New York

Tjo!
Nu har vi besökt New York igen och den här gången så besökte vi lite nya saker och lite sånt som vi redan sett. Istället för att njuta av komforten i Saaben köpte vi biljetter till en bussresa och det var en stötig upplevelse.
Vi hade sällskap av ett gäng tjejer som skulle ner till en butik som hette American Girl. Jag ville att dom skulle visa Die Hard eller nåt sånt på dvd'n men jag sa inget, jag skulle blivit nerröstad.
Bussen stannade vid Broadway och 50th street. Det finns ju en del och se på Manhattan. :)

 Late Show med David Letterman
  Radio City music hall

 
Deras julpynt är helt klart överlägset, Jag ska nog köpa ett par och rulla in i vardagsrummet till nästa jul. :)

 Mamma Mia går på Broadway

    

  Någon släppte ut papperslappar ut genom ett fönster högt upp....

  
Dr Mugg på engelska, det kan vara svårt att få tag i en toalett. Ett toapappersföretag har fria toaletter. Man får prova deras produkt...

   Toys R Us vid Times Square...
Dom har ett pariserhjul som är tre våningar högt inne i affären och en T-Rex som morrar åt en :)

Våran lunch åt vi vid en chinabuffet och där provade vi grodlår, bläckfisk, musslor och andra skumma saker som var oidentifierbara med en underlig smak. :)

    
Mahattan har den omtalade och gigantiska Macy's. Butiken är nio våningar hög. Dom har kvar rulltrappor i trä och trägolv från när dom byggde huset. Rulltrapporna hade en mysigt mjukt klickande ljud av träet och verkade vara i bra skick.

 Empire state building

 
Överallt på byggnaderna ser man såna här "tunnor". Undra vad det är för något. Vatten till sprinkler system?

  

I Amerikanska städer är det vanligt med något som ser ut som glömda hus. I vissa fönster ser det ut som det finns belysning. Så det kanske bor nån där, eller har kontor. Men det ser ju helt förfallet ut. Det här att man inte tar hand om fastigheter finns ju i Sverige också men i USA är det extremt.

 Flatrion Building (Flatrion=strykjärn). Då den byggdes 1902 var den en enorm byggnad och byggd på en triangulär tomt, därav dess form. Den är numera kulturminnesmärkt.


Vid tunnelbanestationen Times Square ser man alltid en skara musiker som spelar på hinkar och rörbitar. Vi har sett det varenda gång vi varit där. Det är inte tillåtet men polisen ser genom fingrarna och ber dom avlägsna sig när dom väsnats för länge. Det är bra drag :)

   
Ground Zero.. Förberedelserna för att bygga FreedomTower pågår för fullt.

 
Runt Wall Street blir allting städat och man behöver inte känna sig osäker. Fiken och matställerna har börskurserna på väggarna och polisnärvaron är hög.

 Och så hittade vi lite Nitrogen fastkedjad vid en stolpe.

  

Så ser New Jersey och frihetsgudinnan ut vid solnedgång.

   

Times Square/ Brodway by night.

Imorgon ska vi besöka ett annat ställe. Berättar mer imorgon ;)

God natt!

Kenny

En skara svikande läsare har hittat tillbaka till vårat "space"

Tjo!
Jag har med sorgsna ögon bevittnat ett fallade intresse för våran blogg. Så idag när jag kollade upp statistiken ser det ut som något har hänt och vi kan skönja en förändring och en stadigt uppgående trend.

Det är roligt! Imorgon ska vi åka till New York och spana in Manhattan, igen.

Det är som ett zoo där nere. Men det passar ju mig perfekt! :)

Så jag lovar inget men jag hoppas kunna publicera något snart igen!

Fridens!

Kenny

Christmas Ornaments

Tjo!
Idag har jag sovit ut efter mitt nattarbete. Min fru med familj är ute och ser sig omkring.
Så jag tvingats fördriva dagen i min ensamhet. 

Då passar det ju bra att fotografera granen :)

   

Fridens!

Kenny


God Jul!



Vi önskar er alla en riktigt god jul!





Kenny & Alexandra


Bilder från Bethlehem

Tjo!
Det här är bilder från vårat besök i Bethlehem.

   

Husen är från mitten på 1700 talet och används dagligen. Bild # 2 F.H var smedsbyggnaden och den brukades av guld, silver och en svartsmed.



Det var kallt och blåste och området hade tidigare besökts av ett isregn. Det byggde upp ett 7 centimeters islager över hela staden.



Eftersom Moravianerna hade sin utbildningskultur så var man ju tvungen att ha böcker. Den här bokhandeln startade på 1700 talet och finns ännu än idag. All vinst går till prästänkorna.

Vi besökte en kinarestaurang för att äta lunch. Det var nollgradigt inne och vi satt med jacka och mössa medans vi åt. Maten var rykande varm men inte så länge. :)

 

Det verkade som alla i familjen var inblandade i affärsrörelsen. Sonen satt ute bland borden och spelade spel, dottern tog beställningar och hjälpte till i köket. Mor och far kockade i köket.
När dottern tog våran beställning hade fleece jacka med händerna djupt i fickorna och skakade. När vi satt och åt så kom hon plötsligt ut ur köket hoppade, hoppade fram till till sin bror, hoppade till nästa bord och tog upp tallrikarna från förra gästen, sen hoppade hon in i köket igen. Det var svårt att hålla sig för skratt.
När nästa gäst som kom in i restaurangen kom hon ut med munnen full i mat. Det var fullproppat och hon hade fyllt kinderna som en hamster. Halvvägs in i beställningen hade hon tuggat ur skapligt så hon kunde börja prata med gästen. :)
Det var god mat och atmosfären var kall men underhållande.

Vi strosade runt, åkte busstur med guide och fikade på fik.

Fridens!

Kenny

Orange County Choppers, igen

Tjo!
Igår styrde vi den oljade silverblixten mot New York state och Montgomery där OCC håller till. Det var en helg med signering från hela verkstadsgänget och utlottning av en custombyggd OCC cykel. Så här såg den ut :)



Jag köpte en lott men jag har inte blivit kontaktad att jag är den lyckliga vinnaren är så..... Det blev nog inget.

Vi köpte några posters som Paul Sr och Paul Jr signerade och så fick man ju skaka tass med dom. Det var skoj. Paul Sr ser inte så farlig ut i verkligheten. :)

   

Sen hände något oväntat. Jag tror att min frus syster charmade Paul Jr och han ville då prata med familjen. Så min fru, svärmor och så min frus syster fick snacka med Paul Jr "backstage". Han berättade att han skulle åka bort över julen och var förkyld och skulle åka och köpa medicin.



Det slutade så här...

God Jul!

Kenny

Julefrid

Tjo!
Nu har jag gjort mitt för idag och har ledigt några dar över jul. Det fanns många erbjudanden att jobba extra över jul men jag känner mig inte motiverad att göra det.
Vi har fått lite julklappar, julskinka, T-shirt och tidigare en ryggsäck med tröja och cd fodral. Inte så dumt.
Jag har tjyvsmakat skinkan och jag tror att det var den godaste skinkan jag någonsin har ätigt.
Vi hade en liten jul lunch på jobbet idag och det var hamburgarbröd, potatissallad, jelly (en amerikansk socker/gelatinröra med lite bär), polsk korv och någon typ av dressing. Det hela sköljde vi ner med Cola.
Det är lite annorlunda matkultur på den här sidan pölen.
Det verkar som om julen kan få dom grinigaste individer att mjukna.
Många tar i hand och önskar Happy Holidays.
Något som är lite trist är att under den vänliga ytan så är det ganska tomt, för några iallafall. Det är som ett inarbetat beteende som går på autopilot.
Men men, man ska vara sin egen lyckas smed på det här klotet.

Om några timmar kommer svärföräldrarna och min frus syskon till oss. Min fru hämtar dom på flygplatsen i New York just nu, Dom kommar att vara hos oss i några veckor och fira jul. Det blir skoj :)

God Jul!

Kenny


Bethlehem

Tjo!
Förra helgen så besökte vi den stad som marknadsför sig som USA's julstad. Bethlehem är en liten stad med ett stort förflutet. Det hela började med utvandrande missionärer från Moravia i Tjeckien. Dom kallade sig moravians och var framgångsrika i sitt missionärskap över världen. Dom slog ner i Pennsylvania och staden döptes till Bethlehem.
Dom levde på sitt eget sätt. Gifta män , gifta kvinnor, ogifta män och ogifta kvinnor levde åtskillt i olika hus. Ogifta kvinnor tog hand om barnen och dom gifta arbetade och gjorde missionärssysslorna. Beroende civilt tillstånd bar kvinnorna hakband på hucklet med olika färg. Vitt var änka, blått var gift, rosa var ogift men i giftasålder och sist rött, det var flickor som inte var gamla nog att gifta sig.
Dom trodde på äktenskap men inte att leva tillsammans och för att kunna träffas så som gifta ibland gör så hade dom ett rum. Hm.. Undra om det fanns en bokningslista...
All vinst från de industrier som dom arbetade vid gick till kyrkan. Kyrkan gav då innvånarna mat, kläder och tak över huvudet.
I staden finns det en stor Betlehemstjärna som nu för tiden lyser året om för att påminna och stärka julkänsla.
Moravianerna var framgångsrika och hade en utbildningstradition och hade tidigt en flickskola som var ovanligt på den tiden. I Bethlehem finns USAs sjätte äldsta universitet.
Det hela mynnade så småningom ut något som blev Bethlehem Steel. I det stålbruket uppfanns H balken och dom har levererat byggnadsstål till bland annat Golden Gate Bridge.
Tyvärr så slutade stålbruket sin verksamhet på 90 talet och många personer förlorade sina jobb. Anledningarna debatteras det om än idag.

Ha de!

Kenny

Det blir inte bättre än såhär

Tjo!
Det blir ju att man funderar en del på vad man ska ta sig till här i livet. Vad ska man bli när man blir stor och varje dag skriver vi ett kapitel i boken som vi kallar livet och sånt där.
Även om det finns en del saker som är mindre roliga här på andra sidan atlanten så väger hela den här grejen naturligtvis över åt det positiva och jag är så glad att jag vi har fått möjligheten att göra detta.
När jag tänker på vad mycket som vi aldrig kommer att få uppleva, se eller lära oss gör det nästan ont.
Jag har nästan inte tid att jobba. Det bästa vore om man fick vara ledig tre till fyra månader så man skulle få tid att åka runt lite.
Något som gör mig frustrerad är den verbala biten på jobbet. Jag skulle vilja studera engelska utanför arbetstid men när ska man klämma in det. Tiden flyger förbi varje dag och man hinner knappt blinka så är det dags att knoppa.

Ja ja, nu över till något helt annat :)

Något som jag brukar göra för att "förbättra" engelskan är att besöka en av operatörerna på jobbet. Man går in och häller upp en kopp av deras bleka java och gaggar. För det mesta så blir det slangord som t.ex. "RFT" (Real fucki´n tight) Det använder man om man har dragit åt en bult riktigt hårt. Sen har vi "BFH" (Big Fucki´n hammer) Stor slägga.. Ni hajar :)

En annan rolig grej är Good shit! Det är något som är riktigt bra, gott osv. Sen har vi "Bad shit". Dåligt, äckligt.
Och så det sista :) baaaad shiiit!!
Det är beroende på hur man säger det och är för det mesta riktigt  "good shit!"

Återkommer med mera :)

God natt!

Kenny

Rosa kanindräkt....

Tjo!
Man får ju höra en del på jobbet och vid förra årets halloween var det en som jobbar på jobbet nu som klädde ut sig i rosa kanindräkt. Ni vet en såndär med jättefötter, huva som man drar upp med jätteöron och stoppning på magen för att man ska se rund och go ut.
Så ni tänker att det är väl inget men han tog på sig den innan han gick till jobbet, som busschafför.
Hela dagen satt han och hälsade på resenärerna i dräkten. Han sa att det var en del som såg roasde ut och bilar som passerade bussen tutade och vinkade.

Förmiddagen gick och det blev lunch, då blev det lunch ute iförd dräkten och efter det ett besök på banken.

Han sa att jag skulle få 100 dollar om jag kom till jobbet i vikingahjälm med tillhörande sköld och svärd.

Ganska kul :)

Kenny

Smask!

Tjo!
Ikväll så gömde vi oss undan snövädret och smaskade i oss lite glass.


 

Hot fudge är en chokladsås som vi värmer i micron och ringlar över glassen. Alexandra åt vanlig vanilj och jag provade en ny sort med mintsmak. Det var riktigt gott :)

Vi kan nog räkna detta som lite tröstätande eftersom våran projektor har slocknat. Det är lampan som har pajat. Vi funderar hur vi ska göra. Köpa ny lampa eller uppgradera.



Kenny

Vimmelbilder

Tjo!
Här kommer blandade smakprov som jag laddat ur kameran!

 

Dessa rullar och det utomjordiskt fina montaget med silvertejp härstammar från dasset på körkortsmyndigheten i Tunnkanock.

    

Julpynt

 

Saffran, inte lika etablerat som i Sverige. För 1.3 g får man betala över 13 dollar. Som tur var det på rea, bara 8.77...

  

Walmart

 

Fika i Boston, den stora bullen är min :)



Den vita trucken hade lastat däck, det såg ut som alla skulle ramla av.

Over and out!

Kenny


Snö i Pennsylvania

Tjo!
Idag så ha det kommit drygt 15-20 centimener snö. Det skall tydligen komma mer nu i helgen och det hela beror på vilken väg ovädret tar.

Så här så det ut igår.

 

Och så här ser det ut idag.



Prognosen sa 8 tum idag och 12 tum på natten mellan lördag och Söndag.

Ha de!

Kenny

Don Pablo

Tjo!
När min fru hade klarat uppkörningen åkte vi och firade på restaurang. Vi provade mexikanskt, Don Pablo. Man kan nog säga starkt, starkare, Don Pablo. Som förtugg fick vi salsa och chips att dippa. Efter det ångade det ur öronen och huvudrätten var nästan lika stark den. Troligen starkare men våra smaklökar var nog bedövade så vi kände inte så mycket.



Drickaglasen såg ut sådär efter en liten stund :)



   

Efter det rumlade vi iväg och gjorde lite ärenden och sen.... Besökte vi butiken Weis, det är mataffär´n med glass. Här nedan är glasskylarna... Hela längan är fylld med glass,det kallar jag ordning och reda :)



Fridens!

Kenny

Borders

Tjo!
Häromdagen var vi på våran bokaffär i Dickson City, Borders. Det finurliga där är att man kan köpa fika, sitta och läsa tidnigar, böcker och ändå inte köpa bok eller det man vill läsa. Helt otroligt och riktigt bra.

 

Vi skulle haft det i Sverige å!

Kenny

Elk

Tjo!
Idag efter min dagliga dos av att skruva med saaben åkte jag iväg för att åka skidor i Elk Mountain. Det är en skidbacke som faktiskt var bra. Vädret var svagt regn och mot slutet var det lite för blött för min smak. Glasögonen isade igen och jag började bli blöt. Min fru stannade hemma och vi ska hitta utrustning till henne så jag slipper åka omkring i backarna och längta.

  

Efter sista åket tog vi en öl i baren och en flottpuck på stan.

Inte så dumt faktiskt!

Kenny

Vad gjorde vi utan saaben

Tjo!
Troligen skulle vi ha det tråkigt. Jo bilen har ju haft lite egenheter för sig. Felsymtomen är att den är svår att starta när den är kall, man har fått hjälpa til med gasen. Det har ju varit lite olika och de gånger man har kunnat starta den utan hjälp med gasen kan den varva upp till 1500-2000 varv.
När bilen sedan blivit varm har den varit som vanligt. Skapligt bra alltså. 
Vi har haft check engine light igen. Kod P1260. Det är kopplat till det elektroniska gasspjället och jag upptäckte då att bilen hade gått i Limp home mode som det kallas. Det är en säkerhetsgrej som bilen sätter sig själv i när den misstänker fel med potentiometrarna som mäter läget på gasspjället. Det finns två potentiometerar och skulle värdet vara lite olika hamnar vi i limp home mode och check engine tänds. Vid mindre fel kan det bara bli ryckningar i motorn. Då motorn är i limpmode används inte motorn som vanligtvis styr gasspjället utan det är den hedliga vajern som styr spjället.
Så jag återställde limp modet och lyfte batteripolen för att återställa felkoden. Rengjorde lite till och så har vi provat. Vi har ännu inte fått några felkoder och det har fungerat bra. Jag vet inte om dom problem som vi har haft också är en kombination som skulle kunna trigga limpmode eller om skiten bara behöver en reset ibland. Känns ju skumt man vad ska man tro.

Jag skulle vilja byta potentiometer/metrar för det är svindyrt att byta hela gasspjällshuset. (1500 dollar har jag hört) Jag ska leta vidare efter potentiometer på nätet. Gasspjällsmotorn gör intryck av att vara skottsäker så den tror jag inte pajar i första taget. Jag har fått lite uppgifter om att det ska finnas ett chip inbäddat i spjällhuset men det är bara vad jag har hört.

Så, vi kämpar vidare och en solig dag ska jag ta isär spjällhuset i molekyler :)

Fridens Saabälskare!

Kenny

SuperSaaben

Tjo!
Olyckligtvis nog har vi fortfarande problem med den försilvrade blixten. Vi har besökt bilförsäljaren och har bytt luftmassemätaren. Problemen kom tyvärr tillbaka efter några timmar. Jag väntade några dar och sedan ringde jag igen. :) Nu börjar han tycka att det har blivit ett för stort åtagande för hans del. Vi har varit ner till han snart tio gånger.
Så han hävdade att det var SÅ dyrt och hade kostat Så mycket osv. Bla bla bla. Jag tycker det är drygt att vissa bilförsäljare inte håller det dom lovar. Sen har han ju kört efter principen gissa och pröva ända från början.

Själv är bäste dräng och ska man ha något gjort så får man göra det själv.

Han har ju varit ganska bra och ha att göra med så jag tycker inte att det är helt för j*****t.

Så jag åkte ner till Advanced Autoparts här i Clarks Summit och lite dry gas och injection cleaner. Dry gas tar bort vatten ur systemet och injection cleanern ska ta bort avlagringar och sånt i bränslesystemet. Herr bilförsäljare rekommenderade det. Det skadar nog inte men det är nog ännu ett blindskott.
Jag gaggade med bildelsförsäljaren och han följde med ut och laddade ur felkoderna. Den aktuella koden är för motortemperaturgivare. Så det är antingen tempgivaren eller termostaten. Skulle jag tro. Jag kommer att byta termostat. Kostar knappt nåt och är enkelt. Som bonus ska jag tvätta luftmassemätaren och så kör vi injection cleanern.

Det är märkligt att dom inte hittade detta på verkstan. Bilen har ju betett sig på samma sätt hela tiden, koden fanns väl inte då, får vi tro.

Saabens!

Kenny

Evanecence

Tjo!

I Söndags så avslutade vi helgen med att besök på The Wachovia Arena som ligger 30 minuter södetut från oss. Det är arenan där Wilkes-Barre/ Scranton Penguins spelar. Det är farmarlaget till Pittsburg Penguins. Evanecence med två förband uppträdde. Som vanligt när det är konsert spelar dom för högt så sång och dom andra instrumenten drunknar i bumlet från trummorna. Det verkar aldrig bli någon ordning på det fenomenet. Förbanden spelade i en timma innan det blev dags för paradnumret. Kostnaden var ca 40 dollar per person med alla avgifter.
Alla artisterna beskrev som vanligt vikten av alla fans och att utan er skulle det här inte vara möjligt.
Det känns inte riktigt äkta dom knappt vet vilken stad dom befinner sig i.

Bilder från mobilen.

    

Ha de!

Kenny


Slappy Joe Sauce!

Tjo!
När vi var på Sam's club för några dagar sedan smaskade vi i oss en amerikansk maträtt som besår av hamburgerbröd med köttfärsfyllning. Man bryner 450 g köttfärs, häller i en burk Slappy Joe Sauce och sen lägger man det på brödet och sedan på med locket. Klart!

  

Det känns väldigt amerikanskt :)

Fridens!

Kenny

Julfest

Tjo!
Igår närvarade vi på den årliga julfesten. Tillställningen var proper och min fru hade en ny dräkt dagen till ära och jag hade skjorta och slips.



Det började med cocktail och snacks, champinjon med spenatröra, jätteräka inlindad i bacon och massa annat. Lite kladdigt att stå och mumsa sånt men man har ju hyffsade tänder så det gick
bra. :)

Efter en timmes minglande var det dags för förrätten som var soppa, sallad och bröd. Det var väldigt gott och allt kom in efter varann i en rask takt. Som huvudrätt hade vi valt kyckling och den var tillagad med en fyllning och serverades med stekt potatis och grönsaker. Efterrätten var Creme brulee och det var jättegott.

Det var en öppen bar... det tog vi fördel av innan någon hann stoppa oss virvlade vi runt som tornados mellan borden, klädde ut oss med rockarna från garderoben och sjösatte en takbox i poolen.

Eller kanske inte riktigt....

Jag drack några amerikanska öl och en whiskey. Alla amerikanare dricker allt med is, inte öl då men om dom ska dricka whiskey så fyller dom glaset med is och silar spriten ner genom. Jag beställde en Jack Daniels utan is. Bartendern höjde ögonbrynen och tittade på mig som jag var en utomjording. Det är väl inte min favorit men det är ju kul att prova nåt annat. När det skulle vara en öppen bar så tänkte jag att det skulle vara ett utbud på lite olika whiskey sorter så man skulle kunna sitta och testa.
Underbart är kort och säg den lycka som varar.

Diskjockeyn spelade musik och hade musikfrågesport och andra lekar. Allt verkade vara traditionsenligt från förra året. Jag är ingen dansare och det var en del påtryckningar som jag talade mig ur och hävdade att det hela var säkerhetsfråga. Min fru har skyddsskorna på kemtvätt.
Det är lite trist att man är så kass på att dansa.

Vi rumlade hemåt vid 23, det var en trevlig kväll och hoppas vi får göra om det igen.

Smaskelismask!

Kenny


Del 4 och sista av Clarks Summit - Springfield - Boston - Bronx - Clarks Summit

Tjo!
Våran sista dag i Boston började vi med en frukost på hotellet, det kändes lite väl snålt inte kosta på sig frukost en enda dag. Någon gång ibland ska man ta sig tid att stanna och lukta på blommorna om ni förstår vad jag menar.
  

Vi åt det som dom kallar continental buffe, det innebär gröt, flingor, yogurt, frukt och juice.
Mätta som aldrig förr checkade vi ut och varvade upp saaben mot dagens första turistattraktion, bunker hill.

   
Här syns en herre som krymper plast som ett vintertäcke på båten. Det ser himla praktiskt ut, och bra!

Bunker Hill ligger i stadsdelen Charlestown och är ett monument över dom som kallade sig patrioter och kämpade mot den engelska kungen och det som dom ansåg vara förtryck. Tiden för detta var 1775 och det var då som den amerikanska revolitionen började. Monumentet har 294 steg upp till toppen och det kändes på sådär direkt efter frukost.

     

Efter en del felkörningar hamnade vi tillslut i Downtown och då hade vi faktiskt en lite incident med lagens Väktare. Vid ett stopplyse såg vi en polispatrull i nästa korsning och då sa jag till min fru: nu är det bäst att du uppför dig för nu är polisen här. Jo jo. Efter ett tag blev det grönt, jag körde igenom korsningen och helt plötsligt hörde vi sirener och så hade ett blinkade blått ljus som närmade sig i rask takt. Tydligen var det vi som var lagbrytarna.. Vi blev stoppade och konstapeln gick fram och knackade på mitt sidofönster. Han hälsade artigt och frågade om vi möjligtvis hade sett en röd skylt. Vi satt och gapade som två fågelholkar och snurrade på våra huvuden som två ugglor, hur vi än tittade så kunde vi inte se den skylt som konstapeln syftade på.
Han förklarade då att det var en stoppskylt som jag skulle stannat vid.
Jaha, nä den skylten såg vi inte och så berättade vi att vi turistade och var från Sverige och nyss kommit till USA osv.
Han tog mitt körkort, registreringshandlingarna och försäkringsbeviset. En stund senare kom han tillbaka och berättade att han hade begränsat straffet och att jag klarade mig undan med en skriftlig varning.

Lite skakis rattade jag vidare och vårat nästa mål var Fenway park som är Boston Red sox hemma arena. Utan GPS är det svårt att hitta i en ny stad och vi försökte flera gånger och spenderade säkert 3 timmar utan att lyckas hitta dit. Kändes lite trist men till slut var det bara att ge upp.
Vi styrde vidare mot ett IKEA som låg söderut från Boston, där åt vi köttbullar med mos, lingonsylt och köpte sill för at ha på det antågande julbordet.

Hemresan blev inte riktigt som vi räknat med. Bilen dog säkert 10 gånger efter motorvägen och sen tycker jag inte att vägskyltarna alltid visar det dom borde och på något sätt blev det fel...
Efter många timmars körning närmade vi oss en bro och allt började kännas väldigt skumt. Enligt kartan så hade vi kommit lite fel och det visade vara till New York. Så som bonus på våran resa hade vi privileget att få passera Bronx by night, över manhattan och vidare hem mot Clarks Summit.

Det tog säkert 3 timmar extra och sådär vid 2 på morgonen rullade vi in i garaget.

Ganska händelserik helg :)

Kenny

Del 3 av Clarks Summit - Springfield - Boston - Bronx - Clarks Summit

Tjo!
Så efter museumet åkte vi till hotellet och checkade in. För 20 dollar mer erbjöd dom ett rum med utsikt över staden. Det skulle säkert vara fint men det såg ut att bli en kostsam helg så vi ville undvika ytterligare utgifter.
F.V. insidan av hotellet, rummet, sängen och dasset...

   

Hotellet hade en restaurang men vi var lite snåla och åkte iväg och åt på ett slaskigt puck/plättställe och sedan köpte vi det som skulle bli våran frukost och tog med till rummet.

Morgonen efter åkte vi för att utforska stadsedelen Cambridge. Cambridge är en stadsdel med universitet, gallerior, fik osv.. Det var trevligt och egentligen finns det tunnelbana men vi tog bilen.

Boston är till skillnad mot andra amerikanska städer gjord för gångtrafikanter och cyklister.

  

Efter Cambridge åkte vi ner till Downtown

   

och besökte grönområdet Public garden och Boston common.

    

I närheten av grönområdet finns det mera gallerior och gator kantade av små butiker.

 

Vi besökte våning 50 på Prudential Tower och det var skaplig utsikt.

  

Dagarna springer förbi och nu var även denna dag slut.

Fortsättning följer!

Kenny

RSS 2.0