Hoover dam

Hojt!
Ungefär 45 minuter till en timma från Las Vegas ligger Hoover dam på gränsen mellan Nevada och Arizona. 

 

Dammen skapar Lake Mead och är en konstgjord sjö med smältvatten från Colorado och Colorado river. Tyvärr så har det varit dåligt med snö i ungefär 8 år och det har resulterat i låga vattennivåer. I år verkade det som att det fanns lite mer snö så det kanske håller i sig.

På väg till dammen mötte i ett gäng motorcyklar.




Vi löste inträde till den lilla turen och efter säkerhetskontrollen blev det filmtajm!



Under byggnationerna förolyckades 2 personer, en far som dog i början och hans son i slutet när dammen nästan var färdigställd. Det är iallafall den officiella siffran. Grejen var att för att få förmånerna för dödsfall utbetalade från staten skulle man dö på sajten. Bara två gjorde det och hundratals dog på sjukhus eller i ambulans till sjukhuset.

  



Här ser man vajerspelet som användes under byggnationen och dammväggen i bakgrunden. Spelet används än idag vid underhåll.




  

Vägen ska ledas förbi så att fordonstrafiken inte skall gå över dammen vilket är en förbättring eftersom det blir som en stor propp. Den högra bilden är en modell som är byggd i utställningshuset för att visa brospannet.




 

Första bilden visar ett av rören som leder vattnet ner till turbinerna, bild nummer två är maskinhallen med generatorerna. Den lilla röda generatorn i bildens högra hörn är generatorn som försörjer dammen med elektrisitet.




   

Nersidan av dammen, besökshuset och dammväggen, Lake Mead och tornen för vattnet till turbinerna på ena sidan, sista bilden är översvämmningskanalen och öppningen i det stora röret som leder vattnet förbi dammen.

Fridens!

Kenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0