Wyalusion

Hojt!

Om man åker route 6 från Clarks Summit där vi bor skall det vara en fin biltur så här års med vackra vyer. Man åker igenom små samhällen, byar och vi har blivit tipsade om en liten stad som heter Wyalusin.
I den staden finns en kulturmärkt hotell som skall vara något alldeles extra. Hotellet grundades på den tiden när fortskaffningsmedlet var häst och vagn.

  

Det har inte alltid varit ett trevligt ställe men en ny ägare som förresten äger det mesta i staden har gjort det trevligt.

Det ser ut som en västernstad och hotellet är byggt 1894 och det är ungefär då som det mesta av husen byggdes.

I Wyalusin bor förresten 535 personer och det är en förändring med -5.1 % sedan år 2000.

En kollega berättade att hotellet brukade vara ett roadhouse. Man var tvungen att slåss för att komma in och när man var färdig där inne fick man slåss för att komma ut.
 
Fredag och lördag efter klockan 15.00 serveras buffe som skall vara mycket god och till bra pris.
 
För att göra allt lite bättre finns det en historia om detta.
 
Samma kollega som brukade tillbringa mycket tid i området hos en släkting hade på morgonen varit nere på floden med sin släkting och fiskat. Det nappade dåligt så dom bestämde att dom skulle åka upp till hotellet och äta och dricka några öl.

På hotellet satte dom sig i baren, beställde sina öl och tittade i menyn. Efter en stund hörde dom ett gäng motorcyklar närma sig som sedan stannade utanför hotellet.
Motorcykelåkarna kom in och visade sig vara tre par.
Kollegan tyckte att det var något som kändes bekant med en av herrarna i herrskapet men tänkte inte så mycket mer på det.
Dom tre paren spelade jukebox, biljard, drack öl och några drinkar. Efter en stund bjöd dom tre paren kollegan och hans släkting på en omgång också. Dom tackade och bjöd senare dom tre paren på en omgång å.
 
Medans allt detta utspelade sig gick bartendern till telefonen några gånger men verkade inte får svar dit han provade ringa.
 
Dom tre paren lämnade sedan baren och fortsatte deras resa.
 
Nu frågade bartendern kollegan och hans släkting om dom visste vem det där var?
 
Det visade sig att det var Bruce Springsteen som hade bjudigt dom på en omgång och bartendern hade försökt att ringa hem till sin fru för hon var tydligen en stor beundrare men inte fått svar.
 
Bruce Springsteen ska tydligen ha tillbringat varje sommar där uppe som barn eftersom hans familj hade en stuga vid floden.

Varje år åker han på motorcykelsemester åt det där hållet och stannar till vi det där hotellet.
 
Fridens!
 
Kenny

Kommentarer
Postat av: Mor

Den där staden hördes intressant. Synd att vi inte visste om den, då vi var där. Antingen första gången jag var hos er, eller när Marie var med. Jag skulle gärna velat varit dit.

Men kanske en dag....mor

2009-11-16 @ 18:31:37
Postat av: Marie

Intressan stad det där. Säger precis som mor - synd att man inte var dit när man var där. Nåväl, vi får försöka en annan gång om inget annat =)

Bruce Springsteen, huh? Hm... ledsen, men jag tar det med nypa salt.Kram

2009-11-17 @ 23:03:36
URL: http://quinitha.blogg.se/
Postat av: Marie

Föresten Kenny! Svar från min blogg:Ja, det tycker jag du ska göra! Vad var det du sa senast här? Baka pizza och dricka öl och läsk? :D

Det tycker jag låter som en väldans fin idé:)Kram!

2009-11-17 @ 23:04:57
URL: http://quinitha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0