Could you please be more specific?

Dear readers,

Yesterday when I wrote a parts request a funny thing occured. It was late at the end of my shift.
I Wrote in an email:

Hi Tom,

Could you please order some stuff for me?

The answer I got back was:

Hi Ken,
Could you please be more specific?

I had forgot to attach my parts request, and the vendor that we order from has over 10 000 articles in there catalog.

I will try to do it right next time :)

Have a good one!

Kenny

The trouble shooting mastermind

Hallå!
Igår var det en såndär dag på jobbet då jag inte hade nån inspiration att göra nåt. Såna dagar blir riktigt dryga då allt man gör blir en vånda. Efter lite felsökning fick jag den inofficiella titel "The trouble shooting mastermind". Lite ironisk och först så lät det som att jag kommer att bli hemskickad så fort dom får chansen. Tydligen så var det inte så menat och det förstod jag senare.  Mina kollegor är snabba på att ge "ris och ros". Senare på kvällen då jag skottade i mig matdosan medans mina kollegor glatt mumsade i sig popcorn, coca cola och microvärmd macka fick jag en omgång för mitt nybörjarspel i golf och billiga golfbollar.

Hierarkin måste definieras och redas ut och ändras inte föränn motsatsen bevisats eller en tidsperiod på minst tre år har passerat.

Ja ja, idag ska vi iväg och prova en 9 hålig bana som samanlagt är 6000 yards lång. Det blir våran första "riktiga" bana. Det kommer att ta tid. Men det blir skoj!

Golf på!

Kenny

Rundtripp

Tjo!
När våra gäster förlustade sig vid niagarafallen hade vi privileget att få se efter deras två solstrålar. Efter lunch så tog vi en promenad i området och det här såg vi.

    

Vädret är i det närmaste perfekt här i Pennsylvania, solen värmer och svala och sköna vindar svalkar. Tråkigt att vi inte har sånt här klimat i Sverige

   

Om tre veckor finns det nog inga löv kvar.

Ha de!

Kenny

Lackawana Coal Mine

Hojt!
Idag besökte vi Lackawana Coal Mine. Det här området som vi bor i har en gedigen historia av stenkolbrytning. Gruvan var i drift till 1966 då den stängdes som alla andra gruvor pga ekonomiska svårigheter. Strängare arbetsregler och krav på rimliga ersättingar gjorde det till slut ohållbart att fortsätta gruvdriften. 160 arbetare som arbetade som entrepenörer i gruvan förlorade sina jobb. I guvan fanns det en kultur hos dessa att sluta jobba och sätta sig ner när en bas närmade sig. Det var ett sätt att markera att i det shakt som blivit tilldelat dem var det dom som bestämde hur saker och ting skulle skötas. Detta blev problematiskt när dessa arbetslösa entrepenörer sökte nya jobb, då basen närmade sig satte dom sig plötsligt ner och vägrade jobba. Många försökte länge innan dom hittade ett yrke och arbetsplats som som blev kvar på.

     

Dom yngsta arbetarna i gruvan var 10-12 åriga pojkar och deras första uppdrag i gruvan var att vakta gruvdörrar som användes för att kontrollera friskluftstillförseln i gruvan. Att sköta det i så ung ålder kunde vara problematiskt då dom tappade koncentrationen och skadades eller mosades mot ortväggen då dom stora ekdörranra slogs upp av malmvagnarna som hela tiden passerade igenom dessa dörrar. Klarade en pojk det jobbet så klarade dom sig normalt sedan bra i gruvan.Malmvagnar drogs av åsnor som också sköttes av pojkar. Vissa åsnor blev så fästa vid sig "herre" och vägrade arbeta med någon annan. Andra hade tyvärr inte lika bra hand med djuren och fick ständigt kämpa för att få det envisa djuret att arbeta.
Vissa pojkar som andra vuxna gruvarbetare belönade för ett gott utfört arbete med att ge tuggtobak gjorde det misstaget att för att vara snäll ge åsnan tuggtobak. Nu blev det så att åsnan vägrade arbeta innan han fått sin tuggtobak varje morgon. Åsnan som är ett bestämt envist och intelligent djur med ställde inte upp på vad som helst. Skulle lasten som normalt var 3 vagnar ändras till fyra vägrade åsnan att röra sig ur fläcken innan den fjärde vagnen kopplats bort. Åsnan vann i alla lägen och var den som hade det bäst i gruvan. Arbetade sina åtta timmar och fick sedan äta och sova. För gruvan var det egentligen bara djuren som kostade pengar eftersom dessa måste köpas. Dom usla lönerna och arbetsvillkoren gjorde kostnaden för arbetarna nästan försumbara. Arbetare fanns det gott om och passade det inte var det bara att ta sitt och söka lyckan någon annastans.Gruvans säkerhetsansvarig hade som arbetsuppgift att göra säkerhetskontrollen tidigt på morgonen och under dagen föra protokoll på vilka som arbetade i gruvan och vid dagens slut om inte alla var avprickade var det hans uppgift att söka efter den arbetaren och hjälpa denne till säkerhet. Ett arbetspass var normalt på 12-15 timmar. Med hans arbetsdagar var det tillåtet att slumra på jobbet.God Natt!

Kenny

Härligt med fredag

Tjo!
Äntligen fredag, det är alltid skönt med helg efter ett gäng arbetsdar med an massa övertid, som vanligt.
Vi besökte Oliv Garden idag och smaskade i oss. Det är en Italiensk restaurang som vi tycker är bra. Idag var den tyvärr inte så som det brukar vara. Dåliga råvaror i salladen, fuskdiskade bestick och glömsk servitris. Maten var som det brukar vara så det var ju bra iaf. Jag tror inte jag har träffat på en restaurang som alltid håller god standard. Besöker man ett ställe 5 gånger kommer man allt märka att det nån gång är nåt som inte är som det ska. Tyvärr....

Vi åkte hem efter och tänkte äta lite hemgjord kladdkaka och glass. Jag ska ta det lungt med slisket och tänka på hjärteländet.

Imorgon ska vi åka till Boston. Få se när vi kommer iväg. Boston har jag fått beskrivet som en trevlig stad. Dyrt att bo där men som turist så är det som vilken stad som helst. Dom har haft ett 100 biljoner projekt där dom har grävt tunnlar under staden som har ersatt flera motorvägar och där den gamla vägen varit har det blivit grönområden. Boston ska vara lite annorlunda än andra amerikanska städer som vi sett.
Tydligen ska det finnas ett centrum med gågator och bilförbud.

Tänk att få se en sån grej!

Hösten börjar sakta smyga sig över landet nu och om två veckor kommer färgerna vara som starkast och alla lövträd kommer att lysa i rött och gult. Jag ser fram emot att få se det färgspelet. Jag ska försöka ta mig ut i naturen då och ta en massa bilder. Blir det några bra så kanske vi kan förstora upp och rama in.

Frojdens!

Kenny

Nya grejer!

Tjo!
NU har jag för första gången i mitt liv provat golf, det var riktigt skoj så jag slog till och köpte en uppsättning klubbor. Om jag ska vara riktigt ärlig så har jag provat lite när jag gick i årskurs nio på en friluftsdag, det var inte så mycket.
Vi har slagit några hinkar och så har vi provat på golfbana. Golfbanan var en par 3 bana på nio korta hål. Det längsta hålet var 124 yards och det kortaste var 64. Det är välldigt korta hål men det passar en nybörjare perfekt. Jag slog bort tre bollar och hittade 3 så det gick ungefär jämt upp.
Allt är mera tillgängligt här i USA, jag har ju egentligen dålig koll på hur det är i Sverige men jag kan inte tänka mig att det är så enkelt som att betala 50 kr och så får man spela en nio håls bana.

Jag har slagit till och köpt en nybörjaruppsättning och det kostade mig 129 dollar på Walmart.För dom pengarna så får man bara golfbagen i Sverige... (har jag hört)

I området där vi bor finns det en hel del golfbanor och nästan alla är öppna för allmänheten.

Här är bilder från en som heter Wemberly.

   

Eftersom golfintresset är stort finns det många att fråga på jobbet och jag har fått min sving analyserad och det finns hur mycket som helt inom det här. Det finns naturligtvis en mängd prylar att handla om man vill och alla möjliga hjälpmedel för allt.

Fridens!

Kenny

Om jag hade vetat att jag skulle leva så länge skulle jag ha tagit bättre hand om min kropp

Tjobaloo!
Igår närvarade jag vid hälsokontrollen som jobbet fixat. Dom bjöd på lunch och jag gick till några föreläsningar och fick kolesterol, blodsocker och blodtryck testat. BMI och det andra struntade jag i. Kolesterolet var bra, så långt att testgrunkan inte kunde detektera något. Sockret var också bra men blodtrycket var högt. 142/84 Det är väl den lägre siffran som ska vara under 80 tror jag. Såå det var ju inge bra. Bitdragande faktorer var nog att jag hade bara shorts och T-shirt i den kalla blåsten (kroppstemperatur som en isglass) och så stod jag i kön för att bli tappad på blod. Det kanske gjorde det värre men jag ska åka till nån läkare och se vad dom säger.

Föreläsningarna var om Essential Eating och en annan om hur man tar hand om sitt hjärta och vilka riskfaktorer som finns.

Essential eating tanten hade med sig en munk och en ostburgare från några väletablerade snabbmatskedjor. Det roliga var att dom var fem år gamla och ändå inte hade möglat eller blivit dåliga. Det hon ville visa var att det fanns mycket kemikalier och skräp som våran kropp inte kan hantera. Man mumsar i sig mycket skit.

Hon fortsatte i stil med Anna Skipper med organiskt odlade råvaror och vad som var lätthanterligt för våran kropp och inte. Det "roliga" är att den mesta energin som vi förbrukar genom en livstid är till att förbränna mat som är svårsmält. Så genom att välja rätt råvaror och laga maten själv tillför man kroppen hanterbar näring. Du blir piggare, snyggare osv..

Det här verkar vara nytt för dom flesta på den här sidan atlanten. I Sverige finns det mesta redan som jag ser det. Fast det är ju få som lever efter det.

Slaska på!

Kenny


Utan bil.... och cykel

Tjo!
Igår när jag hade huset för mig själv då min fru hämtade våra gäster i New York så hade jag planerat att cykla till jobbet. Jag gjorde mina sysslor, fixade cykeln. Det bestod av att vrida styrstången rätt och efter ett tag så hittade jag nyckeln till låset. Allt gick enligt plan och jag gick in och gjorde ett jätteberg med mat som jag mumsade i mig och till efterrätt åt jag glass. Redo för nya tag på jobbet och magen proppfull med mat packade jag ryggsäcken med matdosa, ombyte och vattenflaska. Så småningom blev klockan 13.30.
Sååå... jag gick ut till cykeln.
Och till min förtvilan upptäckte jag att det inte fanns några trampor på cykeln! Attans! Det var ju en ganska viktig del som jag hade missat. Efter några minuters letande så insåg jag att det här såg mörkt ut. Jag kommer inte att hitta tramporna....

Nu var det som något bubblade i mig och min vilja att inte besegras av detta faktum kändes stark. Så jag spände åt ryggsäcken hårt och började springa mot jobbet. Härligt i en fuktig 23 graders värme. Det fina är att det är uppför nästan hela vägen till jobbet. :)

Efter halva sträckan var jag genomblöt och jag var nära att kräkas.

Det tog mig 20-25 minuter att springa till jobbet och när jag rumlade in genom dörren på jobbet var jag i rikitigt dåligt skick. Jag kände hur det pulserade i benen och högra ljumsken värkte. Efter jag hade bytt och till arbetsdräkten så infann jag mig på min arbetsplats svettig och äcklig 13.58. Just in time!

Bra träningspass men helt oplanerat.

Ha de!

Kenny

Bildbevis

Nu har vi kommit en bit på väg i huset och det här blir premiärvisningen för er bloggläsare :)

Only for you!

      
Det är nog lite för röriga bilder för att publicera enligt Alexandra men hon är ju på väg till New York så jag kan göra lite som jag vill :)

Det är inte riktigt komplett och vi visar troligen mer sen.

Fridens!

Kenny

Badat...

image196
Badsalt från Björk & Berries i Högbo.

Idag så tog jag mitt första bad i vårat hus. Jag förväntade mig en lugn, varm och tyst stund i badet. Men nej då. Det började med att badkaret inte höll tätt när jag fyllde i vatten. Men med hjälp av Kenny så fixade det till sig. Sen när karet var någorlunda fyllt med vatten så hade jag i lite av mitt favorit badsalt. Det är ett badsalt med doft av lingon och ros. Finns endast att köpa i en butik i lilla Högbo utanför Sandviken där jag jobbade förrut.
Efter att jag lagt ner mitt valspeck i vattnet så blev badkaret precis lagomt fyllt. Men ack den som trodde att man skulle få ha det så skönt. Nä, då är det ett hål som släpper ut vattnet om det blir för mycket vatten i badkaret. Typ ett sånt som finns i handfat. Men saken är att detta hål är typ i mitten av badkaret.... Så efter en stund när vattnet hade runnit bort till det där hålet, ja då var man inte täckt av vatten längre. Så då var det bara att tvätta sig och stiga upp igen.
Så tills nästa badning så ska jag nog försöka täcka det där hålet med något. Får se vad jag hittar på.


Nej, nu borde jag göra som min man och gå och sova. Blir nog en lång dag imorgon.


Puss å kram


//Alexandra

Julians magic oil and vinegar dressing!

Tjo!
När vi var uppe och hälsade på i Montreal blev vi introducerade till en salladsdressing som jag tyckte var mycket god. Det var Julian, mellanstora grabben i familjen som stod för tillagningen.

Man gör den såhär och mängden är bara på ett ungefär:

Msk Dijon senap
Msk Flytande honung
Salt och peppar
Vitlökspulver
1/3 dl Hallonbalsamvinäger

1dl Balsamvinäger

Blanda alla ovan nämda ingridienser....

Vispa hårt och häll sakta i olivolja, lite åt gången och vispa hårt, Detta är mycket viktigt!

När dresingen börjar tjockna är den klar.

När man smakar av är det ok om man känner en svag hallonsmak. Den känns inte sen då ni häller den över salladen.
Man får inte använda färsk vitlök, det går men då måste man förvara dressingen i kylskåpet och då blir oljan trög och klumpar sig.

Förvara dressingen mörkt och svalt.

Enjoy!

Kenny

Allt nästan klart

Tjo!
Nu har vi spenderat hela helgen med att försöka få ordning tills våra gäster kommer. Imorgon klockan 13.10 landar dom på Newark och Alexandra åker ner själv eftersom jag jobbar. Hon tycker nog att det känns nervöst men det kommer att gå bra. Dennis (med familj) som Alexandra ska hämta har erbjudit sig att köra hem.

Vi har lyckats bygga ihop garderoberna i sovrummet, monterat rullgardiner, byggt färdigt kontoret, monterat tavlor, speglar, fönsterlampor och möblerat och burit ner massa onödigt i källaren. Så det ska bli skönt att få sova nu.

Här är kontoret. Vi köpte en dörr och ett fönster från fyndhörnan på IKEA som vi har målat och så har jag gjort en ram med ben från Ikea. Allt gick lös på ca 50 dollar. Normalt så får man ge 50 dollar bara för skivan. Det här blev ju ett ihopplock men vi fick det som vi ville å. Fönsterrutan som man ser längs bort i bilden ska Alexandra använda när hon gör kort och sånt. Skrivaren har jag fått från jobbet och efter lite trixande så tror jag att den kommer att fungera. Jag hittade gem, träbitar och massa industridamm i den. Förhoppningsvis så håller den året ut. Det är ju en Laserskrivare och det är ju bra att ha. Jag fick ett riktigt båtankare också. (Aleandra fick blåmärke på armen efter vi bar upp eländet för trappen) Det är en jumboskrivare (30kg) som kan skriva ut på A3, även den är laser. Den har vi gömt i skrubbenEftersom vi har heltäckningsmatta överallt och även i sovrummet där vi monterat garderober stötte vi på ett problem. När vi hängde på spegeldörrarna på garderoben så blev det så framtungt, mattan fjädrade ihop och det tippade nästan omkull. Idag så hade mattan satt sig lite bättre och det verkar kunna klara sig utan att jag måste sätta fast grejerna i väggen. Vi får se. Undra vem som kom på att man ska ha 2,5 cm tjock heltäckningsmatta... Att rulla en skrivbordsstol är som ett träningspass :)

På onsdag ska jag på en Health Fair på jobbet. Dom bjuder på lunch och jag har anmält mig till en föreläsning om att äta sunt och riktigt, kolesterol koll, blodtryck, sockerkontroll och nån annan undersökning som kollar om man har Lobus eller nåt sånt. Tydligen så kan man ha den sjukdomen utan att man vet om det.
Äta nyttigt här verkar vara att man håller sig borta från fett. Om man skulle dra i sig ett kilo socker skulle det ses som förhållandevis bra. Vi får se vad dom säger...


Ha de!

Kenny

Hemma igen!

Tjobaloo!
Vi kom hem från Montreal vid 20.45 igår, ganska bra tid. Det var himla trevligt att hälsa på Per med familj. Vi gjorde inte så mycket. Var på spa, besökte Mount Royal, körde gocart, plumsade i poolen osv. Det var varmt med med svala vindar så det blev lite kallt att bada. Jag hamnade på en luftmadrass och låg och guppade alltför länge. Brände mig, det känns ju inte riktigt hur stark solen är när man ligger så där.

  

Spa´t vi besökte hette Polar bear club och hade torr och ångbastu. Varma bad och kalla bad. Sen kunde man rumla ner i bäcken och lägga sig där om man ville ha ett svalkande dopp. Naturligtvis så gjorde man det. Torrbastun var vedeldad, det var fint. Massagen var bra fast det blev lite speciellt... Man blev ju mottagen i ett samlingsrum och alla skakade tass med sin massörska, i massagerummet blev man utfrågad om man hade ont någonstans eller hade haft massage förut. Och så var det dags.. Då sa hon: Jag går ut och väntar en stund så klär du av dig och lägger dig under lakanet med ansiktet uppåt. Va!? Va så du? Jo jag hörde rätt. Måste jag, sa ja. Hon frågade om shortsen var blöta (vilket dom var) och att jag skulle ta av mig blöta kläder. Alltså, det blir ju allt jag har! Mm, sa hon. Hon gick ut och jag la mig naken under det milimetertjocka lakanet.
Så kom hon in och gav en helkroppsmassage. Mm, det kändes lite konstigt att ha en annan kvinnas händer masserande när man ligger helt naken. Ja ja. Det är väl så dom gör i Qubec, dom har ju franskt ursprung.

Länk: www.polarbearsclub.ca

Gocarten var ganska dyr, 48 dollar för 30 minuter uppdelat på 2x15 minuter. Cartmania som det hette anordnade sommaraktiviteter för barn på sommarlov där som fick lära sig att köra och sedan meka med motorerna. Det var ett fint initiativ!

 

Mount Royal var sig likt, vi tog lite bilder.

 

På hemresan gjorde vi några tafatta försök att se 1000 islands som man åker förbi och sedan över när man tar bron över till USA igen. Det är St Lawrence river som rinner ner norrifrån ner mot Lake Ontario. Det påminner om Stockholms skärgård och är mycket vackert. Vi såg en del öar som var välytnyttjade....

   

Sist men inte minst så har jag nöjet att få presentera en Canadensisk soptömning!

Enjoy foks!Fridens!

Kenny


RSS 2.0