Steamtown

Hojt!
Idag besökte vi Steamtown Historical site. Vi besökte museumet där dom visar det lokomotiva arvet och det är lite ur historian om hur Scranton fick namnet Electric City. 1863 gjordes dom första testerna med elektrisitet som kraftkälla och 1870 fanns en fungerade spårvagnslinje som användes av pendlare i Scranton området och staden fick namnet: Electric City. Epoken slutade 1954 och hade då fram till det datumet successivt ersatts av bussar.

  

Det var gruvan som var motorn i regionen och det välstånd som så småningom bredde ut sig bland folket gjorde detta möjligt. Dom förbättrade kommunikationerna utvecklade bygden och underlättade markant eftersom arbetarna inte behövde bo i direkt anslutning till arbetsplatsen.

Utanför fanns det några ånglok och en viss Union Pacific var det största jag har sett...

  

Vilka hjul!

Dom "morderna" fraktloken som stod brevid tågstationen pustade ut härliga dieselavgaser. Det spelar ingen roll hur vi håller på och tramsar med miljöbilar. Deras lok kompenserar för det med tomgångskörning.

 

Sen bar det av till Lackawana State Park. Vi strosade runt deras campingområde och sparakde i löven. Tydligen skall det finns skunk i skogen så man får passa sig. Skulle men få det på sig så är det bara att kasta kläderna. Får man det på bilen har jag hört att man ska tvätta med tomatjuice.

   

Det var rejält med bult i dom takstolarna.


 Smokey the bear.

Bulta på!

Kenny

Kommentarer
Postat av: Jonas

Skojiga äventyr ni är ute på :-D

2008-03-15 @ 11:16:23
URL: http://www.kroppdelar.nu
Postat av: Katrine

Ja är det inte märkligt att hon blev så söt med tanke på föräldrarna ;)

Nä inget speciellt, man får ge henne vad man vill.

2008-03-17 @ 07:54:18
Postat av: Anita

Hej!

Jo , Linnea växer verkligen och det händer saker HELA tiden!!! :) såååå roligt ;)
Hon ammas fortfarande , men eftersom hon blir större och större så kräver hon mer. Hon brukar få ersättning i flaska 1-2ggr/dag beroende hur hungrig hon är. Sen får hon gröt nästan varje dag ( morgon eller kväll men oftast kväll ), hon äter även pureér nu också , gärna 1ggr per dag :) men bara så hon får smaska lite och inte som någon hel portion än så länge.

Kram!

2008-03-18 @ 07:09:32
URL: http://mrsanita.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0