Sjukförsäkring och förödelse...

Tjo!
Jag har läst i en tidning att det amerikanska försvaret var lagt en order på 1000 sprängsäkra fordon. Det är steget upp från Hummern och har ett ordervärde av 490 miljoner dollar.
Fordonen ska användas nere i sandländerna där minor och överfall är en vardag.

I nästa tidning läser jag om en ung man, han har varit saknad i två år sedan ett överfall utanför Bagdad. Hans status är fortfarande saknad/tillfångatagen. Han har figurerat på brusiga filmer och terroristerna har velat använda honom som förhandlingsmedel. Hemma i USA väntar hans mor och far, hans bil som fått en ny registreringskylt med hans rang och namn. En smärtsam väntan.

I ännu nästa tidning står det om att några stater har börjat överväga någon form av allmän sjukförsäkring. Pennsylvania är en av dom. Mot en avgift, som är överkomlig, skall man få rätt till sjukvård. Betalar man inte avgiften så får man betala böter.
Tydligen så har en del undersökningar visat att människor som inte har har försäkring uppsöker kaotiska akutrum (där man inte kan bli nekad vård om det är akut) för det som egentligen skulle varit primärvård. Samtidigt som en person med sjukförsäkring går på regelbundna kontroller och får förebyggande vård osv.


FYI (for your information) I USA finns det 45 miljoner människor utan sjukförsäkring...

Kenny


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0