85F och himla fuktigt

Hojt!
Idag har vi haft det varmt och fuktigt. 85F och så fuktigt så det var som att gå i en dimma, så var det på jobbet iallfall. Det var lite bättre ute men redan klockan 06.00 då jag började på jobbet var det fuktigt och klibbigt.

Det är en stor skillnad mot Sverige här med fuktigheten.

Iallafall så är det mycket man kan fundera över här i världen.

Man ska ju inte prata om sitt jobb här på bloggen men det är en grej som vi använder på jobbet som jag tänkte dryfta  lite om. På engelska heter den Sodium Hydroxide. På svenska tror jag att det heter Natriumhydroxid.

Den här rara lilla skapelsen som är i samma familj som kausik soda använder vi för att balansera Ph värdet i en vätska. Den är starkt frätande och förvandlar människohud till tvål och bränner igenom kläder.

Inga roliga grejer och det finns andra användningsområden.

Följ länken----> baka kringlor

I artikeln så berättar dom om hur dom ger kringlor den fina gyllenbruna färgen.....

Verkar ju vara allmänt accepterat men kan det verkligen vara bra??

Och så över till något annat.

I denna värld där ekonomi styr allas vardag kanske vi påverkas mer av det än vi egentligen förstår.

Det finns ett sötniningsmedel som här i USA och på engelska då förstås heter High Fructose Corn Sirup. Det är ett sötningsmedel som framställs av majsstärkelse som nästan helt och hållet är glukos. Detta blandas med ett enzym i en process som förvandlar glukoset till fruktos. Man får High Fructose Corn Sirup och på svenska heter det GlukosFruktosSirap eller glukossirap.

Allt det här besväret går man igenom för att det av olika anledningar är billigare än vanligt socker.

Det här sötningsmedlet började man använda i stor skala USA i allt från läsk till mat och Pepsi och Coca Cola började använda det 1984.

Det fina är att det används mycket i Svea rike också.

Så här långt verkar ju allt vara bra men det finns ju en baksida. Det här processade sötningsmedlet har många negativa hälsoeffekter och ökar fetma, insulinresistens, typ 2 diabetes och massa annat.

Det här billiga sötningsmedlet är en del av grunden till den extrema övervikt man ser i USA.
 
Ta er gärna tid och läs den här avhandlingen

Den är inte så krånglig och förklarar hur allt hänger ihop.

Och det enda sättet att få någon ordning på det här är att välja bort produkter som innehåller glukossirap.

Sen så tycker jag att det är lite märkligt att tillverkare av födoprodukter inte tar sitt ansvar och väljer bort sådana ingredienser som har skadliga för oss konsumeter.

Fridens!

Kenny

Kommentarer
Postat av: Maria

Ja. jag har också läst att man använder kaustik soda för att förvlanda naturligt gröna oliver till svarta, som tydligen inte finns naturligt!!

Angående sötningsmedel så håller jag mer dig helt, borde vara tillverkarnas ansvar. De kanske borde stämmas??

2009-07-30 @ 20:58:31
URL: http://iamiamaria.blogg.se/halsa
Postat av: morfar

Jag kan hålla med dig om sötnings medel men vi glömmer att vi måste förbruka det vi stoppar i oss.Vi tankar inte bilen om den är fulltankad,vi förbrukar bensinen om vi ska tanka.Det är så enkelt med kroppen oxå,men vi stoppar i oss ändå och då rinner det över.

2009-07-31 @ 07:55:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0