort en smaskelismask paj. Det är en degbotten, fyllningen är chokladpudding och något annat ljust kladd med kakasmulor ovanpå....

 

Det var gott!

Kenny

Philadelphia

Hallå!I helgen som var så besökte vid Philadelphia. Vi besökte IKEA där vi åt köttbullar och potatis med brunsås och lingonsylt, såg Liberty Bell, The Declaration of Independence, USA's första postkontor som Benjamin Franklin grundade, om man skickade vykort därifrån så stod det Benjamin Frankling på stämpeln. Chinatown och en innegata som hette South Street. Det kulturella låg samlat så det gick fort att se.
Det dryga med att besöka städer är att det går så mycket pengar i parkeringsavgifter.
Det var trevligt och jag tror att vi kommer att åka dit igen, om vi inte ska se stan så åker vi till IKEA.


Jag hade fått lite tips om vad man skulle äta när man var i Phi. och tydligen så skulle den bästa Chines restaurangen heta Senqui, vi letade efter den men vi hittade tyvärr inte den. Efter vi hade letat ett tag så hade lusten att äta i Chinatown försvunnit. Vissa restauranger hade bakdörrarna till köket öppna och det var ingen vacker syn.Vi fortsatte ner mot South Street för att uppleva det "coola" som skulle vara där och för att äta, vi hade fått tips och ett ställe som hette Jim's Cheeseburger som skulle göra stans bästa Cheeseburgare och till det skulle man fråga efter "wiz" skulle vara något som bara fanns i Philadelphia. Har ingen aning om vad det var. Vi hittade stället efter att tag man det var kö ut till dörren så det var ingen ide.

South Street var proppad med folk och poliser i varje korsning.Nu hade vi alldeles för lite bensin i tanken så när vi åkte därifrån bet vi på nagelbanden och hoppades att det inte skulle bli soppatorsk. Vi åkte hemmåt och svängde av så fort vi såg ett tankställe.
Debitkortet fungerade inte i automaten, gick in och var tvungen att förbetala. Bakom disken stod en mörkhyad herre med näsduk knuten kring huvet, keps och pratade slang så jag inte hängde med. Måste ha sett roligt ut. Man kände sig inte så hemma i dom där kvarteren. Tänk er en blek svenne iförd vit skjorta, shorts, sandaler och resten i kön var slangpratande med kepsar, sportlinnen och naturligtvis med vita gympaskor utan strumpor.
 
När vi åkte vidare så tänkte vi åka upp på stora vägen men det blev aldrig så. Istället hamnade vi på nån väg som gick vidare till nån förort där slitna områden blandades med välbärgat. Vi såg en middleschool byggnad som jag inte skulle vilja att mina barn skulle gå i. Vi åt på ett matställe som hette Boston grill med trött personal. Det var homestyle på käket, deras köttfärslima var faktiskt riktigt god. Som tillbehör till maten fick vi en röra som var gjord på sötpotatis och något som kändes som kakor och så förstås marshmallows. Sött som tusan men ganska gott.

Det blev en lång omväg och så småningom hittade vi upp på vägen hem. Nu fick vi problem med hur det var skyltat när vi åkte igenom vägtullen och vi trodde att vi skulle hamna i New Jersey. Konstigt nog så blev det rätt.

När vi nästan hade kommit hem och skulle åka igenom vägtullen visade det sig att vi skulle ha plockat upp en lapp vi första tullstationen. Aj aj, det här höll på att bli dyrt. 22 dollar kostar det att inte sköta sig. Vi såg väl förvirrade ut nu också så tulltjänstemannen släppte iväg oss med en skriftlig varning och en avgift på 5.25 dollar. Det var den normala taxan om man hade haft biljett...

Nu finns man i registret.....

Kenny

Fynda på Borders

För några dar sedan så åkte vi till en affär som heter BORDERS och dom säljer böcker, tidningar och sånt. Ett extremt sortiment. Det fanns allt man skulle kunna tänkas vilja ha och mycket mer!Vi slog till på nån fullprisbok och sen ett gäng på fynd hyllan. 35 dollar blev det.

Jag köpte en klätterbok med tillhörande DVD med instruktioner till texten i boken. Alexandra köpte en bok om hur man viker servetter, kokbok och Discover America.

Fridens!

Resa i ambulance

Hej!

Jo det är faktiskt så, idag fick jag åka ambulance. Igår så jobbade jag extra på eftermiddagsskiftet och vid 21.30 så hände det en olycka. Jag var ute i processen och då stannade en grej som var nödvändig för att hålla produktionen igång och jag rusade dit. På plats så kostaterade jag att en motor hade brunnit och det var en lastbrytare på 20 ampere som hade trippat. Jag sökte vidare och fann en del bränd elutrustning och i det läget så befann jag mig i ett skåp tillsammans med elutrustningen och skiftkollegan brevid fast på andra sidan dörren och framför den trippade lastbrytaren....

Jag lutade mig framåt för att kunna se identiteten på dom brända delarna och då (jag vet inte säkert) måste skiftkollegan försökt att påverka lastbrytaren och tryckt den till läge till, när han gjorde det så blev det en kortslutning 0.5-1m snett ovanifrån ifrån mitt ansikte. Det var som att titta in i solen. Det var tur att jag inte tittade direkt in i kortslutningen.
Det kändes inte så farligt då utan det värsta var ljudet. Lite senare vid 22.30 när jag var på väg hem så kände jag att det värkte lite i ögonen. Jag hade tur men man kan man bränna sönder ögonen.

Idag på morgonen så diskuterades det livligt om vad som hade hänt och jag fick åka ner till sjukhuset i en bil som det stod ambulance på och få ögonen undersökta. Allt såg normalt ut och jag har ett återbesök på onsdag.

I ambulancen fanns bår och sånt man kan förvänta sig i en sjuktransport.

Fridens!

Kvällsgröt

Hej

Idag har vi tränat på Browns och imorgon ska vi åka till Philadelphia. Jag har ätigt kvällsgröt, Alexandra äggröra med wasabröd med amerikanskt pålägg som är en blandning av leverpastej och medwurst, imorgon är vi säkert som två 90 åringar i kroppen. För att få börja träna på Browns så fick man naturligtvis fylla i en hälsodeklaration.

Vi har varit dåliga på att uppdatera bloggen nu ett tag men det är för att vi har haft bekymmer med internet.

Imorgon åker vi till Philadelphia. Det blir intressant. Det har varit 90 grader och fuktigt och det skulle hålla i sig. Kalla museum och affärer är nog bra pauslokaler för oss imorgon.

Idag fyller min syster år! Grattis till henne! Vi hoppas att hon kommer och besöker oss nån gång.....

Skriver mer sen.

Ha de gött!

Kenny

Vi har vårt SSN!!

Hojt!
Idag så fick vi faktiskt vårat efterlängtade Social Security Number, så vi åkte direkt till banken och fyllde i papperna för Debit kortet. Det skulle ta en vecka för det skulle skickas till huvudkontoret och godkännas.
Det är inte som i Sverige då man har allt klart när man lämnar bankkontoret.

Känns som det börjar ordna til sig. Klockan 4 pm var det möte med mäklaren och vi diskuterade leasing kontraktet och våran mäklare ska bearbeta hyresvärden om lite grejer i kontraktet.
Vi hoppas att det ska gå vägen.

Hem och stekte hamburgare som vi köpte av amerikanska glassbilen. Jättegott den här gången också.
Det har vi inte sagt någonting om, att vi har handlat av glassbilen.
Det var en van med tvillinngmontage bak (dubbla bakbäck) och riktigt stor.
Såg ut som en såndär bil som man ser på tv som kör amerikanska värdetransporter.
Fullproppad med glass och hamburgare. Allt ska ju vara stort här...
Om man köpte ett storpack hamburgare så fick man ett halvt gallons glasspaket på köpet. Vi blev ju alldeles saliga och slog till direkt.


När vi kom hem så höll visevärden på att greja med vattenläckan. Hade sågat upp ett hål i väggen bakom
badkaret och därifrån kom han åt blandaren och hela smäcket. Han bytte en del där också.Efter maten så åkte vi iväg och kollade på lite used cars. Svårt att hitta nåt bra.
Traskade runt på byn, det är märkligt vad mycket nya saker man ser hela tiden. Det är precis som att man inte kan absorbera mer än ett visst antal prylar åt gången. Det måste få sjunka in innan man kan få ner mer.
Så när vi kom hem igen så tänkte att jag skulle blaska av mig innan det blev för sent och då visade det sig att det var läckage. Ringde snubben och han kom direkt.
Berättade för oss med alla facktermer han visste och ursäktade sig om och om igen för att det blev så här.
Oss gör det ju ingenting.....
Han berättade också att det var vissa delar där som var 30 år gamla, jag vet inte ja. Det här är ju inte byggt för 30 år sen, har dom återanvänt gamalt skit från nåt rivningshus? Eller har dom köpt nåt parti men smäck?
Ja ja, det får va hur det vill.
Nu ska vi se på film, köpte 4 dvd för 20 dollar på Blockbuster Video. Begagnade men i nyskick.

Sunemangs!

/Kenny

SSN

Snart när Kenny kommer hem från jobbet så ska vi åka direkt in till Scranton och få vårat Social Security Number. Hoppas verkligen att tanten i luckan har fixat det till idag då! Annars blir jag besviken. Man kan ju knappt leva här utan det där jäkla numret.

Sen efter våran utflykt till Scranton så ska vi in till våran mäklare och gå igenom kontraktet för huset. Vi har några frågetecken innan vi kan godkänna det, så vi får se hur lång tid vi blir där.


Igår så gjorde vi underbart goda hamburgare hemma. Tror att det blir en favorit i repris idag! De var super goda!Åhh, jag borde verkligen ta mig i kragen och gå bort till våra hyresvärdar för att klaga på att vi har en vattenläcka. Det droppar vatten när man duschar uppe ner på köksbänken. Inge skoj. Så vi får väl se hur de fixar detta. Kanske får vi lov att flytta ut? Vem vet? Men först så lär jag gå bort och berätta om läckan.


Detta blir ett kortis inlägg. Kenny kommer säkert att skriva mer sen.


Tack till er alla som skriver kommentarer till våra inlägg. Det ger oss mer energi för att skriva mer. Så mer kommentarer tack!
Många kramar

Alexandra

Vi äter faktiskt mat hemma ibland....

Hej!

Vi kanske ger intrycket av att nästan aldrig äta mat hemma utan den avnjuts på restaurang. Så är det inte riktigt men med det sparsamt utrustade köket som vi har tillgång till det ganska enkelt att åka ut och smaska.

Och så finns det ju så mycket olika ställen att välja på :)

På ett sett så är det ganska samma lika, friterat och sånt och man saknar den svenska menyn ibland men det är ju roligt med det annorlunda.

Det blir mera hemma när vi har installerat oss i vårt egna ställe och våra prylar har kommit.

Smaska lungt!

För att kontra det smaskade som vi håller på med har vi kollat efter ett ställe att träna på och vi skulle skriva in oss förut men det blev inte så då, vi har kollat runt efter lite alternativ och vi får se hur det blir. Priserna har visat sig vara ungefär lika med utbudet och lokalerna verierar lite.
Vi ska fundera lite till och då vi har fått Social Security Number så ska vi slå till.

/Kenny

Vanligt i USA...

Nu är det äntligen Alexandra som skriver ett inlägg. Min man är ju så duktig på att skriva, så jag behöver ju inte... Men nu tänkte jag skriva lite om vad vi har lagt märke till vad som är vanligt här i USA. Så här kommer en liten lista:


*Is (Mycket is i kalla drycker. Ibland så är hela glaset fyllt med is och drycken är bara som utfyllnad... Och så kan man köpa storpack med is i affären...)
*Sugrör (Alltid sugrör till drycker)
*Doggybag (Om man inte har ätit upp när man är på restaurang så frågar de alltid om man vill ha en låda...)
*Dricks (Ja, en sån där lite jobbig sak för en svenne som jag... Men dricks ska man ge alla som har gett mig service, och gärna lite extra om det var bra!)
*Glasyr på bullar (Ja, här så har de ju inget pärlsocker så då använder de glasyr istället. Och oftast så är det generöst med glasyr)
*Storpack (Här är de inte blyga för storpack. Det finns storpack för det mesta.)
*Air Condition (Väldigt vanligt överallt, nästan konstigt om det inte finns.)
*Light produkter (Många amerikanare köper light, till och med light-öl!)
*Låg fett & salt halt (De gör mycket reklam för detta, men det de inte visar det är att det är mycket socker i istället.)
*Skatt ej påslaget (Just så är det... Ett pris på prislappen men annat pris i kassan. Konstigt att de inte skriver det riktiga priset på en gång...)
*Stora bilar & motorer (Här har de flesta ganska stora bilar, och då också med starka motorer.)
*Mycket poliser (De syns ofta. Men de finns ofta där även om man inte ser dem. Så man ska vara försiktig)
*Äta på restaurang (Det är vanligare att man går ut och äter på restaurang med familj och vänner än att man gör en middag hemma. Det är också vanligt att man äter födelsedags middagen ute.)
*Hög musik (På restauranger här i staterna så är det vanligt att de spelar hög musik, och ibland så dansar även servitriserna till vissa låtar.)
*Musik överallt (Ute som inne. Så gott som överallt spelas det musik. :)  )
*Svänga höger vid rött (I korsningarna här så får man svänga höger även om man har rött. Man har väjningsplikt såklart... Det är en bra regel, trafiken flyter på bra då faktiskt.)
*Luddiga trafikregler (Tycker vi nu. Får se om vi kan mer efter vi har tagit amerikanskt körkort)
*Automatväxlade bilar (Lika vanligt med det här som det är med manuella hemma i Sverige...)
*Påflugna expiditer (I affärer så är expiditerna oftast på en direkt och vill hjälpa till. Jag gillar mer när man kan gå och titta i lugn och ro utan att bli stressad att behöva handla...)
*Stora rumpor (Det är en sak som borde stå längre upp på listan. Det
är JÄTTE vanligt med "normal" kropp men med en rejäl rumpa)
*Hundbajs upplockare (Det är något vi inte har sett tidigare förrän vi kom hit. En man som rastade sin hund tog upp DET med en speciell sak som var gjord för ändamålet.
Ja, nu har jag gjort en lista. Den blev ganska lång. Men man lägger märke till mer när man inte är van vid sakerna. Jag kommer säkert på fler saker med tiden. Men denna får räcka för stunden.


Erik & Katrine funderar på att komma över i Augusti, och gissa om vi blev glada! Hoppas verkligen att de kommer!!Ha det så bra.

//Alexandra


Kalas med svennarna

Tjolabaloo!

Igår när vi skulle till Lackawana State Park så blev det inställt pga dålig väder och festen förlades hemma hos en svenne.

Det var himla trevligt och jag fick mig till och med en Whiskey.

Dom hade köpt hem mat och allt sånt och efter maten blev det lite blandade aktiviteter, fotboll, brännboll, hästskokastninig m.m.

Tydligen så finns det en hel del svennar i området.
Jag trodde att det bara skulle komma några men det blev ett gäng.

Mycket trevligt!

/Kenny

Havregryn och linfrön

Hallå igen!

Vi har hittat havregryn och linfrön. Havregryn kallas oatmeal på förpackningarna och linfrön är Flaxseed.
Det är inte riktigt som hemma men ungefär.

Trodde att det skulle vara mera krångel men det har löst sig fint. Vi har fått tips om leverpastej, hårdbröd och Annas pepparkakor har vi hittat i affär´n.
Ett problem är att det är svårt att hitta för att man inte känner igen förpackningarna.
Lingonsylt har vi hört att det finns men inte hittat, troligen så får vi ta det när vi åker till IKEA.

Jag saknar att det inte är lika lätt att åka till kompisarna och att klättra, vi kommer ju att ses hoppas jag men det blir lite tomt. Ibland så önskar jag att jag hade en förpackning med delicatos chokladbollar och Loka smultron.

Alexandra saknar Falukorv, vanlig yogurt eller vanlig fil, allt ät ju så sockrat eller sötat här.
När hon ska baka så finns det inget pärlsocker men det ska vi köpa på IKEA.

Kenny och Alexandra


Körkort och sånt

Tjo!

För att köra bil i USA så behöver man inte amerikanskt körkort men man bör ha ett internationellt körkort som översätter det svenska. Vissa biluthyrningsfirmor kräver att man har ett sådant.

Ett sånt körkort kan man beställa från motormännensriksförbund och jag rekomenderar alla som vill komma hit och kanske ska köra bil skaffar ett.

Det trixiga här i USA är att det går att köpa bil men har man inget Amerikanskt körkort så blir försäkringen 3 gånger så dyr.
Just nu ligger vi lite lågt för att slippa onödigt dyra försäkringar men så fort nån av oss har am.körkort så ska vi köpa bil.

Fridens!

/Kenny

Ballongflygning

Hej

Innan vi flög till staterna så flög vi luftballong över Stockholm och vi har inte publicerat något från denna händelse än.

Nu kommer en rapport!

Vi åkte efter lunch ner till Stockhlom, parkerade i Solna som vi brukar göra och tog tunnelbana ner till centralen för att åka vidare med saltsjöbanan.

Klockan  16.50 satt på saltsjöbanan så visade det sig att avgången var 17.00 och tiden för uppsamling var ca: 17 i bekräftelsen som vi hade fått från ballongföretaget.
Vi var lite sent ute så vi ringde till kundtjänst för att beskriva läget.

Den charmerade damen i kundtjänst berättade att bilarna gick när dom var färdiga och det kunde vara 17.01.
Så om vi inte infann oss innan dom åkte så var vi lurade på resan och våra flera tusenkronors biljetter.
Tack så mycket och så sprang vi ur tågvagnen för att leta en taxi.
Taxichaffören körde långsammare än ett begravningståg och vi var framme 17.07. Då höll funktionärerna fortfarande på att trixa med utrustningen och samla ihop resenärerna.

Efter 17.30 åkte vi........ Hm ja, tack för det och våran 250 kronors taxiresa.

Så då bar det av och vi stannade på ett öppet fält någonstans där vi krånglade ut utrustningen ur släpvagnen.
Efter mycket kämpande så började vi fylla ballongen med kalluft från motordriva fläktar och så småningom tändes brännaren.
  
Då gick det ganska fort och vi fick hoppa i ballongkorgen.

Färden över Stockholm var trevlig, gled ljudlöst förutom när dom körde brännaren.
    
Landningsplatsen var inte riktig bestämd utan beroende på vinden så blev det som det blev men så småningom så gick vi ner brevid en golfbana.
  
Landningen var studsig och man fick hålla i sig för at inte flyga ur korgen. En herre bakom oss klagade på revbenssmärtor....
Så då var det bara att packa ihop ballong och släpa ballongsäck och korg  upp på vägen. Allt vägde nog nästan 900kg.

Efter allt så var det picknick, så stod det iaf men det var kex, ost, kaffe/te, vindruvor och champange.

Till seden hör att man blir greve och grevinna av platsen man landat på och detta blir man genom dop i champange.

Så där stod vi, framåtlutade i ring och fick chamange i håret.
Diplom och champangeglaset fick vi behålla.

Hemresa, eftersom vi var utsvultna vid det här laget så blev det en flottpuck på Burger king.
Klockan 02.00 var vi tillbaka i Jonas och Saras lägenhet.
Klockan 04.45 gick vi upp för att göra oss i ordning för att flyga till staterna.

/Kenny


Tiden springer iväg

Hallå!

(Det är Kenny som skriver)

Igår så blev det två timmar övertid och svettig och eländig så åkte jag ner till mäklaren. När jag hade parkerat bilen så såg jag en hund som sprang löst efter gatan.

Skyltfönstren i intilliggande affärer var fyllda med suktande kvinnliga biträden som hade blicken fäst på det stackars djuret. Så ganska roligt ut. När jag kom in till mäklaren så var det tre stycken som hoppade ur fönstret. Hi hi

Så jag åkte hem och badade och sen bar det av till banken för att lösa in checken. Tänk att varje fredag åka till banken för att sätta in lönen. Om man är knegare så är man betald varje vecka här, är man tjänsteman så får man varannan vecka. Vi ska få lönen direkt på kontot bara pappersvändarna på lönekontoret har gjort sitt :)

Middag åt vi på Old Country buffet och efter det var vi smällmätta.
Måste bli slut på det här. Hade nån sparkat mig in the rear end så hade jag bara lutat mig framåt så hade magen tagit i.
Kändes så iaf. Jag tror att vi kommer att ta med gästerna hit.

Nu rultade vi vidare till Dick´s, det är en sportaffär, min fru ville ha ett par byxor.

Igår så var det tre veckor sedan som vi landade på den här sidan. Tänk vad tiden går. Jag har nog inte fattat det riktigt än.

Idag så ska vi på brännboll med svennarna i Lackawana state park (skrev om parken i ett tidigare inlägg).

Som ett knytkalas med aktivitet. Gagga och träffas. Hoppas det blir trevligt, det är ju bra väder iaf.

Nu ska vi åka och köpa en kylväska, vi kommer att ta med oss något kallskuret till parken.

Fridens!

Jag fattar ingenting....

Idag så har jag jobbat och Alexnanda har väntat hemma. Jobbet har varit som alla andra dar.

Tjo!

SÅ efter jobbet så åkte vi till banken för vi hade lite papper att lämna in och så hade våra checkar kommit.

Det gick som planerat och vi fortsatte till Scranton för att försöka få ett papper som berättade att vi hade sökt Social Security number och detta för att kunna skaffa amerikanskt körkort.

Det var tomt inne på kontoret och ingen bakom disken, efter ett tag så dök det upp en dam som vi hade haft lite problem med tidigare.
Vi frågade om pappret och så började hon fråga massa och vi förklarade att vi hade sökt och bara ville ha ett intyg på att vi hade sökt, efter ett tag då hon hade kollat våra pass igen och frågat efter blanketter och intyg så smet hon iväg.

Så efter en stund så kom hon med våra papper, jag trodde dom var ivägskickade men dom låg väl i nån hög där bakom...

Nu sa hon att vi kunde komma tillbaka imorgon så skulle vi få numret..

När vi sökte skulle det ta 3-4  veckor.

Vi stog och gapade, det snabbaste vi hört är två veckor och nu verkar vi få det på en och halv vecka. Det dryga är att det verkar som det är kontoret lokalt som utfärdar numret och dom verkar inte jobba ihjäl sig.

Nja, sa hon, kom på måndag.....

Det är en skatteätande myndighet som har föråldrade rutiner.

Vi var väldigt glada fast, tänk om vi inte hade åkt dit. Då hade våran ansökning legat i högen i 2-3 veckor till.

Så när vi kom tillbaka till Clarks Summit så åt vi på State Street Grill, det är en restauranng som vi har åkt förbi länge och ser trevlig ut. Det verkade lovande men maten var inte så bra.
A´s macka fick en 3á på en skala 1-10 och jag beställde in sallade med en köttbit till. Beställde Medium Rare, brukar beställa well done. Vet inte riktigt varför jag beställde så men när det komn in så var det bara 2mm av köttet i ytterkant som var stekt.

Tog en tugga men det var som att äta rått kött, det luktade rått kött också. Såå... jag åt sallade och lite från A´s tallrik.

Jag vet inte riktigt hur det borde vara men det där måste väl vara i underkant.

Så efter jag hade ätigt upp mitt så kom servitrisen och då tog dom in köttet och stekte på det lite till.
Då såg det bättre ut.

Ikväll har vi varit på kvällspromenad, det är mycket fina hus här runtomkring. Fina bilar.. Lexus, ferarri.....

Verkar finns pluring......

Hej svejs!

RSS 2.0