Köpa däck

Hojt!
Idag åkte jag ner efter frukosten och handlade däck till volvon. Skulle vara stället med dom bästa priserna i stan och det tror jag det var. Enligt sägnen ska stället ha funnits i 30 år och lokalerna ska vara betalade. Trevlig personal och jag fick frågan var jag var ifrån. Jag svarade att jag vara från Sverige och det första en sa var: ni har snygga brudar va!? Det har jag sett sa han... Som med alla länder under solen så finns det alla sorter. Han nöjde sig med det och höll med om att det finns alla sorter var än man åker. Det är något som man får höra ofta här och uppfattningen verkar vara att det finns mycket fina damer i Sverige. Nåväl.

  

Så då var det fixat!

Förresten, idag så hade grannfrun både byxor och trosor på sig....

Fridens!

Kenny


Måla asfalt

Hojt!
Här i USA så målar dom asfalten för att ge den ett mer tilltalade utseende. Luktar som kreosot.

 

Det blir ju fint.

Fridens!

Kenny

Berättade jag att vi var på Italiensk festival?

Hojt!
Vi besökte en Italiensk festival för ett tag sen. God mat och massa folk. Festivalen har funnits i drygt 20 år.

 

Det var focus på den Italienska mat traditionen och dom bakelser som var importerade från New York och skulle vara landets bästa.

      

Undrar om det verkligen var focus på maten eller kan det vara jag som vinklar det så..

Fridens!

Kenny

Pizza

Hojt!
Idag så linkade jag iväg efter halva dagen på jobbet för doktorn var sjuk och skulle beta av sina patienter innan hon gick hem och sov några timmar. För inatt har hon jour och imorgon skulle hon vara på sjukhuset hela dan. Dom har inga sjukdagar i kontraktet och ett tajt schema med inga extra läkare tillgängliga. Så är det inte livshotatande så är det bara för henne att jobba.

Det känns lite trist att doktorn kan vara lite trött när det gäller men det är det amerikanska sättet. Dom tänker inte som vi skandinavier ( iaf inte som en majoritet av befolkningen) och har en annan inställning till många timmar på jobbet. Jag tror inte utbrändhet existerar har.

Vi åkte vidare hemåt och gjorde ärenden och sen svängde vi förbi Dominos Pizza nere i Clarks Summit och köpte pizza. Eftersom vi har en sträng diet och knappt äter något så tänkte vi ladda inför den stora dagen imorgon. 

 
    

 

Jag kanske borde nämna att vi far in till sjkhuset ikväll och imorgon är det dags.

Fridens!

Kenny


I New Jersey

Hojt!
Jag har en kollega på jobbet som kommer ifrån New Jersey. Enligt han så är new jersey illa på många sätt. Sen ska vi nämna att han svär som en borst bindare. Det berömda F-ordet med fyra bokstäver finns med i början av meningen, i mitten och i slutet. För han utgör det ordet ryggraden i det amerikanska språket.

Tyvärr så lär man sig lite av eländet.

Jag borde inte ge några exempel eftersom vi försöker hålla denna blogg någorlunda respektabel.

Ikväll har vi promenerat igen och sen åkte vi och hämtade mat på en kinarestaurang. Det var smaskens.

Nu kan det inte vara länge kvar tills vi blir föräldrar.

Fridens!

Kenny

Bullar & mat


Japp, igår så bakade jag bullar. Det var jätte gott. Bakade bara på halv sats, för jag har knappt nån plats kvar i frysen. Så nu får Isabella ta och komma så att vi kan få lite besök som vi får bjuda på fika så att det minskar i frysen ;)
Fast iofs så vet jag att det kommer att gå åt en del fika när vissa personer kommer och hälsar på om ca 3 veckor. Nån som känner sig träffad?
Ja, jag tycker ju bara att det är skoj att baka, så om det skulle ta slut så bakar jag gärna mer!
I tisdags så gjorde jag jätte god middag! Jag slog på stort och gjorde porterstek. Det är ju bara såå gott. Jag tycker verkligen om "kött, potatis och sås-rätter".
Passade på att göra middagen lite extra mysig genom att vika servetter och tända ljus. Blir nog inte så många mer sånna här middagar framöver.


En annan maträtt som jag är väldigt förtjust i är våfflor (fast det är väl nästan klassat som dessert...)
Vi har varit och ätit på Waffle House ett par gånger nu de senaste veckorna. Väldigt gott båda gångerna.
Så här såg mina tallrikar ut:

   


Mmmm, va gott.
Nu när det blev så mycket mat-prat så blev jag ju hungrig. Dax för lite tidig lunch tror jag!
(Klockan är bara strax efter 10 på förmiddagen)

Ha de!


/AlexandraPromenad

Hojt!
Ikväll har vi promenerat nere i Clarks Summmit. Det känns att det börjar bli höst. Ett gäng ungdomar hade samlats för att socialisera, grilla och sånt. Det känns lite märkligt att se alla ynglingar komma vräkandes i stora bilar och har knappt fått tandställning.

   

Visste ni förresten att oljebolagen har köpt upp tusentals alternativa bränsle patent och förvarar dom säkert någonstans. Jag hörde det av en på jobbet. Det låter inte så otroligt. Tänk om man får ett erbjudande på 200 miljoner dollar för ett litet patent..

Nåväl, det kanske inte är så.

Fridens!

Kenny


På stan

Hojt!
Några på jobbet har bokat en resa till North Carolina och till något som heter outer banks. Dom ska fiska och det skall vara mycket fint där nere.

Bildlänk >>>>>

Det finns alla möjliga aktiviteter för den aktive och det skulle vara roligt att åka dit en sväng :)

Vi promenerade några varv nere i Scranton och belönde oss med att fika på ett ställe som vi hade blivit rekomenderade för deras goda Macchiato. Den var god och man får väl offra sig och fika där igen någon gång.

En macchiato är en espresso med en klick skummad mjölk i.

  

Sen gick vi ju å...Och så råkade vi se ett hemligt fackmöte som jag dokumenterade på bild. ;)

Centrala Scranton har fått sig en ansiktslyftning på senare tid och i vissa delar börjar det faktiskt att se skapligt ut. Mycket har hänt sedan universitetet expanderade. Många städer har det problemet att dom är så förfallna och fula. Det verkar vända och bli till det bättre i Scranton iallafall. Det är ju bra.

Nu ska vi iväg och handla mat.

Fridens!

Kenny


Seattles best coffee

Hojt!
Vi besökte en bokaffär som heter Borders och där provade jag deras kaffe och min fru provade varm choklad. Vi har fikat där förut så det var inget nytt iofs.
Borders säljer ett kaffe som heter Seattles best coffee. Det är från Seattle och har anor från sent 60-tal. Det är ett kaffe med lite smak i faktiskt.

 

Jag åt en Brownie med marshmallows och min fru åt en kaka med chokladbitar.

Det fina med Borders är att man kan plocka en bok eller tidning ur deras sortiment och läsa medans man fikar. Jag läste en klättertidning som hade en artikel om klippklättring i Bohuslän.
Jag ska erkänna att jag hade en ganska dålig dag den där dagen och efter några stycken i artikeln så kände jag för att ta första bästa plan hem. Man har väl sina stunder och det har varit drygt ett tag nu.

Det är otroligt vad mycket tid som går åt att faxa information till olika ställen om vår försäkring och för en tid sedan fick vi en räkning på $2120 för läkarbesök relaterade till min frus graviditet. Så efter ännu ett par samtal fram och tillbaka har det ordnat till sig. Man skulle kunna skriva mycket om det här men jag slutar här. Många av USA's medborgare skulle göra vad som helst för ett välfärdssystem som Sverige har.

Min pappaledighet i USA är något som kallas "Family and Medical Leave Act" och innebär att jag få upp till 12 veckor ledigt utan lön för att vårda vårt då nyfödda barn. Man måste förbruka sin semester först och sen blir resten obetalt.

Två veckor obetalt är nog det mesta många klarar av så det blir inte så mycket till ledigt.

Roligare kan man ha. Vi var ju ganska förberedda på det så det underlättar ju en del.

Fridens!

Kenny

Amazon

Hojt!
Jag har sett en svensk trotjänare när vi var ute på byn. Dom är inte vanliga men dom finns.För övrigt så har vi ett nytt arbetsschema på gång som skall sjösättas i början på oktober. En hybrid mellan 8 och 12 timmas skift.

Troligtvis så kommer det att gå åt en del kaffe för att mäkta med så därför tänkte jag köpa mig en termosmugg. Här i USA är det jobbigt att ta påtår.Ikväll var det fullmåne och enligt dom gamla visa så skall man tydligen föda då. Än så länge så har det inte blivit något.Vi har fått höra att man skall äta en Whopper Junior om inte det räcker med fullmåne men det verkar inte heller hjälpa.Vi har faktiskt provat att smaska våffla på Waffle House. Det är inte så dumt. Jag brukar iofs äta burgare med potatisbulle och sallad.

  

Våra tomater växer så det knakar och det blir en hel del.

 

Sov gott!

Kenny
Utmanad av Maria

Fem saker i min frys:

 • KAKOR  (Har bakat mycket nu på slutet)
 • Kött av alla dess slag
 • Bröd
 • Färdiga matlådor (hemmagjorda) 
 • Glass


Fem saker i min garderob:

 • Bebis kläder
 • Underkläder
 • Byxor
 • Kjolar 
 • Kavajer


Fem saker i vår bil:

 • Cd-skivor
 • Servetter
 • Idominsalva 
 • Försäkringsbevis
 • Garageöppnare


Fem saker i min handväska:

 • Plånbok
 • Mobil
 • Skohorn 
 • Plåster
 • Liten ficklampa


Fem personer jag utmanar:

 • Anita
 • Katrine H 
 • Carola
 • Sofiaa 
 • Monica

Ny bil

Nu ÄNTLIGEN så är vi klara med bil-letandet.
Vi slog till på en Volvo V50 2,4i årsmodell 2007.
V50 är ju inte en så stor bil, men den har den plats vi behöver
och drar inte allt för mycket bensin.


Här är hon:


/AlexandraAtt förändras

Hojt!
När vi kom hit och hade hela fackpamporganisationens ramar i ryggen och möttes av det "flexibla" sättet i USA med inga arbetslagar och begränsade möjligeheter att ha kort sjukfrånvaro kändes det välldigt märkigt och konstigt. Det var inte ovanligt att man mötte folk i produktionen med ögonlocken halvöppna, feber och ett tolvtimmarsskift framför sig. Till detta ska man också väga in frånvaron av skiftledigheter och OB ersättningar som är något att ha. Svagt kaffe i mängder i stora koppar, smält ost, friterad mat och sockerdiet som man bara ser hos dom mest vulgära i europa.
Sådär 15 månader senare så tittar man tillbaka och sen på sig själv. Nu dricker man svagt kaffe i mängder i stora koppar. Arbetar ofta (var tredje vecka) mellan 60-80 timmar i veckan och använder Tylenol ( en amerikansk värktablett) när man har feber bara för att komma iväg till jobbet.

Se hur det kan gå...

Kenny

Värdera mera

Hojt!
Att vara i en annan kultur innebär att möta olika värderingar olika sätt att förhålla sig till olika saker. Förra veckan så lästa jag en artikel i en tidning på jobbet som berättade domen för en nybliven mor som hade dödat sin dotter genom att micra henne i microvågsugnen. Man blir extra berörd nu när man ska bli pappa. Det är inte alls roligt att läsa något sådant.
Här i USA så hänger man ut brottsligar med namn och bild i media och beskriver brottet och det påföljande straffet. I fikarummet var det en ryande enighet bland mina amerikanska kollegor om att det enda rätta var att utsätta henne för samma brott som hon själv har begått. (jag vet inte om dettta representerar hela USAs befolkning) Många hade ideér om hur man skulle kunna straffa henne och skapa rättvisa. Det likande något som vi på vikingatiden använde för att skapa rättvisa för brottsoffer. Öga för öga, tand för tand som det hette.
Jag tycker det är märligt att det inte finns någon eftertanke om vad som egentligen ligger bakom brottet. Vissa männikskor kanske bara är 100% onda. Så verkar det resoneras iallfall.
USA har 38 stater där dödstraffet ingår i deras lagstiftning.
I Sverige utfördes den sista avrättningen den 23 November 1910 kl. 08.00 på morgonen. 1998 avskaffade Storbritanien dödstraffet och var det sista landet i EU.

Kenny

Ny bil

Hojt!
Vi har letat efter en bil länge nu och det finns ju en del. Vi har kollat runt och vi har härjat med bilhandlare. Bilbranchen fungerar ungefär såhär...
En bilhandlare har försäljare som förhandlar pris med kunderna. Slirar omkring och försöker vara personliga och verkar nästan vara kompis med en. Man förväntas pruta och processen är ett spel som man måste spela, annars gör handlarna en rejäl vinst på bilarna.
Vid förhandlingen frågar bilförsäljaren vad man skulle tänkas betala för bilen och vilket pris som skulle göra en glad. Den man säger tar försäljaren med sig till sin "chef" och förhandlar med honom. Så säger dom iallafall. Tanken är att dom aldrig själva ska stöta sig med kunden och säga att det inte kan går att pruta mer. Det påminner om konsultarbete där man hela tiden vid fakturatvister hänvisar till chefen eller dom medarbetare inom företaget som sköter fakturering eller kundfrågor. Man ska aldrig som konsult stöta sig med kunden utan stanna kvar i en positiv relation med kunden.
Så efter ett tag så har försäljaren gått tre eller fyra gånger till chefen och slutligen får man skriftligt att det bara inte går att sänka mer. Tycker man inte att det är bra nog så säger man att dom får ringa en med ett bättre pris och så går man ut. Dom ringer oftast tillbaka efter ett tag med ett bättre pris efter dom "har pratat med regionschefen"
Det roliga är att många gånger så pratar man med ägaren själv och han går ändå iväg och pratar med en "chef".

Jag personligen blir förbannad och skulle helst vilja sparka försäljaren i skrevet med stålhättabootsen.

En bilhandlare får något som dom kallar kick back från biltillverkaren som är en summa pengar per såld bil. Detta ska täcka lokaler och andra kostnader. Bilförsäljarna får 10% av den totala vinsten för dom bilar dom har sålt. Säljer dom med en vinst över $10 000 för en månad så får dom 15% av vinsten.
Man ska pruta minst 10% men det är inte ovanligt att man kan pruta mycket mer. Man ska väl ha tur också att komma över ett objekt som dom har haft sittande och vill bli av med.

På en del bilar har vi prutat 30%.

Så att köpa bil är ju en bra deal här men frågan är om man vill ha en ny bil. Det är ju trevligt och hyffsat säkert men det kostar. Först ska man köpa skiten, sen ska man lämna in på service och hålla eländet i bra skick. Tyvärr så finns det så många oförsiktiga och hänsynslösa människor som nästan med flit ger ens bil parkeringsskador.

Så jag vet inte vad man ska ta sig till.

Fridens!

Kenny

GRATTISGrattis Monica till Kevin & Gabriels lillebror!Många grattiskramar från familjen Eld/JönssonRSS 2.0