85F och himla fuktigt

Hojt!
Idag har vi haft det varmt och fuktigt. 85F och så fuktigt så det var som att gå i en dimma, så var det på jobbet iallfall. Det var lite bättre ute men redan klockan 06.00 då jag började på jobbet var det fuktigt och klibbigt.

Det är en stor skillnad mot Sverige här med fuktigheten.

Iallafall så är det mycket man kan fundera över här i världen.

Man ska ju inte prata om sitt jobb här på bloggen men det är en grej som vi använder på jobbet som jag tänkte dryfta  lite om. På engelska heter den Sodium Hydroxide. På svenska tror jag att det heter Natriumhydroxid.

Den här rara lilla skapelsen som är i samma familj som kausik soda använder vi för att balansera Ph värdet i en vätska. Den är starkt frätande och förvandlar människohud till tvål och bränner igenom kläder.

Inga roliga grejer och det finns andra användningsområden.

Följ länken----> baka kringlor

I artikeln så berättar dom om hur dom ger kringlor den fina gyllenbruna färgen.....

Verkar ju vara allmänt accepterat men kan det verkligen vara bra??

Och så över till något annat.

I denna värld där ekonomi styr allas vardag kanske vi påverkas mer av det än vi egentligen förstår.

Det finns ett sötniningsmedel som här i USA och på engelska då förstås heter High Fructose Corn Sirup. Det är ett sötningsmedel som framställs av majsstärkelse som nästan helt och hållet är glukos. Detta blandas med ett enzym i en process som förvandlar glukoset till fruktos. Man får High Fructose Corn Sirup och på svenska heter det GlukosFruktosSirap eller glukossirap.

Allt det här besväret går man igenom för att det av olika anledningar är billigare än vanligt socker.

Det här sötningsmedlet började man använda i stor skala USA i allt från läsk till mat och Pepsi och Coca Cola började använda det 1984.

Det fina är att det används mycket i Svea rike också.

Så här långt verkar ju allt vara bra men det finns ju en baksida. Det här processade sötningsmedlet har många negativa hälsoeffekter och ökar fetma, insulinresistens, typ 2 diabetes och massa annat.

Det här billiga sötningsmedlet är en del av grunden till den extrema övervikt man ser i USA.
 
Ta er gärna tid och läs den här avhandlingen

Den är inte så krånglig och förklarar hur allt hänger ihop.

Och det enda sättet att få någon ordning på det här är att välja bort produkter som innehåller glukossirap.

Sen så tycker jag att det är lite märkligt att tillverkare av födoprodukter inte tar sitt ansvar och väljer bort sådana ingredienser som har skadliga för oss konsumeter.

Fridens!

Kenny

Kol tattuering

Hojt!

Igår när jag var på väg hem pratade jag med några kollegor och vi kom in på en diskussion om cigaretter och kol. Tydligen så var rökning mycket bra för dig på 50 & 60 och kanske 70-talet här i USA och då ett särskilt märke, (Winston). 

Det fanns också flintstonesreklam för detta.Om du jobbade i kolgruva motverkade cigarettanvändandet dom skadliga effekterna från koldammet....

Båda herrarna hade släktingar som jobbat i kolgruvan och en av dom jobbade i kolgruvan som idag används för guidade turer. Jag har skrivit om det i ett tidigare inlägg.

Alla som jobbat i gruvan och överlevt förvandlades till storväxta och barska personer. Den ena kollegan berättade att hans farfar började alltid med att föreläsa för honom och ge honom en uppläxning. Han var storväxt som en björn och hade något som dom kallade för kol tattueringar i ansiktet. Det var koldamm i porena i ansiktet från tryckvågen då dom sprängde i gruvan.
Dom två fingrarna som höll cigaretten var gula.

Samma herre besökte den gruva som han varit med och stängt ner för många år sedan. Han hade lyssnat länge på guiden och sen inte kunnat hålla tyst. Guiden blev alldeles till sig när han hade en livs levande gruvarbetare som dessutom hade stängt ner just den gruvan dom var i och hade visning.

Han blev tillfrågad att stanna efter visningen och prata om gruvan med dom och han blev också tillfrågad om att börja där som guide.

Han sa att om ni förvandlar gruvan till vad den var när jag jobbade där så börjar jag direkt. Belysning är ju nödvändigt men tydligen så var det nästintill obefintligt där i gruvan.

Varje 1/4 mile (400m) fanns det en motsvarande 25 watts lampa.

Dom ringde aldrig tillbaka till honom och det var ju lysrörsarmaturer i gruvan när vi var där.

Ha de!

Kenny

Lite olika historier

Hojt!

Det är många olika historier som man får ta del av, en del ofrivilligt och ovilligt och andra som man sitter med tindrande ögon och bara absorberar allt genom porerna som en bekant skulle ha sagt.

Häromdagen så var det en kollega på jobbet som fyllde år. Han blev 56 och han pratade lite sentimentalt om det som varit och om hur fort tiden går. Tiden går ju verkligen fort och man undrar ju ibland vad det är som händer.

Berättelsen började med hur han hade varit i Vietnam som ung och när det var dags att åka hem berättade han inget om sin hemkomst utan tänkte överraska sina föräldrar.

Det blev arrangerat så att han skulle bli hämtad på flygplatsen av en kompis och han blev avsläppt ett hus bort från där hans föräldrar bodde.
Han såg att dom satt i vardagsrummet, dom såg på tv och han kackade på ytterdörren, hans far närmade sig som en siluett i farstun. När han öppnade dörren hejade han glatt på sin far och fick som svar:

Vad gör du här!? Du skulle ju vara död!

Han svarade:

Jaså! Jag är ledsen att göra dig besviken!

Tydligen så var det många kuvert som skickades hem till olika familjer som meddelade att deras son eller söner har rapporterats som saknade efter stridigheter och antas vara döda.

Dom tror att det var en anti Vietnam organisation som gjorde detta för att stärka motståndet mot kriget.

God natt!

Kenny

Flamberad ananas

Hojt!

Det har varit fullt upp igen och vi har hunnit fira 4th of July med fyverkerier.

  

Vi åkte tillsammans med några bekanta till en high School i Scranton.

I helgen grillade vi kycklingspett och så hade vi en försöksomgång med flamberad ananas.Don't try this at home folks!Så här blev resultatet.

Inte så tokigt och det går ju alltid bra med glass till sånt.Om det är någon som vill prova så finns det mycket recept på internet.

Vi stekte skivorna i smör och sedan karamelliserade vi dom med brunsocker.

För flamberingen använde vi en Cognac.

Till glassen gjorde min fru hemmagjord chokladsås.

Det blev jättegott.

Fridens!

Kenny

Fat Bob

Hojt!
För ungefär en vecka sedan fick jag en inbjudan till Harley Davidson för att provköra en motorcykel och samtidigt få en gåva. Gåvan var en bok som firade Harley Davidson 100 år.

Det var egentligen en jobbarkompis som fått inbjudan men han hade redan en bok så jag fick åka istället.

Så idag åkte jag ner medans min fru var hon en bekant och gjorde gipsavgjutningar.

Kravet var att man skulle ha full riding gear och naturligtvis körkort.
 
När jag kom dit så verkade det först som att jag bara besvärade försäljaren. Dom frågade vill du bara ha boken eller vill du provköra å?

Såklart vill jag köra och jag skulle ju kunna ta boken nu och komma tillbaka en annan gång och provköra. Det ordnade sig ändå och jag fick provköra en Fat Bob.

 

Det här nog det dummaste jag har gjort på länge. När man får smak på något sånt här är det svårt att sluta. Den här hojen hade allt jag har saknat på Sportstern.

Så vad gör jag nu då? Montera turbo på min hoj kanske???

Nåväl, det är mycket pengar. 15.601 dollar för att vara exakt.

Fridens!

Kenny

RSS 2.0