Främling i ett nytt land

Hojt!
Många gånger så konfronteras vi människor med främmande saker som kan vara lite svåra att förstå. Att flytta till USA är ju en ny upplevelse men den är ju hyffsat kontrollerad med bostad, jobb och andra arrangemang för social trygghet.

Ett annat sätt att besöka ett nytt land är som soldat eller flykting. Tyvärr så kommer det förmodligen alltid finnas flyktingar från oroshärdar runt om på planeten. Dom förenade staterna har många som är placerade runt om i världen och det finns ganska mycket bloggar där det går att läsa om deras upplevelser.
I en blogg så berättades det om en kurdisk familj som väntade på att få en fristad, kanske i Sverige.

Från bloggen Bagdad burning:

We live in an apartment building where two other Iraqis are renting. The people in the floor above us are a Christian family from northern Iraq who got chased out of their village by Peshmerga and the family on our floor is a Kurdish family who lost their home in Baghdad to militias and were waiting for immigration to Sweden or Switzerland or some such European refugee haven.

Sverige har tagit emot 10 gånger så mycket flyktingar som USA.

Så jag har privileget att jobba helg igen. Jag var ledig förra helgen men helgen före det så var det jobb. Det blir en del 12 dagar i rad kombinerat med jour, nattvändningar och annat. Roligare kan man ju ha men man kan ju se det som en möjlighet att tjäna lite extra pengar.

Fridens!

Kenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0