Att dö som en man ;)

Tjo!
Varje dag så brukar jag ägna en kvart femton minuter på att pumpa min skiftkollega på info om allt möjligt. Visste ni att det finns tre djur som om dom är hungriga jagar människor för att äta!? Det ni. Det är Grizzly, isbjörn och bergslejon. Smaskelismask. Det är att dö som en man de :)

Iallafall så berättade han att när han var i det militära. Så var han inblandad i några uppdrag att byta ut radaranläggningar efter den amerikanska gränsen mot Grönland. Han var på några olika och det som längst bort var alldeles på kanten så nära Grönland man kunde komma. Brevid basen så var det ett stup på 1000 feet och där nere låg oceanen. En klar dag så såg dom grönland. Baserna var till för att följa civil flygtrafik och om det skulle bli taskig stämning med ryssarna och dom skulle skicka misiler, skulle dom se dom i tid.

Så den stora dagen då han anlände till basen var han ivrig och gå ner och kasta macka. Sagt och gjort, dom travade ner och efter en rejäl promenad så stod dom där. Efter en stund så vände dom sig om och såg en jättekanin. Den var en meter upp till öronspetsarna. Den satt och mumsade på gräs. Det konstiga var att det finns inget gräs där. Det är ju permafrost. Kaninen hade hittat en tuva som var som en femkrona och där satt han och mumsade.

Sakta närmade dom sig djuret och dom kom nästan en meter ifrån han innan han gav sig av.

När dom kom upp till basen igen blev dom informerade att det var farligt att göra det dom just gjort. Man skulle inte ge sig av utan skjutvapen eller smällare. En isbjörn kände lukten på flera miles håll och kom gärna till bords om maten serverades. Om björnen kom skulle man slänga en smällare för at åkalla uppmärksamhet, slänga en till för att skrämma iväg djuret. Slängde man en tredje skulle björnen troligen syna bluffen och äta upp en....
Baserna låg förut tätt pga radaranäggningar med kort räckvidd och efter uppgraderingar har baserna blivit färra och färre.
Baserna hade egen kock och maten skulle vara otroligt fin. Lönen var ungefär 40 tusen dollar första året och allt var betalt på baserna. 30 dagars semester....

Kanske inte så tokigt..

En annan incident var att en herre som låg i sitt rum och sov hade öppnat fönstret för att vädra. Under natten blev han väckt av ett vinddrag.. Inget vanligt vinddrag. Det var en isbjörn som svingade sin tass efter honom och var halvvägs in genom fönstret. Det ni, snacka om bryskt uppvaknande.

God Natt!

Kenny

Kommentarer
Postat av: Jon West

Rårivet :-)

2007-10-11 @ 12:32:34
URL: http://www.jonasochsara.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0