En intressant situation

Hojt!
 
Att ekonomi påverkar oss på det ena eller andra sättet är ju känt och konstaterat i ett annat inlägg.
 
Nu har jag haft privileget att få uppleva det på ett lite annorlunda sätt.
 
Som säkert alla vet så är USA ett strikt kapitalistiskt samhälle och alla aktörer på marknaden är i princip privata initiativ med vinstintresse. Det finns en del frivilligorganisationer som syftar till att hjälpa människor, djur osv med speciella behov. Dom organisationerna är ju väldigt välmenande men ack så begränsade och kan inte fylla det behov som egentligen finns.
 
Varje person som vill ha det tryggt för familj och sig själv måste antingen ha t.ex. sjukförsäkring genom sin arbetsgivare, en livförsäkring och sen tillkommer alla andra försäkringar med hus, bil , båt, motorcykel osv.
Om man inte kan betala/jobba så har man ingen försäkring och ingen säkerhet.
 
En annan försäkring är någonting som heter Workmans Compensation, det är en försäkring som arbetsgivaren har hos ett försäkringsbolag och täcker dom behov som finns efter en skada på arbetsplatsen.
Det aktuella försäkringbolaget har förutom en brinnade glöd och välvilja att hjälpa människor ett nätverk av läkare som den skadade har till sitt förfogande och som behandlar efter bästa förmåga. Man skulle kunna använda termen försäkringsläkare om dessa läkare. Tråkigt nog så brukar dom flesta assosiera den termen med något negativt och så här långt så stämmer det in precis.
 
Jag gjorde illa ryggen i sommras och jag gick länge med ryggont och efter en dryg månad så började jag bli orolig och gick till en doktor. Eftersom detta var arbetsrelaterat fick jag vända mig till en workmans comp läkare och jag har gått där länge nu. Allt hade börjat ordna till sig och läkaren bokade in mig på ett fys-test.
 
Halvvägs under testet började jag få problem men jag fullföljde testet. Redan samma eftermiddag blev det riktigt illa och jag ringde ner till dom förbannad som ett ilsket bi. Dom konstaterade att det var inte mycket dom kunde göra och uppmanade mig att åka till akuten om det blev värre och om det inte var bättre imorgon bitti så skulle jag komma ner till dom igen och få prata med en läkare, igen.
 
Nästa morgon var jag inget bättre och lika förbannad, jag åkte ner och skällde på dom igen.
 
Nu har jag fått nerfunktioner testade idag och ska få träffa en ryggspecialist den 3 december.
 
Så med det svaret så blev jag inte så glad. Vänta i över EN MÅNAD på en specialist!
 
Det finns ett litet trick med allt det här och det är att efter 90 dagar kan man åka till vilken doktor man vill för att få en utvärdering av en annan läkare. Så det är bara en månad kvar nu och det är bara att hålla ut och hoppas att dom inte förstör mig totalt på den tiden.
För att vara riktigt säker ska jag forska lite mer om det går att kringå 90 dagars gränsen på något sätt.
 
Allt under workmans comp är betalt av försäkringsbolaget och är man fortfarande inom dom magiska 90 dagarna kan det bli problem med vem som ska betala räkningarna. Det jag är rädd för är att man hamnar i ett vaccum mellan den privata försäkringen och workmans comp försäkringen. Det skulle kunna bli så att man står där med räkningar för magnetröntgen och diverse annat.
 
Sjukvård är inte billigt i det här landet.
 
Vi skulle kunna konstatera att det är en mycket "intressant" situation.
 
Så helt plötsligt så ser vi samma sak igen, ekonomi påverkar oss på många olika sätt...

Nu är det bara att bita ihop och jag måste ju faktiskt erkänna att jag har återhämtat mig ganska bra efter testet så jag är nog på god väg och kommer att vara bra snart.
 
Ha de!
 
Kenny

Kommentarer
Postat av: Marie

Vad surt att det ska böka till sig såhär för dig, bror.

Hoppas nu att ryggen håller tills dess och att läkaren eller jobbet inte förstör dig alltför mycket.

Ta hand om dig!



massa kramar!

2009-11-17 @ 22:39:43
URL: http://quinitha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0