Bilder från Bethlehem

Tjo!
Det här är bilder från vårat besök i Bethlehem.

   

Husen är från mitten på 1700 talet och används dagligen. Bild # 2 F.H var smedsbyggnaden och den brukades av guld, silver och en svartsmed.



Det var kallt och blåste och området hade tidigare besökts av ett isregn. Det byggde upp ett 7 centimeters islager över hela staden.



Eftersom Moravianerna hade sin utbildningskultur så var man ju tvungen att ha böcker. Den här bokhandeln startade på 1700 talet och finns ännu än idag. All vinst går till prästänkorna.

Vi besökte en kinarestaurang för att äta lunch. Det var nollgradigt inne och vi satt med jacka och mössa medans vi åt. Maten var rykande varm men inte så länge. :)

 

Det verkade som alla i familjen var inblandade i affärsrörelsen. Sonen satt ute bland borden och spelade spel, dottern tog beställningar och hjälpte till i köket. Mor och far kockade i köket.
När dottern tog våran beställning hade fleece jacka med händerna djupt i fickorna och skakade. När vi satt och åt så kom hon plötsligt ut ur köket hoppade, hoppade fram till till sin bror, hoppade till nästa bord och tog upp tallrikarna från förra gästen, sen hoppade hon in i köket igen. Det var svårt att hålla sig för skratt.
När nästa gäst som kom in i restaurangen kom hon ut med munnen full i mat. Det var fullproppat och hon hade fyllt kinderna som en hamster. Halvvägs in i beställningen hade hon tuggat ur skapligt så hon kunde börja prata med gästen. :)
Det var god mat och atmosfären var kall men underhållande.

Vi strosade runt, åkte busstur med guide och fikade på fik.

Fridens!

Kenny

Kommentarer
Postat av: Lillasyster Marie

Fasen vilken festlig kina restaurang!

2008-01-08 @ 16:56:49
URL: http://www.quinitha.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0