Jag klarade det!!!

Jippieeeeee!

Jag klarade uppskrivningen. Så nu är det bara uppkörningen kvar. Verkar som att alla får göra fickparkering på uppkörningen, så det är väl det jag måste träna på. Annars så borde det inte vara några problem tror jag.

Imorgon klockan 8 AM (morgon för de som inte vet) så kommer flyttgubbarna. Och så har vi även beställt internet och kabel TV, och då ska det komma en gubbe å installera det också mellan klockan 8-12 oxå. Så det blir fullt hus, och säkert en massa babblade på engelska... *skojj*


Idag har jag planterat lite blommor i krukor som jag ska ha ute. Men först innan de ställs ut så måste vi borra upp dräneringshålen som finns (så att de inte drunknar om de blir stående ute i regnet...). Och så har vi börjat sätta ut lite lyktor som ska lysa upp uppfarten åt oss *mys pys*. Hann inte göra klart idag för det började spöregna.


Sitter här och väntar på att riset till Kennys matlåda ska koka klart, sen är det dags för sängen (eller rättare sagt -luftmadrassen!)!


Go' natt


//Alexandra

Nytt telefonnummer

Nu har vi skaffat ett nytt svenskt telefonnummer genom Skype. Så för den som vill ha det så går det bra att höra av sig till oss.

Det blev ingen uppskrivning i går, för de hade hunnit stänga innan Kenny kom hem med bilen. Men idag har de öppet hela dagen, så jag får hoppas att det går bra idag då.


Imorgon kommer våra möbler, samt våra nya gäster från Sverige. *jippieee*  Ska bli så skönt att äntligen få sina egna saker. Och att få besök är inte så tokigt det heller :P



Ett antal gånger så har vi hittat tvestjärtar här hemma. Och för mig som HATAR allt vad småkryp heter så kände jag mig inte trygg här hemma. Så igår åkte vi till Walmart och köpte nåt medel som man sprutar både inne och ute för att förhindra att dom rackarna kommer in. Så när vi kom hem så var jag igång med sprutandet. Började nere i källaren där jag hittade 2 tvestjärtar, och även en MASSA spindlar och annat äckel. Så jag sprutade på som tusan, även i garaget. Har inte sprutat överallt inne än, men mamma tyckte att jag borde kanske göra det för säkerhets skull. Och så är det bra att göra det nu innan alla möbler kommer.
imorse när vi gick upp så hittade vi faktiskt ingen tvestjärt!  *skööönt* 
Men eftersom de trivs där det är fuktigt så ska vi nog köpa några torrbollar och ställa ut. -För säkerhets skull!

Snart så ska jag åka iväg till lägenheten och hämta de allra sista sakerna, och även köra ett par tvättmaskiner. Skönt att ha allt fixat tills imorgon då det blir en fullspeckad dag.

För den som vill ringa oss gratis genom datorn så kan man göra det om man har Skype installerat på datorn. Annars så har vi ju mobilerna,
och nu även vårat nya svenska nummer.



Nä hörre ni, nu lär jag göra lite nytta.

Ha de'

//Alexandra

Uppskrivning och mera besök!

Hej!
Det var tungt att köra våra förra besökare till flygplatsen. Säg den lycka som varar...
På torsdag kommer det mera besök från Sverige och det ser vi fram emot.
Dom kommer samma dag som våra möbler och det blir kaos den dagen så jag hoppas dom har kunnat sova lite på planet. Jag kommer åka iväg efter lunch ner till Newark och Alexandra stannar hemma och styr och ställer när lasset kommer.
Vi håller på att försöka reda ut försäkringsbiten för huset och bilen nu. När man köper bil så bestämmer man sig först för vilkem bil man vill ha, får ett bin nummer av försäljaren, tar med sig det till försäkringsbolaget och får en försäkring, åker tillbaka till handlarn och köper bilen. Kör hem med en försäkrad bil.
Bilförsäkringen kan bli hur dyr som helst. Problemet ligger i att om man inte har ett amerikanskt körkort så är det få bolag som accepterar dig som kund och dom som gör det tar betalt så man kvider.
Försäkringsbolag finns det hur många som helst av så det är säkert en bra branch för att tjäna pengar.
Husförsäkringen verkar hamna på en nivå som liknar sverige.
Imorgon ska vi åka ner till "vägverket" för Alexandra ska skriva upp.

Smaskeli smask!

Kenny

Transylvanskt körkort och hus!

Tjo!

Det var ett tag sedan vi uppdaterade bloggen men det har varit mycket nu. Jag klarade uppkörningen och fick mitt körkort. Uppkörningen var ganska odramatisk men jag var nervös som tusan. Kanske för att det var så lätt så att kugga sig skulle vara riktigt förnedrande. Jag fick starta från kant och åka runt kvarteret, göra en fickparkering som var den sämsta genom tiderna. Sen var det klart. Säkerhetskontrollen gjorde uppkörningskontrollanten.

Vi har flyttat in i huset idag, officiellt iaf och vi har köpt köksbord på IKEA och vitvaror på rea. Kylen är en rackare med ismaskin och vattenfilter. Vi tänkte att det skulle vara fint att kunna dricka kranvattnet och slippa köpa hela tiden och bära hem. isbitar är ju kul å, har blivit lite mer is nu än vanligt kan jag säga.

Huset är trevligt och vi kommer att trivas bra tror jag. Våra prylar kommer på torsdag.

   

Grillen är ihopmonterad och premiärturen gick igår och det var gott. Min fru gjorde sås och jag brände vid köttet. Till detta gjorde vi hasselbackspotatis. Efterrätten blev amerikansk glass i stora lass.

Om ni inte är så känsliga och tittar noga på bilden med grillen så syns det nog att jag har blivit lite pösigare sen vi hamnade på den här sidan atlanten.

Enjoy!

Kenny

Falls

Idag besökte vi Ricketts Glen State Park. Den ligger en bit ifrån Wilkes Barre och det var en trevlig upplevelse. Till skillnad från New York så var det här gratis. Parken har 20-30 vattenfall som ligger efter varann efter två vandringsleder. Det högsta fallet är 94 fot och dom andra ligger i registret 10-50 fot.



Bitvis så var det brant stigning men man går på ganska preparerade vandringsleder så det var bra.
Efter parkbesöket åkte vi mot Wilkes Barre och smaskade på Wendys. Där är det faktiskt ganska bra krubb och det är bra priser.
I Wilkes Barre besökte vi Top Of The Slope. Det är en butik som liknar Naturkompaniet och där köpte jag klätterkarbiner och det är till halva priset jämfört med Sverige! Han tipsade och klättring i området och tydligen så ligger det enormt bra klättring bara 2,5 timmar härifrån.
Det tokiga är att det inte finns bultar så man säkrar på traditionellt sätt och det är inget jag klarar av än. Klippan ska vara i världsklass i perfekt skick. Vit fin sten, inga lösa block och enormt många leder.  

Fridens! 

Kenny

Manhattan!

Vi åkte tidigt på morgonen mot Newark international Airport för att hämta Jonas & Sara kl:09.30. Det var tur att vi köpte en gps, det hjälpte oss otroligt att hitta rätt direkt. Från Newark fortsatte vi mot Manhattan via New Jersey och the Holland Tunnel som går under Hudson floden som går mellan New Jersey och Manhattan.

Ute på Manhattan åkte vi West Street söderut förbi Ground Zero mot Battery Park som färjorna mot Frihetsgudinnan utgår ifrån.

 

Vi hittade parkering i ett litet parkeringshus, kostade 33 dollar för en dag.
Lunchen köpte vi i en butik där man kunde plocka en matdosa ur en buffé, det var bra grejer men det kostade. Matdosa till mig och Alexandra tog en hamburgade med strips och en varsin dricka kostade 31 dollar.
Vi köpte biljetter till en färjetur som gick en rundtur på 50 minuter runt Brooklyn Bridge och liberty Island där frihetsgudinnan står. Ytterligare 28 dollar med avdrag för rabatt.
En guide berättade om omgivningarna, historien och indianerna som levde och ?ägde? Manhattan och dom bytte sin del av Manhattan mot vapen för ett värde av 24 dollar till Holländare som huserade i området. Holländrare byggde en mur som delade av sin södra udde, den muren har sedan gett namn till en känd gata,
Wall street. Nu vet ni det!

     

Efter färjetrippen strosade vi runt i Battery Park en stund och sedan köpte vi tunnelbanebiljetter och åkte upp mot central park.Glassen var god, kostade 3 dollar per styck. Allting kostar ganska mycket här.
Det billigaste var tunnelbanan, 2 dollar per person och resa.

   

Det blev inte så mycket gjort i Central park så vi åkte ner mot Battery Park igen.
NU blev det lite fel så istället för att komma ner till Manhattans södra udde så kom vi ut mot Brooklyn. Aj aj, inte bra att hoppa på fel tåg. Det blev halvvägs ut till Brooklyn innan vi lyckades byta riktning.

    

Tunnelbanan måste vara byggt på 30-40 talet. Nitade balkar höll taket uppe och det var trångt och lågt i tak. Det kan inte vara roligt under rusningstrafik. Perrongen var smal och på vissa ställen var man tvungen att går runt trappor på ett gulmarkerat område för att komma vidare. Det gulmarkerade området är markeringen man inte får stå vid eller inte borde iaf eftersom det är så nära kanten till spåret. Jag tog bilder och efter ett tag blev jag stoppad av en tunnelbaneanställd som informerade att det inte var tillåtet att fotografera i tunnelbanan eftersom det kunde vara terroristplanering.
På tunnelbanan mot Brooklyn så sjöng ett gäng gubbar ackapella i tunnelbanevagnen. Dom ville naturligtvis att man skulle ge dom dricks och köpa deras skiva.När vi hade hittat tillbaka till Battery Park var vi nöjda och det började bli dags att åka hem.
Trafiken var lugn och den enda trafikstockningen var vid Holland tunnel där fyra filer gick ihop till två.
Trafikpolisen var på plats och dirigerade och det flöt faktiskt på ganska bra. 
Vi har haft tur med trafik och köer och jag tror att Söndag är en bra dag att besöka New York även framöver. 

Fridens! 

Kenny

Garage sale

Igår var vi på garage sale i Clarks Summit. Det var ungefär som på loppis. Vi köpte lördagstidningen och längst bak så var alla annonser och vi ringade in några som verkade bra och så åkte vi dit.
Vissa prylar var helt kassa men vi hittade en del bra å. Vi köpte en barnvagn, barnsäng och en barnstol för matbord. 50 dollar för allt. 
Vi kommer att få besök av familjer med småbarn så vi tänkte att vi skulle underlätta det lite för dom när dom kommer. Efter det så åkte vi till Dickson City och köpte en gps för bilen. Berättar gatunamn och allt, skulle göra det iaf. Det där med gatunamn har inte funkat hittills. Ska greja lite mer med eländet, det är säkert någon inställning. 
Imorgon åker vi till New York. Det blir skoj! Ska hämta Jonas & Sara på flygplatsen och sen åker vi in till Manhattan. Jag tror att vi kommer att hälsa på frihetsgudinnan. Se hur hon har det. Efter 11/9 så får man inte gå upp utan man får nöja sig med att vimsa runt på ön men det är väl inte så tokigt.

Fridens!

Kenny

Sometimes I feel lika a nut, sometimes I don't.

På 50 talet här I USA så fanns det en chokladtillverkare (finns än idag) som gjorde chokladgodis ungefär som snickers.
Dom hade två storsäljare, den ena en mandelgodis med chokladöverdrag och en annan som var utformad på samma sätt men innehöll nötter.
Reklamen var: Sometimes I feel lika a nut, sometimes I don?t. När man var sugen på nöten åt man den med nötter (sometimes I feel lika a nut) och om man inte var sugen på nötter så åt man den andra (sometimes I don?t)

 Den där reklamen står sig tydligen än idag!

Fridens!

Kenny


Kalibreringsvätska

Igår bowlade vi nere i Scranton. Det var med några svenskar och några amerikaner. Vi spelade 2 serier och mina första kast var bland dom sämsta någonsin. Efter ett tag när jag hade konsumerat lite kalibreringsvätska för gyrot så gick det till sig och det blev några strikes.
Här kan man köpa tillbringare med dryck och så delar man. Vi delade på tre tillbringare som jag tror var på vardera 3 gallon. Vätskan var lokalproducerad och smakade faktiskt skapligt, ungefär som i Sverige.
Alexandra drack Coke..

Rökning är tillåten i många lokaler och även på bowlingen men det blev aldrig tungt att andas eller så. Just nu sitter vi i baksätet bakom tonade rutor på Jeepen och tjyvsurfar på en trådlös uppkoppling till en restaurang.

Det börjar bli lite drygt att hålla på så här.

Det luktar grillat från restaurangen, det får mig att tänka på min ungdom då jag var på Storsjöyran i min hemstad. 

Ha de! 

Kenny

Hej Alla glada.

Igår fick vi våra Social Security kort. Liten papperslapp som tydligen är såå himla viktig. Jaja, nu har vi dom iaf. Och så har jag fått ett brev från Sandvik där de säger att jag är fru till Kenny och att han jobbar på Sandvik. Måste ju ha det där brevet för att kunna ta körkort. Så det blir nog en resa till körkortsverket inom några dagar så att jag får skriva upp. Alla som kommer hit och ska gå igenom allt det här behandlas lite olika av dom olika myndigheterna. Vissa fruar får inte SSN, men jag fick! Men istället så fick vi bakläxa på dokumentet från Sandvik för att kunna skriva upp.

 
 

En uppmaning till alla som har tänkt att komma på besök:

Börja gärna fundera på när ni vill komma och meddela oss. Och om det funkar för oss så är det bra att boka också. För det är inte så lätt för andra att boka när andra bara kanske ska komma samma datum.

För er som undrar så har vi inget besök inbokat 8/8-9/9 och sen ca från v 42 och framåt. Så snälla bestäm er och boka om ni har tänkt att komma! Blir mycket lättare både för oss och er!


Tack på förhand!



Alexandra


Three men, a baby and a healthy horse....

Three men, a baby and a healthy horse

Imorse gaggades det friskt vid överlämningen och nattkollegan var på mycket gott humör. Han hade stött på trubbel och det var jobbigt och otäckt att rätta till felet.
Det som behövdes för att klara uppgiften var: Three men, a baby and a healthy horse.
Det var kul, sen diskuterade vi hur jag kunde ha så fina matdosor med mig hela tiden. Deras förklaring var att jag drev upp min fru på mornarna så hon gjorde mat. Detta för att jag inte gillade gårdagens mat, inte färsk med avslagna smaker.
Två gånger han min fru hämtat mig på jobbet vid 22 tiden och jag har aldrig lyckats komma ut i tid. Dom hade sett det och det betyder naturligtvis att jag driver upp henne tidigt och hon får stanna uppe sent.

Vilket monster jag är.....


Vi forskar runt angående utilities nu, utilities är gas, vatten, el och sånt. Verkar vara ungefär som i Sverige, det tråkiga är att vi får säkert betala en avgift för att vi inte har någon kreditvärdighet här ännu. Efter ett år får vi tillbaka pengarna, har hört att det kan vara ganska mycket pengar.
 


Fridens!

Kenny


1000 timmar övertid?

Tjo! 
Värmen är nästan jobbig nu, det är över 90 F. Värst är det på dagarna när man ska jobba.
Så i helgen så lackade svetten och jag hade grafitfett upp till armhålorna när jag gick mot omklädningsrummen vid dagen slut, det blev totalt 20 timmar övertid. 

I USA så jobbar man mycket övertid. Jag tyckte att jag hade ett skapligt rekord med drygt 400 timmar på 10 månader. I helgen då jag tampades med problemen hade jag sällskap av en som jobbar som operatör och hans övertidsrekord var 1000 timmar!
Mm, ni läste rätt. Hans normala arbetsår är 2800-3000 timmar.

Tänk att varje år göra alla dessa timmar?.. Har haft en del andra diskussioner och en annan operatör som är nyanställd sedan januari hade haft det lite tufft ett tag. Han hade problem att få jobb, han sökte hela tiden och hade 50 ansökningar ute. Under tiden som han sökte så hade han ingen sjukförsäkring åt sig, sin fru eller deras barn. Det var tufft sa han. Så till slut fick han jobb på ett lager och efter 2 år så kände han på sig att det var nåt skumt på gång. Han sökte vidare och blev antagen till intervju där han jobbar idag. Klarade testen och blev anställd. Kort efter det sparkades 350 personer från hans gamla jobb.
Dom som sparkades först hade någon typ av anmärkning, sen ankomst, inte dykt upp osv. Det verkar vara vanligt för en del att inte dyka upp på jobbet. Jag vet inte direkt anledningen vid dessa tillfällen och jag har inte frågat heller men dom har tydligen inte dykt upp?
Han tackade vår skapare för det och att han hade klarat testet. Han hade tydligen haft problem med tester och förut och dom hade varit på tid och det hade gått åt skogen. Tydligen så är det vanligt med tester vid intervjuerna här i USA, testerna är frågor som det finns färdiga svar till och man ska välja det svar som känns bäst till den situationen. Har man svarat vad företaget vill höra så har man klarat testet och då är man anställd, ungefär så i alla fall.

Om man skulle bli arbetslös så finns det en arbetslöshetskassa här. Man betalar in som vanligt och blir man utan jobb så kan man få en viss procent av sin lön räknat på sitt bästa kvartal under ett år. Det är knapert att leva på men man är inte helt utelämnad.Jag trodde inte det fanns något sådant men tydligen då så finns det. 

Fridens!

Kenny

Besök hos frisören

Hojt! 
Igår så besökte vi en frisör för jag började få en enormt lurvigt utseende. Det ligger i dom äldre delarna av Clarks Summit och det var en dam på 26 år utan sjukförsäkring som var frisörska. 

Det kostade 17 dollar och så gav jag 3 dollar i dricks. 140 kr är ju inte så farligt för en klippning. 

Hon var missnöjd med Bush som bara klantade till det och tyckte att USA var ett land i dåligt skick nu när dom var i krig. Hon trodde att hela världen måste skratta åt oss bara för den där Bush. Hon beskrev amerikanarna som okulturella utan hyfs och var rädda för att prova nya saker.
Det som gällde var hamburgare och varmkorv som hon sa det. Hon hade inte haft sjukförsäkrning sedan hon var 18 och om hon blev sjuk så var hon tvungen och fixa det.
Jag frågade vad som skulle hända om hon behövde en operation, hon svarade: betala kontant och det som fattas kommer dom att jaga mig hela livet för att inkassera.  

Det har ju sina sidor med ett sånt här sjuksystem.

Ha de!

Kenny

Happy 4th of July!

Happy 4th of July!

 

Idag är det independence day och jag är ledig från jobbet. Här i USA så är man ledig från jobbet även fast dom har 24/7 produktion. Lite annat jämfört med Sverige då man jobbar alla helgdagar vid kontinuerlig drift.

Skifttillägget på jobbet är sämre än i Sverige.

Det har varit ljudliga diskussioner om huruvida vi ska lösa bemanningen framöver och vi kommer att ha några möten och försöka reda ut detta. Alternativet om vi inte kan lösa bemanningen är att dom kommer att tvinga oss att gå upp på 12 timmarsskift och det är det ingen i gruppen som egentligen vill.

 

Igår hade jag med mig kakor till jobbet som Alexandra hade bakat, hon sa att jag var tvungen att dela med mig så jag gjorde väl det då. Alla som smakade tyckte att det var gott. Pärlsocker finns inte i USA, vi har aldrig sett det i alla fall. Vi köpte vårat socker på IKEA i Philadelphia. Jag försökte beskriva vad det var och enligt min fru så heter det Pearl sugar. Se vad lätt det var! Vi är bjudna hem till några på mat nu och det ser vi fram emot. Jag skulle tro att vi kommer ta med oss lite hembakta kakor och sånt. 

 

Vi har regn nu, helgen och början på denna vecka har varit lite svalare. Varmare luft är på väg in och det väntas åska.

 

I morse på tv?n så grillade en kock stek och visade ett trick man kan använda för att avgöra hur steken är utan att behöva skära i den. Man ska tydligen jämföra med sin handflata, om steken känns som en slapp tummuskel är den blodig, en spänd är medium och är det som vid knogen så är det well done.

 

Jag har intervjuat kollegor om hur det är i New York och det som alla säger är att det astronomiskt dyrt. Man kan tydligen få en bussresa för 25 dollar och då åker man 07.30 från Dickson City och dom lämnar av passagerarna nere på Manhattan och sen hämtar dom upp oss på samma plats och vi kommer hem vid 22-23.00.

 

OM man vill så kan man åka bil ner själv, detta kan bli kostsamt, parkeringen kostar 10 dollar i timmen. Sen tillkommer alla andra prylar. Att äta en pizza kan kosta 22 dollar, här i Clarks Summit kan man få en för 5 dollar. Handla andra saker följer den här kostnadsbilden osv.

 

Att bo på Manhattan är också kostsamt, en enrummare med kokvrå kastar 4000 dollar i månaden ?.

 

Att jobba på Mc Donalds kan vara tufft och här i Clarks Summit har man en timlön på 5 dollar, i New York är betalningen 12 dollar. Svårt att bo nära jobbet med den lönen och dom hyrorna.

 

På 70 och 80-talet var New York riktigt vidrigt med kriminalitet och slum. Det sägs att om du skulle tappa plånboken skulle den aldrig träffa trottoaren? Nu har det hänt mycket och det ska vara mycket bättre. En högre polisnärvaro och mycket har rensats upp efter 11 september.

Man ska fortfarande vara försiktig och det är inte bra att skylta med att man är turist.

 

Fridens!

 

Kenny


Inlägg




Detta inlägg ersätter ett annat inlägg.





Lite Mad humor för er alla som saknar tidningen....

Amish people

Hej

 

En vecka till har gått, eftersom våra Social Security Cards inte har dykt upp än så har vi efter mycket krånglande och letande åkt ner igen till kontoret i Scranton och fyllt i formulären igen och förhoppningsvis så dyker våra nya kort upp snart.

Jag har gjort teori provet för mitt amerikanska körkort. Våra källor har sagt att det inte var någon idé att åka ner till ?vägverket? för att vi inte hade fått våra Social Security Cards.

 

Vi åkte ner ändå, vi hade tur och det enda som dom klagade på var ett dokument som saknades för Alexandra som sa att hon var här som medföljande till mig. Vi har ett papper från Social Security där våra SS-nummer står men det står också att det inte gäller som det riktiga korten osv. Hon accepterade våra dokument och det där Social Security kortet verkade inte vara så viktigt ändå? Det beror nog lite på vem man stöter på. Det finns en individ där nere som heter Mike och har är ökänd för sitt oförskämda sätt och ovilja. Har han vaknat på fel sida och ena hörnet på ett intyg är vikt åt fel håll så är det bara att vända och åka hem. Vi hade tur och fick prata med en dam. Mike jobbade (tror det var han) och vi satt och bet på nagelbanden när Mike och damen ropade upp varannan efter ett könummersystem.

När hon hade godkänt mig för att ta teoriprovet fick jag först titta in i en apparat för syntestet. Grunkan hade formen av ett Cornflakes paket och man tittade in i botten och läste tre fält med siffror. Teoriprovet var frågor som man gjorde vid en pekskärm och för att få godkänt resultat skulle man ha 15 rätt av 18 frågor. Bara ett av fyra alternativ var rätt. Om man var osäker på en fråga kunde man hoppa över den och då skulle man få den på slutet för att kunna skrapa ihop till sina 15 poäng.

Det gick vägen och då gick man tillbaka till handläggaren som skrev ut ett learner´s Permit, det kostade 20 dollar och 50cents. När man har sitt learner´s Permit så ska man övningsköra 50 timmar och sen får man boka tid på www.state.pa.us och köra upp. Jag ska boka tid nu så fort jag kan eftersom jag redan har mina 50 timmar.

 

Efter provet åkte vi norrut på innerstate 81 till Binghamton. Det stod att det var 56 miles. Vårat mål var en Volvohandlare men vi hade inte gjort något bra förarbete så vi hittade aldrig stället. Binghamton ligger i delstaten New York och när vi åkte över statgränsen svängde vi in på turistinformationen.

     

Väl inne så möttes vi av en folksamling som kändes lite speciell. Det var som att vi förflyttades till lilla huset på prärien eller nåt. Det var mycket intressant! Det verkade vara Amish-people. Damerna var klädda i mörkblå klänning och ljust, nästan genomskinlig mössa/huckle, jag antar att det var sommarmodellen och herrarna hade mörka byxor, skjorta och vita hängslen. Hängslena var den hedliga westernmodellen som passade med knappar som var fastsydda i byxlinningen. Skorna verkade vara i nyare stil men mörka och diskreta. Damerna hade uppsatt hår och herrarna var klippta i pott frisyr. En del verkade använda en kastrull som kant att klippa mot. Det hade varit skoj att besöka ett sånt sällskap och få berättat vad dom har för syn på livet och allt som händer.

 

På väg mot vårat mål svängde vi in på ett ställe och där hittade vi en mack som verkade använda pumpar från 50-talet. Det fanns gamla skyltar, bilar och annat fint.

 

  

Vi åt lunch på Pondarosa Steakhouse i närheten av Binghamton och det var naturligtvis en buffé, jag åt något som liknade hamburgertallrik och från buffén, Alexandra åt bara från buffen eftersom hon har varit lite konstig i magen så ville hon vara lite försiktig. Det hade räckt att bara äta ut buffen för mig å?..

 

Det är inte så dyrt att smaska ute här. Det kostade 21 dollar + dricks och då kan man äta hur mycket man vill ur buffen. Buffen innehåller alla möjliga grönsaker, frukter, tacos, köttfärslimpa, pasta, potatismos, soppor, kycklingvingar/klubbor, makaroni and cheese som är makaroner i ostsås och lite till. Sen är det naturligtvis efterrätt, mjukglass med alla möjliga tillbehör, kakor, tårta, citronpaj, morotskaka, Brownie och kaffe. Faktiskt riktigt gott. Kaffet är lite för svagt för mig men det går. Det går att hitta bra kaffe men då ska man åka till ställen som inriktar sig på sånt.

 

Efter vi hade vimsat runt ett tag gav vi upp för att åka en alternativ väg hem. Vi tog väg 26 söderut och det var en väg som slingrade sig genom landskapet.

 

Väl hemma så åkte vi runt och tittade efter grill, vi köpte på en affär som heter Lowe´s, grill i rostfritt med 5 brännare, 4 i grillen + 1 på sidan om man vill koka vatten eller nåt ute vid grillen. Grillöverdrag och gastub. Det går att köpa reservdelar till den så vi ska göra det innan vi åker hem.

 

Egentligen hade vi tänkt åka till en marknad och se på fyrverkerier och äta kvällsmat men vi hann inte med det. Vet inte riktigt vad det var för tillställning men det var intill en middle school och man skulle kunna köpa mat där och sitta i gräset och smaska. Vid mörkrets infall skulle det vara fyrverkerier.

 

Jag har känt lite hemlängtan nu, det är inte så farligt men det är vissa saker som jag saknar. Så, ibland känns det lite jobbigt. Det kanske beror på att vi kommer att få besök snart, Jonas och Sara är på västkusten nu och efter det ska dom komma till oss. Det blir roligt!

 Drive until it smokes and back again! Kenny   

RSS 2.0