Air force 1 ( och 2)

Hojt!

Air Force 1 är planet som USA's president har till sitt förfogade och som han flyger omkring i till sina "sociala" evenemang runt om i världen.



Planet som är en Boing har sin hemmabas utanför Washington.
En kollega på jobbet som har ett förfutet inom flygvapnet har enligt han varit i hangaren där planet står då han var placerad där under en period.
Air Force 1 har en syster och det planet är identiskt och står tankat och fungerar som en backup. Undra om det heter Air Force 2?

När man ser inslag och program på TV här i USA som t.ex berättar om Air Force 1 är det otrolig focus på hur bäst alla är och den enorma organisation som finns runt presidenten.

Jag kan inte påminna mig om att vi i Sverige kör med samma stil. Ser man något liknande i Sverige så är det med en nedlåtande ton och focus ligger på hur illa skattemedel har använts av någon korrupt politiker.

Det enda jag har hört i Sverige är när Ringholm åkte på fotboll med regeringsplanet eller hur det var. Åkte hem eller nåt sånt.

Flyg lugnt!

Kenny

Gammal gubbe...

Hojt!
En bekant sa en gång till mig att plötsligt kommer du vakna upp en dag och då inser du att du har blivit gammal. Det första du kommer fråga dig är: när hände det här!?

Det kändes så häromdan, eller jag kanske ska säga att det har liksom smygit sig närmare och jag har sett det i ögonvrån men ignorerat det trorts det är ett svårslaget faktum.

Först så är man inte längre yngst på jobbet, dom fyller på underifrån och en annan känner av ömma knän och taskig rygg.

Jag ska ju erkänna att jag har gått ganska regelbundet på gym ett tag och som jag nu kanske borde säga, när jag "var ung" så brukade jag få vänta medans någon körde färdigt benböj eftersom jag behövde vikterna när jag skulle köra bicepscurl.
Nja, inte riktigt men det kanske finns någon där ute som kan känna igen sig att det gick att köra hur hårt som helst till ett muskelfäste gick av eller nåt.

Häromdagen så var jag åter på gymet och även fast jag bara hade mormorsgympa fick jag ont i ryggen och blev stel.

Vi gör inte så mycket nu heller, sitter mest hemma, fast det gör inget. Vi har ju vår dotter att ta hand om och det är ju en hel del. :)

Åldras lungt!

Kenny


Detroit, en döende stad

Hojt!

Det finns en artikel om detroit som ni borde läsa.

Länk---> Bilstaden tynar bort...

Läs och gråt!

Kenny

Hus & hem mässa

Hojt!
Idag var vi på Hus & Hem mässa . Det var intressant och mindre än vad jag hade föreställt mig. Vi hade sällskap av en bekant från jobbet och hans fru och vi fyllde i en himla massa kuponger för dragningar om tv apparater, vinylfasader, uterum och annat kul.



Det roligaste var fasktiskt att det var en smed på plats och det var riktigt fina grejer, och fina priser.

Länk---> vulcan ornamental

Här är en duschhörna och en altan med altanräcke. Allt är i komposit material och det ser nästan äkta ut. Altanbrädorna åldras inte och det enda man behöver göra är högtryckstvätta på våren. Bräderna är gjorda av gamla PET flaskor, sågspån och pigment för färgen.

 

En firma jobbade med markarbeten och skötte allt från projektering till slutförande. Dom gjorde fina jobb och dom visade några före och efter bilder. Det är otroligt vad lite markarbete kan göra.



Efter vi hade cirkulerat runt flera varv var vi hungriga och åkte på restaurang. Här är vår efterrätt. Min fru och jag delade.



Ha de!

Kenny

Taskig ekonomi

Hojt!

Nu när vi har turbulent ekonomi är det många som påverkas och för många är det tydligt och andra märks det inte alls.
Det är en stor butikskedja som heter Circuit City som har gått i konkurs. Det är ungefär som elgiganten. Av detta är det nu 34000 personer runt om i USA som förlorar sina jobb.

Länk----> Circuit City

Vi var på restaurang igår och bakom oss satt det ett gäng gubbar och den ena berättade för sina bordskamrater att GM och Toyota hade sålt 9 miljoner bilar var i USA förra året. Toyota hade haft 500 Miljoner i vinst, GM hade förlorat 2 biljoner. GM hade enligt han 1000 arbetare i USA och 1 miljon personer som dom betalade pension till.

Kenny

Röd sol

Hojt!
Idag har min fru fotograferat solnedgången. Det ser trevligt ut.

 

De var ju fint.

Till helgen ska vi på en hemma & trädgård mässa. Vi ska kolla in vad det finns för grejer i USA för sånt.

Idag har det varit en händelserik dag på jobbet. När det inte händer så mycket här hemma så får man tråka ut er med jobbsnack.
Så, nu när man är dagtidsräv i några veckor är dagarna fyllda med projekt och annat som man inte verkar hinna med.
Så idag skulle jag byta ut några takhängda värmare. Ett litet projekt, kan man tycka.

Först skulle jag göra ett funktionstest och det slutade med ett rökmoln som triggade brandlarmet. Hela byggnaden blev utrymd och vi bestämde koppla ur lamet medans jag härjade vidare.
Värmarna var så fulla med olja och skit så det blev kraftig rökutveckling, jag ställde ut dom utanför byggnaden och kopplade på full effekt. Det rökte skapligt och efter ett tag var all olja urbränd.
Jag känner att jag nu har bidragit med min del till den globala uppvärmningen.

Till slut var värmarna installerade och vi hade värme med lite smak av olja....

Det var det, egentligen tycker jag att det har varit en ganska givande och rolig dag. Jag tycker det är intressantare att jobba när man har lite mothåll.

Bränn på!

Kenny

Måndag

Hojt!
Äntligen måndag eller vad man ska kalla det och idag var det bara "kort" dag, 8 timmar kändes som en kort dag då man är van vid 12 timmars.

Jag har inget skoj att skriva om idag, vädret har vänt till det mildare efter en tid med förvånansvärt kallt väder. -17 grader celsius som kallast.

Nu när det har blivit varmare värkar saltet som aldrig förr och det är som en blandning av bitvis vit asfalt (av salt) och mandelmasseliknande smörja som man för köra runt i.

På jobbet frågar mina kollegor ganska frekvent om jag trivdes förra veckan då det var så kallt, det är väl som en värmebölja i Sverige. Som vanligt så svarar jag att jag tycker verkligen om när det är kallt och saknar den där bestående kyan som håller i sig i några månader. Det bästa med kylan är att det håller dom skandinaviska myggen lugna.
Dom är förresten så stora att vi slår ihjäl dom med olika tillhyggen, torkar dom och använder dom sen som pallar.

En fin sommardag kan man med öppen hand slå igenom isen på sjön och håller man på ett tag kan man få upp så mycket is så man kan bada.

Mm, så det kan va...

Kenny

Jarhead

Hojt!

Det finns ju massa olika uttryck och ett är Jarhead. Det kommer från marinkåren och är något man kallar soldaten. Det kommer av att dom ska vara så tränade på att lösa en uppgift så att om dom skulle få i uppgift att få deras eget huvud (head) att passa i en hink/burk (jar) så skulle dom göra det.

Fridens!

Kenny


Fotsulereningskur

Hojt!

Eftersom jag vistas i en miljö där det finns massa skumma föroreningar så kändes det som att jag skulle behöva en renande kur. Jag har ju gått och tänkt på det ett tag och min fru gjorde slag i sak och köpte en kur åt mig i födelsedagspresent.



Det såg ut som kompresser som man sätter fast på fotsulan och låter sitta under natten. På morgonen tar man av dom och då skulle det vara fullt med orenheter från kroppen på kompressen.

Det var det också.



Man kan antingen använda en på varje fot varannan natt eller alternera fot varje natt. Tänk hur det kan vara. Vi människor är som vandrande kloaksystem.

Rena på!

Kenny

Bättre fast lite yr

Hojt!

Jag har återhämtat mig skapligt och har tappat ytterligare 600 gram.

Ska äta som en häst idag så jag orkar jobba inatt. Ska försöka iallafall, går det inte så får jag väl gå hem.

Vi har desinfekterat så gott som hela huset och jag hoppas inte Isabella eller fru får något av det.

Ha de!

Kenny

Karantän

Hojt!

Jag min lyckans ost har fått magsjuka och det var inte roligt. Det är bättre idag men jag känner mig orkeslös. Det är sååå synd om mig :).

Jag blev satt i karantän och höll mig på övervåningen, fru och dotter flyttade ner.

Min vikt sjönk och jag tappade nästan 3 kg första dagen och nu är jag bara en magsjukeomgång ifrån min idealvikt. :)

Fridens!

Kenny

Leksaker

Hojt!
Igår var jag på bygghandeln och köpte lite leksaker till mig. Det är ett visningsexemplar som dom sålde ut för halva priset.

 

Och en hammare med glasfiberhandtag, den amerikanska varianten ser inte riktigt svensk ut. Det är väl en fin souvenir iallafall.



Fridens!

Kenny


Truck

Hojt!

Det bilar finns ju en hel del stora fordon här och det här är inte en ovanlig syn.



Störst kör först!

Kenny


10-4 Rubber duck

Hojt!

Våra amerikanska vänner är nog dom mest verbala jag har träffat och för det mesta är det riktigt roligt, eller som man skulle säga här "laughin my balls off"

Man kan ju undra vad dom får allt ifrån och jag kan aldrig göra det rättvisa och återge det här på bloggen. Språket tenderar hålla en viss schargång.

10-4 rubber duck är från filmen smokey and the bandit och uttrycket användes igår när vi hade radiokommunication. I den amerikanska engelskan använder dom mycket uttryck från filmer. Jag hänger inte alltid med, det finns ju så mycket.

10-4 är en kod för OK som poliser använder. Det finns 100 olika koder.

Följ länk----> Police 10 codes

Over and out!

Kenny

You never gonna belive this shit....

Hojt!
Efter att varit ledig mycket under helgdagarna var det igår kväll åter igen för att infinna sig vid slaveriets fäste. Det var den andra natten av 2 veckor av 12 timmars natt skift. Nattarbete är inte mitt favoritskift och det ska väl inte behöva hålla på så här länge till. Hoppas jag iallfall.

Man för höra en hel del historier och...

Det här ska vara autentiskt och börjar med en släkting till någons fru. Släktingen är en pensionerad militär från Special Forces och är i 45 års åldern. Här i USA för man full pension efter 25 år. Tydligen så har han alldeles för mycket fritid och pengar. Som exempel så köpte han en stor segelbåt i glasfiber och ersatte alla glasfiber och rostfria delar med trä. Kompletterde skrovet med kanonluckor och riktiga kanoner. Den nya masten gjorde han av en stock och använde den typ av verktyg man använde på 1500-talet. Det tog månader att karva fram masten. Vid ett tillfälle hade han besök och en av besökarna såg ett gammalt rostigt akare som låg och skräpade. Gästen frågade vad han skulle göra med det? Jo det skulle han använda på sin nya båt. Gästen undrade var han hade fått tag i det?
Det var från en dykresa han hade varit på vid stora barriärrevet (Australien) för några månader sedan.....

Efter båten var klar ordnade han med en specialtransport och båten sjösattes i The eire canal, seglade till dom stora sjöarna, vidare ner via Mississippifloden ner till Mexikanska gulfen, runt florida och upp till Manhattan. Allt det här gjorde han ensam och han hade tydligen berättat att han flera gånger trodde att han skulle gå under i hård sjö.

I Alaska kan alla stycka ut ett område och kalla det sitt, man får pengar av staten som kommer från oljebolagen för den pipe line som går genom staten Alaska.
Samma herre åkte dit, märkte ut ett område, byggde en stuga och levde på jakt och det skogen hade att erbjuda. Ha skulle tydligen själv förklarat att han kan döda vad som helst med en sked och sedan äta upp det. För att variera sig lite passade han också på att jobba på en fiskebåt ett tag.

Samma herre försvinner ibland några månader i stöten och kommer hem med gåvor till familjen från alla världens hörn. Det senaste från Moskva, ett guldägg med inskriptioner.

Fridens!

Kenny

Skidvalla

Läste en rolig sak i "Gyllene Dassboken" häromdagen:

Skidvalla borde datummärkas så man vet när det är bäst före.

Hahaha!


/Alexandra

I Huset

Hojt!
Vi har ett varmluftssysten som värmer huset, kanaler leder värmen till varje rum och det ser ut så här.

 

Vi har värmaren i källaren och den använder naturgas. Varmluft strömmar upp genom gallren och ut i rummen.



Här ser man kaklet och kanalen för varmluften. Under använder dom först en playwoodskiva och ovanpå det en skiva i ett cementmaterial. Det är den som ser vitprickig ut. Sen är det bruket och kaklet. Tyvärr så bygger dom i hiskelig takt här och det blir inte alltid så tätt. Springan man ser ner i undergolvet som saknar isolering.
Inte undra på att det blir kallt fort.
De har länge varit en norm att förbruka mycket energi i USA med dom fallade oljepriserna kommer det nog att förbli så.

Elda på!

Kenny

New York City

Hojt!
Vi och våra besökare tog bilen ner till Manhattan igen för att strosa i storstadsdjungeln.

 Här är vi på väg ner i Holland Tunnel.

Vi tittade på frihetsgudinnan i dimman och promenerade till Wall street och såg den pyntade stock exchange byggnaden.

 

Ett dimmigt Ground Zero med byggkranarna. En del jackor och annan utrustning stod det faktiskt SKANSKA på.



Brandstation vid Ground Zero.

 

Här i USA så kallar man stegbilen för ladder och ett nummer och bilen med vattenpumpen för engine och ett nummer.

 

Därefter åkte vi tunnelbana vidare till Greenwich Village och därifrån gick vi till East Village och ner mot China town och Little Italy.

 Det här är Tile for life. Tile är kakel och barn från hela världen har målat på kakel till minne av terrorattacken vid 9/11. Detta finns i Greenwich Village.

China Town är intressant och den här gången såg vi levade grodor, fisk och annat smask som var till försäljning i gatustånden.

Efter det så åkte vi upp mot Harlem och Central Park, det blev bara en promenad i parken och sen vände vi hem igen. Det sägs att man inte ska vara i vissa områden efter mörkrets intrång men jag tycker inte att man känner sig otrygg i New York.

New York kan lite svårt då det är nästan omöjligt att få tag i en toalett och hittar man en så är det 30 minuters kö. Ibland är kön så lång att man måste ställa sig i nästa kö direkt efter för att hinna fram tills det är dags igen. :)

Samma som tidigare fast på väg ner till bilen.

 

Det var allt, jag fotograferade inte så mycket den här gången.

Om ni vill läsa mer on New York finns det en bra sida som breättar en hel del >>>> I LOVE NEW YORK

Fridens!

Kenny

9 ÅR!

Ja, idag 1 januari så firar jag och Kenny att vi har varit tillsammans i 9 år! Tänk vad tiden går fort när man har roligt ;)



Vi firade med att äta den berömda års-tårtan, och iår så blev det frusen cheesecake.


Den blev lika god som vanligt
(Det var Kenny som gjorde den & jag dekorerade den)


Nyår firade vi just inte alls... Middagen blev rester från julbordet. Sen vid 12-slaget så firade vi det nya året med "fin-dricka" (lingon/äpple dryck från IKEA)



Tack & Hej!

//Alexandra


Snö på altanen

Hojt!

Vi har fått lite bilder skickade till oss på hur det var när det var grilltajm.

  

Fridens!

Kenny

Förra året

Hojt!
Vi har haft snö, kallt och sen varmt med regn och sen kallt, sol och mera snö. Vädret är växlande och ungefär som en sydsvensk vinter. Lite trist när det vita försvinner.

Nu på morgonen såg det ut såhär iallafall.

 

För några dagar sedan grillade vi efter jag skottat av altanen. Det var i kallaste laget men det gick.

Sen så har vi lite nytt julgranspynt.

 

Vi har besökt New York igen. Det var nog allt förutom julstöket, julrean, lite jobb, besök från sverige. Se vad tiden går.


 Nu   För tre månader sedan

Bensinen är lite billigare nu än för tre månader sedan. Jag har sett den så låg som $1.39/gallon nere i New Jersey.

Jag återkommer med ännu ett New York inlägg lite senare.

Fridens!

Kenny

RSS 2.0