Filmtajm :)

Hojt!

Lite film :)Frides!

Kenny

Ett besök på affären

Hojt!
Vi har besökt affären igen och på något förunderligt sätt så kan jag inte hålla mig från att inte dokumentera.

 Vanlig banan och mini banan

  Kaffekvarn och bönor

  Eller om man föredrar färdigmalet

 Kaffegrädde

 Kombinerad sked och sugrör

    Ost

  Ägg och smör

  Kakdeg på burk och glasstrutar

 Tillbehör till glassen

  Sommartillbehör

Fridens!

Kenny

Bröllopsdag

Hojt!

Jo man är ju en riktig Romeo ibland...

Men, "let the truth be told"

Vi firade dagen med att jag sov av och till efter nattarbetet och frampå dagen och sådär vid 15 tiden så masade jag min ur lusasken för att äta något.
När jag var hyffsat medveten om på vilken planet jag vaknat upp på så startade vi den silvriga Saaben och åkte först ner till Steamtown Mall i Scranton. Vi besökte en butik som säljer Playstation 3 prylar och så fick min fru besöka Victorias Secret och nosa. Hon har köpstopp eftersom hon har så mycket därifrån. :) Våran bröllopsdagsmiddag åt vi på restaurang. En varsin 6" macka "to go" på Subway utan dricka, vi hade ju vatten i bilen.

Sedan åkte vi ner till ett ställe i Dunmore där Gertrudehawk har fabriksförsäljning av lokaltillverkad choklad. Det är lite andra sortering och sånt som inte är i säsong nu.

   

Hela dagen slutade $17 fattigare och en macka och lite choklad rikare.

Vi kan fira vi :)

fridens!

Kenny


1 år som gifta idag!

Tänk att det redan har gått 1 helt år sen vi gifte oss. Tiden går så himla fort.

Idag när jag gick upp så hade Kenny varit till affären efter jobbet och handlat en blomma och ett kort. I kortet stog det så här:


"For My Loving Wife on our wedding anniversary"

"Somtimes we let affection go unspoken,
somtimes we let our thanks go unexpressed,
somtimes we can't find words to tell our feelings,
Especially towards those we love the best"


"I leave too many compliments unspoken,
too many of my thank-yous go unsaid,
Too many times the right words just escape me,
and I tend to hope you'll read my mind instead,
And I'm not sure I'll ever get much better
at saying all I ought to say to you,
But please belive, I always, always notice
how wonderful you are the whole year through.

I LOVE YOU

Kenny


-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Förstår ni att jag började grina när jag läste detta kort.
Jag är verkligen lyckligt lottad att ha Kenny som min man.Tack å hej!


/Alexandra

Påsk och skylt till hojen

Hojt!
Vi har haft det bra över påsken och det hela förlöpt lungt och kontrollerat med några enstaka middagar och lite godis. Det märks att man börjar bli gammal och inte orkar med så mycket längre :)

Vi gav oss ut i skogen och samlade kvistar till påskriset. Det finns ingen sån tradition här i USA och man får ju naturligtvis frågan, var kommer denna tradition ifrån? Det pinsamma är att man har ju inte riktigt koll. Vi svarade bara: Nä, man gör så...... (man måste ju klämma in lite svensk Robert Gustavsson humor i den amerikanska tillvaron) Jag skulle ju kunna forska om det men jag är för lat :)Igår åkte jag ner till Title & tag i Clarks Summit med motorcykeln för att transferera registreringsbeviset från state OHIO till PENNSYLVANIA och för att få en registreringsskylt. När man köper ett fordon i annan stat fungerar det ungefär som att importera. Här i staterna måste man åka ner och få en skylt efter varje fordonsköp och göra lite pappersarbete. Det är naturligtvis avgifter assosierade med detta. Sist men inte minst måste man betala försäljningsskatt på köpet och göra en besiktning. Besikniningen måste utföras inom 10 dagar och det gör man hos en auktoriserad verkstad. Har hört att det ska kosta $8. Det är inte så farligt iallafall.

 Bilden är ej komplett och det saknas en bokstav och en siffra.

Jag har åkt hoj två dagar i rad nu, tankat i mera 93 oktanig soppa (93 är hösta som går att få på macken :) ) och blåst ur allt gammalt vinter baggel ur motorn. Hon går bättre men det är något ändå. Det finns en plomberad justering på förgasaren som kanske behöver justeras något. Ska prova det lite senare efter jag har studerat ingreppet i detalj.

Sen så jobbar jag nätterna igen. Har varit en plågsam procedur den här gången. Har känt mig bakfull, spyfärdig och det har smakat eter i munnen. Inget vidare men och det blir lättare nu när jag vänt dygnet.

Iallafall så ska vi åka ner till gymet igen och blåsa ur kroppen igen. fick träningsverk efter förra passet och det har nästan försvunnigt nu.

Live to ride, ride to live ;)

Kenny

Harely

Hojt!
Idag rullade jag ut hojen och startade vidundret. Det är något som inte är riktigt riktigt. Jag tror det är den vaccumkontrollerade bränsleventilen som kärvar och hojen verkar inte få soppa. Tändningen verkar det inte vara något fel på.
Så jag tänkte köra tanken torr idag men den lilla mängd soppa jag hällde i förut efter jag rengjorde bensinfiltret räckte rysligt länge idag. Så jag får nog grisa på och tappa ur soppan igen.Enligt HD affären här nere på byn så kan dom där vaccumventilerna kärva och skapa förtret. Ett annat uttalande var ganska roligt och tyvärr passande. "en harely ska ha fri bärgning och ett par löparskor inkluderade i köpet"

Dom har ju lite kvalitetsproblem som det verkar. Inte vet jag om dom är värre än något annat.

Fridens!

Kenny

Träningscykel

Hojt!
När man använder  på gymet kan man skaffa ett användarkonto och se statistik över cyklade miles och tider. Man startar sitt konto när man sitter på cykeln och nu på morgonen så besökte jag mitt konto på nätet. Mina blygsamma prestationer är dessa:


Total distance:
Total calories:
Total time:
Total laps:

4.85 miles
161 calories
0d 0h 18m
2 laps

7.76 km på 18 minuter och 161 kalorier.

Naturligtvis så kostar ett fullvärdigt medlemskap nästan 10 dollar i månaden. Så det skippar jag.

Det känns ganska bra idag och det var behövligt med en omgång på gymet. Jag tror att vi besöker stället idag också så vi får det riktigt gjort. :)

Fridens!

Kenny

En lördag...

Hojt!
Idag har vi besökt North American Warhorse och kollat på motorcykelutrustningar, igen. Det är svårt att bestämma sig när man inte har några referenser om sånt här. Det blev inget iallafall.
Lunchen blev kinamat på köpcentrumet nere i Scranton. Där finns en butik som säljer lokaltillverkad choklad. Såhär i påsktider är det påsktema på allt, nästan...

   
 Peeps är tydligen tradition här och det är skumkycklingar.

Vi ska på påskmiddag imorgon och det kommer troligen att finnas Peeps.

  Verktyg och ett golfset.

Sen så åkte vi och tränade. Jag känner mig som en riktig soffpotatios och jag har aldrig varit tröttare. Det är verkligen dags att spöa på kroppen lite.
Dom har köpt nya cyklar på gymet och dom har en bildskärm och ett fungerade styre så man får styra själv.Tanken är nog att man ska bli peppad att köra om alla medcyklande på skärmen. Det fungerade på mig och jag var skapligt slut när jag hade cyklat klart. Det fanns ett spel också där man cyklade runt på ett område och fångade drakar och annat för att samla poäng. Ganska skoj. Ska försöka åka ner imorgon igen och spöa ur det sista, om vi har tur så kryper latmasken ur kroppen. :)

  Omklädningsrum och träningslokal

Vi har hittat motsvarigheten till fil. Tydligen så ska Butter milk vara något som liknar fil. Vi ska prova. Det tråkiga är att den yogurt som finns här är så sockrad.Sen så kan man handla mjölk eller mjölkchoklad, gallonförpackningar så det räcker ett tag.

 

Eller varför inte färdiga våfflor från Belgien eller kanelbullar utan glasyr.

 

Sov gott!

Kenny


Lake Scranton

Hojt!
Igår besökte vi Lake Scranton. Det är en högt belägen sjö som används för dricksvattnet i Scranton. Det är tillåtet att gå och springa men förbjudet att rasta djur, cykla osv.
Vädret var soligt men tyvärr så blåste det kallt. Vi var klädda som två eskimåer. När vi kom dit så var det några som joggade i shorts... Hm, amerikanarna är inte blyga för att använda shorts när det är kallt.

      

   
Det här är en vanlig syn i det amerikanska landskapet. Det verkar vara låg prioritet på skogsvård och man ska nog hålla sig från att investera i motorsågsbranchen.

  Jag såg en annorlunda gran. Barren var mjuka och kortväxta. Stammen såg ut som en stam på ett lövträd. Någon som vet var den här sorten kallas?

Fridens!

Kenny

En Cypriotisk Turk

Hojt!
Jag jobbade i helgen och vi ett tillfälle så stod jag och gaggade med en av operatörerna. Jag berättade om Turkiet och om vad som EU kräver av länderna som söker medlemskap. t.ex att EU ställer krav på rättsapparaten och att en av nyckelfrågorna var att turkarna skulle förena sig med cyprioterna på cypern. (dom invaderade cypern på 70 talet, vet inte riktigt historian i detalj) Ända sedan detta hände har det varit en 50 m död zon mellan området i norr som är invaderat och den södra delen som cyprioterna försvarar. Man får inte kalla det död zon utan det korrekta är "neutral zon"
Grejen var att jag tänkte att jag skulle illustrera detta och ritade snabbt öns form på ett papper. När jag hade ritat klart och tittade ner på papparet såg jag att det jag ritat hade formen av ett manligt könsorgan.
Operatören harklade sig och frågade: är det testiklarna eller penisen som turkarna invaderat?

Ja, det blir ju inte alltid som man tänkt sig....

Kenny

Steamtown # 2

Hojt!
Vi gjorde en andra tripp till steamtown området och kollade in mera lok. Det var lite tajt med tid så vi sprang egenom utställningen och hade tyvärr inte tid att se dom filmer som visades. Iallafall, så här såg det ut :)

 Steamtown
       Bangård
      
  Postvagn
     Tåg som är under reparation

Det var det....

Kenny

Steamtown

Hojt!
Idag besökte vi Steamtown Historical site. Vi besökte museumet där dom visar det lokomotiva arvet och det är lite ur historian om hur Scranton fick namnet Electric City. 1863 gjordes dom första testerna med elektrisitet som kraftkälla och 1870 fanns en fungerade spårvagnslinje som användes av pendlare i Scranton området och staden fick namnet: Electric City. Epoken slutade 1954 och hade då fram till det datumet successivt ersatts av bussar.

  

Det var gruvan som var motorn i regionen och det välstånd som så småningom bredde ut sig bland folket gjorde detta möjligt. Dom förbättrade kommunikationerna utvecklade bygden och underlättade markant eftersom arbetarna inte behövde bo i direkt anslutning till arbetsplatsen.

Utanför fanns det några ånglok och en viss Union Pacific var det största jag har sett...

  

Vilka hjul!

Dom "morderna" fraktloken som stod brevid tågstationen pustade ut härliga dieselavgaser. Det spelar ingen roll hur vi håller på och tramsar med miljöbilar. Deras lok kompenserar för det med tomgångskörning.

 

Sen bar det av till Lackawana State Park. Vi strosade runt deras campingområde och sparakde i löven. Tydligen skall det finns skunk i skogen så man får passa sig. Skulle men få det på sig så är det bara att kasta kläderna. Får man det på bilen har jag hört att man ska tvätta med tomatjuice.

   

Det var rejält med bult i dom takstolarna.


 Smokey the bear.

Bulta på!

Kenny

Ismaskin

Hojt!
Nu har det inte blivit så mycket på ett tag, igen. Vi har haft fullt upp med att åka runt, vi besökte en motorcykel affär och spanade in all tillgänglig kringutrustning. Det är på den här marknaden dom tjänar in sina pengar verkar det som.
För övrigt så rumlar vi på, allt är väl som vanligt. Jobbet flyter på och det blir lite lättare för varje dag med engelskan, fast det är ju en himla rallarengelska man har och det är frustrerande att ibland inte kunna uttrycka sig så som man önskar.
Ikväll ska vi på middag och som gåva har vi klippt ihop en film av det vi har filmat från ett födelsedagskalas förra veckan. Vi får se hur det blir. Ett minne iallafall.Det här är en bild jag har glömt att publicera. Den stod i garaget på Manhattan där vi parkerade våran bil. Inte så tokigt.

  

Vi har haft driftstopp i frysen och jag avlägsnade lite is. Efter detta blev det fart i ismaskinen.En lite skum grej som dom har för sig på den här sidan är att äta "Peanut butter Banana". Man smetar in bananen med jordnötsmör. Nja, jag vet inte ja....

Over and out!

Kenny

Filmtajm!

Hojt!

En film...Det låter lite bättre nu :)


Fridens!

Kenny 

Screaming eagle

Hojt!
Idag monterade jag nya tillbehör på hojen. Det bestod av nya munstycken till förgasaren, screaming eagle luftrenare och nya RUSH avgaspipor. Det hela skulle ge 20 hästar mer och kallas i folkmun att betala sin HD skatt. Det hela kommer av att Pennsylvania har avgasrestriktioner och hojarna är strypta från fabrik för att klara avgaskraven. Vid besiktning så kontrolleras bara avdunstning vid tanklocket så våra modifieringar slinker igenom kontrollen. SÅ dom delar man köper räknas som "skatt".

Förgasaren hade fel munstycken och hade för fet blandning. Det var kanske det som sotade ner stiften så. En annan möjlighet var att chokemekanismen i förgasaren hade hakat upp sig. Dom som hade hojen tidigare hade gjort konstiga modifieringar och till och med uteslutit balanskretsen på avgassidan och tydligen föredragit högt ljud då det bara var raka rör.
Så nu är allting balanserat med munstycken, luftrenare och pipor. Den lät fint och nu känns det bra!

 Raka rör     


Ride on!

Kenny

Besök i Easton

Hojt!
Idag efter jobbet så åkte vi (min fru, jag och min mor som är på besök) till en stad som heter Easton, efter en och en halv timmars körning var vi framme vid den restaurang som vi hade bestämt träff med en avlägsen släktning som mor har haft kontakt med en längre tid via e-brev. Herrn var släkt med min morfar i 5 generationen.
Restaurangen hade utsökt mat och priset var därefter....

Easton, Allentown och Bethlehem är städer i regionen Northhampton County och ligger geografiskt mellan New York och Philadelphia. Dom har ett förflutet i tillverkningsindustrin och Binney & Smith i Easton har berömd leksaks och krit tillverkning "Crayola". 1999 hamnade företaget på den berömda "National Hall Toy of Fame".
Varje år produceras 3 bilioner kritor.

The colors in the 8, 16, and 24 packs. 

Crayola är ett registrerat varumärke och är en variant på det engelska ordet crayons som är krita.

Ha de!

Kenny

Custom Chopper

Hojt!
Igår modifierade vi en av cyklarna som står i garaget. Hojen tillhör en jobbarkompis som vi förvarar. Han har köpt lite delar och igår bytte vi ut bakstötdämparna, triangelstagen som håller framgaffeln, framgaffel, hasighetsmätare, framlykta och lite annat. Det gjorde lite skillnad. Det är några modifieringar kvar att göra med delar som inte riktigt passade och lite kabeldragning. Hi hi. Det är roligt det här :)

     

Tyvärr så har vi inga "förebilder"

Fridens!

Kenny

RSS 2.0