Om vi ändå visste

Hoj!
Ibland kan man tyvärr glömma bort hur bra vi har det. Det är ju naturligtvis svårt att inse ibland men vi har det hiskeligt bra. Igår pratade jag med en på jobbet som ska sluta, han ska börja som manager på ett pizza ställe. Dom hade kravet att en ordinarie vecka skulle vara 50 timmar och de undrade om det var ett problem. Han var väl inte överförtjust men eftersom det skulle bli 30 timmar kortare vecka än det han jobbade nu med sina två jobb så var det inte så tokigt ändå... Lönen var ju ett positivt steg i rätt rikning och det är ju alltid välkommet.
Erfarenheten att jobba som manager var också strategiskt bra då han hade planer att någon gång öppna ett eget ställe.

Vi önskar honom all lycka och framgång!

Lönen i det här området är det vanligt med en lön på $ 9 i timmen för folk som jobbar i produktionen. Det är svårt att försörja familjen om man bara gör 40 timmar i veckan. Det företaget jag jobbar på betalar mer och är väl inte så tokigt. Många klagar naturligtvis ändå.

Så då kommer jag att tänka på herr Reinfeldt som har lite mer än $ 9 i timmen, han blev ju attakerad med en vattenpistiol av en trix reporter. Det är ju ett brott att göra något sådant och det kallas säkert politiker förakt. Han uttalade sig om händelen och det var naturligtvis blött och sen måste det ju varit hiskeligt otäckt, tänk er, glassar omkring, fuskar med traktamenten, äter gratis på nobel middagen, har kostresättning och fria taxiresor, gör strategiska beslut för att metodiskt försvaga och avveckla fackföreningar. Att stå där med sina tre livvakter och få vatten på sig måste ju varit fruktansvärt. 
Hi hi, hälften av dessa anklagelser är säkert falska men han har ju bevisat att han gärna omger sig med individer som har vissa svårigheter att betala TV avgifter och ser lätt på sveriges lagar om hemhjälp och om man ska betala skatt på arbete utfört av hantverkare.

Dessa individer har ju sonat sina brott. Det som återstår är att tänka igenom vad det är för land vi vill leva i vad som är viktigt. Sen måste vi alla dra vårt strå till stacken och göra det som är rätt. Skatteverket gjorde en undersökning i syfte att avgöra varför folk fuskar med deklarationen. Det främsta anledningen var att ledande politiker föregår ej med gott exempel. Så, kan det verkligen vara så eller använder folk detta faktum som ursäkt bara för att snylta åt sig några extra slantar.
Alla förändringar börjar hos en själv och det är aldrig försent att bättra sig.

Bäverhojt!

Kenny

Kommentarer
Postat av: ulrika & peter

Läser varje dag ier underbara blogg.... saknar er så mycket.
Tänkte bara göra ett litet avtryck å säga att ni mer än gärna får kika in på min designsida...
www.edenbutterflydesign.se
Kramar...
Får hoppas vi kan komma å hälsa på er nångång,skulle va såååååå kul.

2008-02-06 @ 20:05:27
URL: http://serendipity713.blogg.se
Postat av: Mor

Du har förbannat rätt pojk

kram mor

2008-02-07 @ 14:01:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0