Philadelphia

Hallå!



I helgen som var så besökte vid Philadelphia. Vi besökte IKEA där vi åt köttbullar och potatis med brunsås och lingonsylt, såg Liberty Bell, The Declaration of Independence, USA's första postkontor som Benjamin Franklin grundade, om man skickade vykort därifrån så stod det Benjamin Frankling på stämpeln. Chinatown och en innegata som hette South Street. Det kulturella låg samlat så det gick fort att se.
Det dryga med att besöka städer är att det går så mycket pengar i parkeringsavgifter.
Det var trevligt och jag tror att vi kommer att åka dit igen, om vi inte ska se stan så åker vi till IKEA.


Jag hade fått lite tips om vad man skulle äta när man var i Phi. och tydligen så skulle den bästa Chines restaurangen heta Senqui, vi letade efter den men vi hittade tyvärr inte den. Efter vi hade letat ett tag så hade lusten att äta i Chinatown försvunnit. Vissa restauranger hade bakdörrarna till köket öppna och det var ingen vacker syn.



Vi fortsatte ner mot South Street för att uppleva det "coola" som skulle vara där och för att äta, vi hade fått tips och ett ställe som hette Jim's Cheeseburger som skulle göra stans bästa Cheeseburgare och till det skulle man fråga efter "wiz" skulle vara något som bara fanns i Philadelphia. Har ingen aning om vad det var. Vi hittade stället efter att tag man det var kö ut till dörren så det var ingen ide.

South Street var proppad med folk och poliser i varje korsning.



Nu hade vi alldeles för lite bensin i tanken så när vi åkte därifrån bet vi på nagelbanden och hoppades att det inte skulle bli soppatorsk. Vi åkte hemmåt och svängde av så fort vi såg ett tankställe.
Debitkortet fungerade inte i automaten, gick in och var tvungen att förbetala. Bakom disken stod en mörkhyad herre med näsduk knuten kring huvet, keps och pratade slang så jag inte hängde med. Måste ha sett roligt ut. Man kände sig inte så hemma i dom där kvarteren. Tänk er en blek svenne iförd vit skjorta, shorts, sandaler och resten i kön var slangpratande med kepsar, sportlinnen och naturligtvis med vita gympaskor utan strumpor.
 
När vi åkte vidare så tänkte vi åka upp på stora vägen men det blev aldrig så. Istället hamnade vi på nån väg som gick vidare till nån förort där slitna områden blandades med välbärgat. Vi såg en middleschool byggnad som jag inte skulle vilja att mina barn skulle gå i. Vi åt på ett matställe som hette Boston grill med trött personal. Det var homestyle på käket, deras köttfärslima var faktiskt riktigt god. Som tillbehör till maten fick vi en röra som var gjord på sötpotatis och något som kändes som kakor och så förstås marshmallows. Sött som tusan men ganska gott.

Det blev en lång omväg och så småningom hittade vi upp på vägen hem. Nu fick vi problem med hur det var skyltat när vi åkte igenom vägtullen och vi trodde att vi skulle hamna i New Jersey. Konstigt nog så blev det rätt.

När vi nästan hade kommit hem och skulle åka igenom vägtullen visade det sig att vi skulle ha plockat upp en lapp vi första tullstationen. Aj aj, det här höll på att bli dyrt. 22 dollar kostar det att inte sköta sig. Vi såg väl förvirrade ut nu också så tulltjänstemannen släppte iväg oss med en skriftlig varning och en avgift på 5.25 dollar. Det var den normala taxan om man hade haft biljett...

Nu finns man i registret.....

Kenny

Kommentarer
Postat av: Jonas

Haha! brottsregistret antar jag.
Kollade de upp att du inte har några anknytningar till Iran?
Du skriver väldigt skönt :)

2007-06-13 @ 20:14:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0