Bronx zoo Del 2

Hojt!
Bronx är en av fem stadsdelar som tillsammans bildar New York. I Bronx finns det mycket av historiskt intresse och en terori är att stadsdelen är uppkallad efter en svensk (kanske dansk/Holländsk) sjöman och bosättare, Johan Bronck. Huruvida detta är sant spekuleras det friskt om.

New York stadsdelar - Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn och Staten Island
I Bronx finner man bland annat Yankee Stadium, Bronx zoo och New York Botanical garden.
En stor del av människorna i Bronx är latinamerikanska och detta skall märkas på musiken och maten.



       

Det finns fina exempel på rebellisk konst och butiker som tillämpar en variant av gatuförsäljning.



Husen är ibland inte i något vidare skick. Det måste ju bo folk i husen men det ser inte ut som det om man ser på skicket. Många lägenheter verkar det som att det aldrig har gjorts något förutom att möjligtvis varit hemma arena åt något hockeylag som nyligen haft match. Trasigt glas i fönstret, en gammal ac som hänger i några få skruvar osv.



Den stora byggnaden på den här bilden trodde jag var en gammal övergiven fabrikslokal. Ack så man kan bedra sig. När vi rundade huset visade det sig att det var en "public school". En public school är en skola som är finansierad av staden och ingen privatskola. Det kändes inte så bra, skolan skulle ju kunna vara bra, vad vet jag, det verkade inte vara hög prioritet på lokalerna....

Vi anlände vid Bronx zoo klockan 10 vilket var 30 minuter för beräknad ankomst.



Framme!

Fridens!

Kenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0