Live free or die...

Hoj!
Uttrycket "Live free or die" är ett måtto som antogs 1945 i delstaten New Hampshires domstol. Det syftar på att vara oberoende och att det finns saker värre än döden....  New Hampshire har ingen skatt och dom förlorade skatteintäckterna kompenseras med skatt på restaurangbesök och beskattade inträden på dom vackra nationalparker i staten. Så med andra ord får turister stå får "skatteintäckterna". Man kan ju fortfarande som gäst köpa kläder, bilar osv billigt i delstaten.

Det finns ju andra samanhang som vissa individer anspelar på liknade måtto. Så det leder oss osökt till detta :)

       

Det är en Harley Davidson, årsmodell 2005 och har gått 5332 km, modellen heter Sportster Custom. Det är den minsta modellen och den minsta motorn, 883 cc. Från årsmodell 2004 sitter en uppgraderad motor i cyklarna och motorn är monterad med gummibussningar. Tidigare var motorn stumt monterad med följderna av att ramarna sprack av utmattning från vibrationerna. Det var ett samarbete med japanerna där den nya evolution motorn utvecklades och gjorde detta möjligt. Den gamla motorn hade förbrukat bussningar som en rottweiler tuggar på grisöron. Eftersom det är en custom är den sänkt bak med ett täckt fälg, tonad baklykta, tanken är en lägre och bredare modell, styre och mätare är gjord lite stilrenare med mera krom. Framhjulet är en ekerfälg och större än den vanliga modellen. Fotkontrollerna för broms och växlar är framflyttade så man får en annan hållning när man åker. Ljudnivån är hög då det sitter screamin' eagle utblås monterade på detta exemplar. Innebörden av detta är egentligen bara att det är raka rör utan ljuddämpare. Pennsylvania är lite petigare än andra delstater och kommer förmodligen att klaga på detta. Det behövs lite utredning huruvida detta har skötts riktigt. OM man ändrar utblåset med nya rör måste insugsidan modifieras för detta och jag vet inte om detta är gjort. Det tråkiga med raka rör är att man förlorar mottryck på avgassidan och tyvärr får sämre kylning på avgasventilen. Så den för då sämre livslängd. Det kan ju vara lite trist.
För övrigt tycker jag att det är en mycket tilltalande hoj. Det är inte så mycket som behöver förändras, kanske. Vi får se om det ska trixas nåt.
Eftersom det är minsta modellen kallas den här i HD kretsar naturligtvis för tjej cykeln. Den andra HD´n som framändan syns på en av bilderna är inte min och vi har nu två hojar i garaget. Det känns lite roligt :)
Nästa steg är att ta körkort, skaffa registreingskylt och så lära sig allt om den förstås. Skylten som sitter på nu är en tillfällig från Ohio som gäller i 30 dagar.
Harley må vara fina hojar men tyvärr inte dom mest tillförlitliga och det kommer säkert att bli mycket skruvande om man får lite mil på hojen.
Så vi längtar efter våren mer än någonsin nu :)

Ride on everybody!

Kenny

Kommentarer
Postat av: JoWe

Rolig pryl. Men hur kom det sig att nu behövde åka så långt för att köpa en HD? Finns inga såna i Scranton till bra pris? Är det HD-mecka i Ohio? Ha de :-)

2008-01-28 @ 07:46:00
URL: http://www.kroppsdelar.nu
Postat av: Kenny

Mm, det är roligt nu. Det var en sån passande modell och så var det bra pris. Hela grejen var svår att motstå, sen så blir man lite skadad av att bo här och avstånd känns inte på samma sätt som i sverige.

2008-01-28 @ 15:54:00
URL: http://kennyoalexandra.blogg.se
Postat av: Kenny

Ohio är ingen HD mecka det blev bara så :)

2008-01-28 @ 15:57:17
URL: http://kennyoalexandra.blogg.se
Postat av: Erik

Det är väldigt elakt av dig att köpa en sån maskin *S* ska inte vissa opp sånt där , va säger man VILL HA JAG MED EN SÅN *S*
Du är förbered på att skruva mer än va du får åka
;)

2008-01-30 @ 08:20:22
Postat av: Marko

Jaha , du har köpt hoj nu oxo ! jaja , men tat lungt då ! Du kan berätta för frun om ett artikel på arbetarbladet från hennes gammla arbetsplats i Högbo .. det var nåt om hotellet och att dom slog rekord i omsättning .. bara ett tips typ .. föresten hur går silver pilen ?

2008-01-31 @ 07:56:49
Postat av: Kenny

Jo, ja dom har gått bra där på hotellet. Jag har hört att det har varit bra. Det var nog Alexndras astronimiska lön (hotell och restaurang är ju hiskeligt bra) som drog ner resultatet. Jag har inte kört henne än, silverpilen alltså. Ska ta det lungt och ta körkort. Man är lite sugen att ut att prova men det får va ett tag till.

2008-01-31 @ 15:39:27
URL: http://kennyoalexandra.blogg.se
Postat av: Lillasyster Marie

Herrejefflar!
Så ni har en var alltså?
Shiit... inte visste jag att Alexandra var intresserad av motorcyklar!

2008-01-31 @ 18:53:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0